SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Podařilo se mi zjistit, že v těchto hodinkách braun by měl být použit strojek Miyota1S13. Může mi k tomuto strojku někdo něco bližsího říct? Nemá to náhodou něco společného s Citizen? Citizen Miyota?
Roman-ZA Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 MIYOTA je CITIZEN. Stroje MIYOTA sa davaju vsetkych "noname" quartz hodiniek. Je to stroj za 8 USD http://www.allwatchparts.com/MIYOTA-1S13-Watch-Movement_p_718.html http://www.esslinger.com/miyotacitizen-ltd-1s13-quartz-watch-movements.aspx
SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 MIYOTA je CITIZEN. Stroje MIYOTA sa davaju vsetkych "noname" quartz hodiniek. Je to stroj za 8 USD http://www.allwatchparts.com/MIYOTA-1S13-Watch-Movement_p_718.html http://www.esslinger.com/miyotacitizen-ltd-1s13-quartz-watch-movements.aspxDěkuju za informaci, tohle se mi najít nepodařilo googlil jsem to jako jedno slovo Viděl jsem víckrát, že se kdejaké hodinky holedbaly strojky Citizen Miyota. Ty brauny se z oficiálního e-shopu prodávají za více jak 8k, já bych je mohl mít "levnějš". Bral bych je spíš do sbírky, abych měl taky něco z bauhausu než se rozhoupu a půjdu do monster Ale zajímá mě, jestli je jsou celkově tyto hodinky - strojek Miyota, sklo, ocel, chrono, kůže, 5 atm - nějak ospravedlněny tou vysokou cenou?
Roman-ZA Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Hovori sa tomu pridana hodnota na EU styl. Kupis za par supov a draho predas. Preto je EU tam, kde je. Porovnaj si ceny SEIKO a Orient s cenami EU producentov.
SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Dobře, tomu rozumím, ale proč třeba za Mondainy quartz chrona musím dát 11K (a je to všechno inhouse, ne z levných dílů jako brauny)? To jsou vážně tak dobré? JInak samozřejmě se mi víc líbí sedmička za monstra, než jedenáctka za ta víše zmíněná chrona. Ale beru to tak, že mi v podstatě říkáš, že asiati si za mnohem vyšší hodnotu (automat, ocel, hardlex) řeknou hnohem míň, ale zároveň ta hodnota předčí hodnotu evropských (mnohem dražších) quartzek? Kdyby to tak opravdu bylo, nevyplatí se kupvoat evropskou značku - hodnota ani zdaleka neodpovídá ceně, viz. ty brauny - strojek za 8USD, cena oficiálně 279?.
SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Dobře, tomu rozumím, ale proč třeba za Mondainy quartz chrona musím dát 11K (a je to všechno inhouse, ne z levných dílů jako brauny)? To jsou vážně tak dobré? JInak samozřejmě se mi víc líbí sedmička za monstra, než jedenáctka za ta víše zmíněná chrona. Ale beru to tak, že mi v podstatě říkáš, že asiati si za mnohem vyšší hodnotu (automat, ocel, hardlex) řeknou hnohem míň, ale zároveň ta hodnota předčí hodnotu evropských (mnohem dražších) quartzek? Kdyby to tak opravdu bylo, nevyplatí se kupvoat evropskou značku - hodnota ani zdaleka neodpovídá ceně, viz. ty brauny - strojek za 8USD, cena oficiálně 279?.Ty brauny jsem zmiňovat neměl, omlouvám se. Ale co třeba ty Mondainy? Co když ve skutečnosti mají hodnotu 5K, to už je více jak dvakrát přeplácím...
Roman-ZA Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Ktore Mondaine su IN-HOUSE? Mondaine pouziva stroje RONDA - quartz.
Roman-ZA Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Vyssie spominal ako funguje EU obchod. Platis za znacku, SWISS MADE a podobne voloviny.
SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Hahahahaha, ono je to sice jasné, ale když to říkáš takhle, tak je to jako bys mi sundal pásku z očí Já se na quartzky z EU vykašlu a půjdu do Japan Made automatů
SOROBORU Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Byl jsem osvícen... Děkuju ti
Roman-ZA Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Chod synu v mene Chronobundusovom a sir pisme Chronomagovo
USER47 Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Jak už bylo řečeno, Mondaine používaj Ronda strojky. Nicméně zajímalo by mě, jak je to s těma stop&go modelama. Neví někdo? Dělaj si to sami nebo jim to dělá třeba Ronda na zakázku?
parnass Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Jak už bylo řečeno, Mondaine používaj Ronda strojky. Nicméně zajímalo by mě, jak je to s těma stop&go modelama. Neví někdo? Dělaj si to sami nebo jim to dělá třeba Ronda na zakázku?Inside the watch is a caliber 58-02 Swiss quartz movement, which is actually more complicated than you may expect. Mondaine needed to use two separate motors to make the watch work properly. That means the hour and minute hands operate on a different gear train than the seconds hands. In a sense the movement is almost like two movements in one. This actually drains a lot more power, so the watch needs a lithium ion battery. With it the battery life is more than three years. zdroj: http://www.ablogtowatch.com/modaine-stop2go-swiss-railway-watch-2-second-delay/
SOROBORU Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 Kamarád měl duální Casia bez vteřinovky, která neměla neviditelnou minutovku, takže každých 60s minutovka poskočila - kvůli tomu bych si tedy Mondainy nekupoval. Můj problém je v tom, že se mi myšlenka mít Mondainy líbí, ale od Mondainu se mi líbí jen jejich nejlevnější chronograf za 11k, což tak nějak značku Mondaine zabíjí a 11k za quartzky je, jak jsem psal výše, už fakt hodně. Ale zmíněný kamarád mi nedávno ukazoval svoje nové Boccia Titanium (klídek) a řekl mi, že specificky hledal v obchodě hodinky s červenou vteřinovkou. Asi ho na nějaké Mondainy odkážu aby věděl co si má koupit příště. Jinak jak je na tom srovnání Ronda a Eta strojků? Na youtubu se jeden nadšenec nechal slyšet, že by radši než Rondu měl v hodinkách Etu.
Roman-ZA Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 To zalezi od toho, ako ma vycentrovanu sekundovku. Ci licuje s indexami. Ak nie, tak je to srot. Nik mi nevysvetli, ze aj drahsim hodinkam sekundovka nelicuju s indexami. Hodinky su presny stroj, tak nech su podla toho aj vyrabane. Mam lacne Pollmanny s lacnou Miyotou a licuje to na 100%. Mal som Golana "SWISS MADE" a bolo to rozhadzane ako ciganske hracky.
USER47 Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 (upraveno) Lícování sekundovky na indexy u quartzek je fakt otázka štěstí, to platí pro Seika, Casia, hodinky s Rondou, Miyotou i Etou. Některý kusy lícujou dobře po celým cifru, některý třeba na půlce, některý vůbec. A to platí jak pro kusy za pětikilo, tak i pro ty za dvacet tisíc. Nedávno jsem měl v ruce quartzový aquaterry a nelícovaly o nic líp než moje laciný seika. Nějaký Grand Seika a jiný hi-end quartzky na tom budou třeba líp, ale tipnu si, že tam to bude způsobený i lepší kontrolou a lidským dohledem. Upraveno 19. listopadu 2014 uživatelem USER47
Roman-ZA Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 Bude to tak, ako vravis. Chaba kontrola.
JaRooN Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 A mechaniky teda lícujou? Jelikož je na nich plynulá vteřinovka a ostatní ručky jsou vlastně taky plynule a permanentně v pohybu po číselníku, tak otázka pozbýva významu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se