Jump to content

Seiko solar

jaytee

Recommended Posts

Měl jsem to bez DPH i cla ale asi na to nejde spolehat 100% i když je tady hooodne velka pravděpodobnost, že to projde v pohodě. Ostatně si myslím, že všechny zásilky tou Hong Kong Post na tom budou stejně.

Ještě bych jenom dodal, že doručení bylo bez problémů a můžu doporučit. Za mě to byla první objednávka ale zde na foru je hodnocení zahraničních shopů a zkušenosti jsou tam pokud si pamatuji taky pozitivní.

Ahoj,

myslím, že je tam kaliber V172. Kompletný manuál máš tu: http://www.seikowatches.com/support/ib/pdf/SEIKO_v172_e.pdf 

Teda asi takto: povytiahnuť korunku do prvej polohy, stlačiť spodný čudlík a držať až kým ručičky nebudú na požadovanom čase budenia, zatlačiť korunku - hotovo. Budík sa aktivuje len na jeden krát pre najbližších 12 hodín.  Na pravidelné budenie sa to nastaviť nedá.

Na budíku musíš ale najprv nastaviť presný čas resp. zhodný s hlavným cíferníkom: povytiahni korunku do druhej polohy, stlač spodný čudlík a drž až kým bude na budíkovom cíferníku presný čas, zatlač korunku - hotovo.   

Výborné, veľmi pekné a presné hodinky. Mám podobné už pomaly 2 roky.

Ahoj, 

neuměl byste mi někdo, prosím, jako laikovi poradit jak na tomto modelu hodinek nařídit alarm?

.10489934_10202339258588274_5188166312664

Předem díky za případnou pomoc.

korunku na první polohu pak spodnim tlacitkem nařídíš na spodním subciferniku alarm a zamacknes korunku.  A je to.  pak při dosažení času alarmu se subciferním zase stane druhým časem. a půjde souběžně.

Neni to teoreticky pravda. Je to naprosto realna pravda. Pri stejnem rezimu vicemene nenoseni a sem tam noseni vydrzi dyl akumulator v solaru. Kdyz se k tomu pricte jeste stejna narazunevzdornost kineticku jako maji automaty, tak pokud je moznost vyberu, vede cesta rozumu k solaru. Jenze Seiko ma dost vybornych modelu jen v kineticku:-(

Tohle beru, právě se nacházím ve stádiu výzkumu a rozhodování, Solar/Kinetic, teď to má jasnější kontury, nenošením solárů netrpí, stačí je nechat na světle, jo to je dobrý argument, to mne předtím nenapadlo, technické parametry a design nejsou vše, ještě to potřebuje selský rozum, pak už je  jednoduché vybrat přijatelný model po všech stránkách. Taková osvěta, aby se druhým rozsvítilo beru, to je ok. :)  :cheers: 

**

• 1 month later...

Co se týká solar modelů tak největší nabídku má rozhodně citizen a casio.

Speciálně pak modely s kombinací solar, radio controlled, safírem a titan pouzdrem se mi moc líbí.

Poslední dobou pošilhávám například po modelu viz tento na prodejním vláknu: Citizen Eco-Drive CB0030-56E

Dneska jsem v tomto směru (solar + radio) alespoň rozšířil svou sbírku o klasické digošky g-shocky - CASIO GW-300E a mohu doporučit výprodej sbírky od uživatele casiotron viz prodejní vlákno

Má tam i dva modely v titanu tak se koukněte. Seiko má u mě sice lepší zvuk ale co se dá dělat :-)