lomo135 Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 babaq napsal: A ruku na srdce, bavilo by vás nosit mechanické hodinky, kdyby je nosili všichni? Asi máš pravdu, nebavilo
Onisan Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 babaq napsal: Já teda nevím, co všichni máte. No tak nosí málo lidí hodinky, z nich ještě méně lidí má mechanické hodinky. No a co? Pokud nemám akcie hodinářských firem (což nemám), je mi to celkem srdečně jedno... Taky nosí málo lidí kvalitní boty, málo lidí kupuje kvalitní uzeniny nebo pití, holt lidi jsou takoví. Někomu stačí čas na mobilu a někdo "potřebuje" Omegy. Nošení nebo nenošení mechanických hodinek nebo hodinek obecně o člověku nevypovídá celkem nic, i když v některých vláknech se pár lidí snaží dokázat opak. A ruku na srdce, bavilo by vás nosit mechanické hodinky, kdyby je nosili všichni? Já si stále myslím, že rozdíl v nošení hodinek je znatelný podle sociálních, nebo profesních (či jinak vymezených skupin) a sociologicky tudíž vysvětlitelný (s jistou mírou vyjímek, ale to platí vždy)... Jak jinak vysvětlit, že když jedeš metrem, tak tam moc hodinek nevidíš a když navštívíš jiná místa, tak jsou tam hodinky (a dokonce mechanické) takřka standardem?
anton Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Onion napsal: Já si stále myslím, že rozdíl v nošení hodinek je znatelný podle sociálních, nebo profesních (či jinak vymezených skupin) a sociologicky tudíž vysvětlitelný (s jistou mírou vyjímek, ale to platí vždy)... Jak jinak vysvětlit, že když jedeš metrem, tak tam moc hodinek nevidíš a když navštívíš jiná místa, tak jsou tam hodinky (a dokonce mechanické) takřka standardem? Ano,na tom bude dost pravdy.Pánové,venkov to je ráj hodinek od vietnamce.Se svýma machanikama jsem takřka za podivína,vždytˇse musí natahovat.......
Návštěvník Ondra Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Taky jsem o tom přemýšlel, čím to je, že většina lidí nosí hodinky průměrné až podprůměrné kvality v quartzu... tak jak dřív nosili mechanický primky, tak dnes nosí tuctové quartzky masových značek (Casio, QQ, Secco, Bentime, Pierre Helvet atd.)... je to prostě tím, že to "průměrný" člověk moc neřeší - když potřebuje hodinky (když už?!), tak zajde do nejbližšího "krámu" (často hypermarket apod.) a něco koupí - to, co se mu vizuelně a cenově líbí... jestli je to mechanika nebo ne, to dnes řeší málokdo! Prostě to není jejich záliba a dívají se na hodinky z hlediska cena/výkon/vzhled... nic víc, nic míň...
uns Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Je zrejmé, že počet ľudí, ktorí nosia hodinky klesá a myslím, že tento trend bude v ČR a SR pokračovať ešte pár rokov. Najčastejším argumentom je asi argument finančný: Na čo by som si kupoval hodinky, keď mám čas na mobile? Od pár ľudí som dokonca počul, že im vadia hodinky na zápastí. To, že na druhej ruke mali navlečené asi pol kila striebra (v lepšom prípade), či bižutérie je druhá vec. V mojom okolí: otec hodinky nenosí, mama je verná svojim 20-ročným CERTINAM v žltom zlate, ktoré vyzerajú úplne ako nové. Sestra nosí "módne" hodinky, ale je na nej stále viac badateľný moj vplyv, uvažuje o kúpe kvalitnejších hodiniek. Kamaráti - vlastne poznám iba dvoch, ktorí nosia kvalitné hodinky: Jeden má Longines Opposition Chrono a druhý Raymond Weil. Ostatný nenosia nič, alebo si na ruku navlečú ohizdné hodinky ako Diesel, Casio, Q-Q, ...
babaq Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Ondra napsal: Taky jsem o tom přemýšlel, čím to je, že většina lidí nosí hodinky průměrné až podprůměrné kvality v quartzu... tak jak dřív nosili mechanický primky, tak dnes nosí tuctové quartzky masových značek (Casio, QQ, Secco, Bentime, Pierre Helvet atd.)... je to prostě tím, že to "průměrný" člověk moc neřeší - když potřebuje hodinky (když už?!), tak zajde do nejbližšího "krámu" (často hypermarket apod.) a něco koupí - to, co se mu vizuelně a cenově líbí... jestli je to mechanika nebo ne, to dnes řeší málokdo! Prostě to není jejich záliba a dívají se na hodinky z hlediska cena/výkon/vzhled... nic víc, nic míň... Přesně tak. O to jde, o cena/výkon/vzhled. Pro hodně lidí je to ale koníček a ti se na to dívají jinak. Těch je ale prostě menšina. Ony ty mechanické hodinky taky kdysi byly masovka, dnes jsou nahrazeny masovou výrobou quartzek, ale pozor, i mezi quartz hodinkami jsou majstrštyky... Je jasné, že z mechanik přežily právě ty majstrštyky, masová výroba se přesunula do qaurtzu. A tam i skončí až lidi přestanou hodinky nosit vůbec. Prostě je to logický vývoj, nic, nad čím by bylo třeba vzdychat.
grga_pitic Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 U nas ve firme se najde par lidi co jsou fandove, stridaji hodinky, sbiraji je a neco o nich i vedi. Zbytek ma vetsinou velmi slusne hodinky (Weil, Breitling, MIDO aj.), ale ti je maji jen jako znamku postaveni (nebo proto aby se s nimi mohli vytahovat jako ksandy). Nezajima je jak funguji, jak se o ne maji starat, z jake je to kolekce, tohle jde mimo ne. Proste podle hesla ja mam na ruce drahou blyskavou vec a padnete na prdel.....
Rudina Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 anton napsal: Ano,na tom bude dost pravdy.Pánové,venkov to je ráj hodinek od vietnamce.Se svýma machanikama jsem takřka za podivína,vždytˇse musí natahovat....... To máš pravdu, já jsem si jednou zapomněl hodinky ráno doma natáhnout a když jsem to udělal v práci zrovna když jsme měli poradu se šéfem, tak na mě koukali jak na zjevení. Ve firmě je nás přes 100 a jsem jedinej co má mechaniky.
vor Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Co se ale týká menších měst, tak každej druhej chlap nad šedesát má primky ( většinou Sport II ) .
Rudina Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 No já v malém městě bydlím, ale spíš to vidím tak, že každý druhý chlap nad 60 má nějaké quartzky za pár šlupek a většinou od našich spolubratrů od Jihočínského moře. Ale tím vlastně každý první má Primky. Ale ty jsem na někom už dlouho neviděl.
PigyCZ Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Ani mi tak nevadí co kdo ma na ruce od ťavanů, nebo jimé bateriové hrůzy, je to jejich vec. Spousta lidí kolem má quarzky a mech/automat považuje za předpotopni dinosaury a proste si to nedaj vymluvit, že to není jen o tom videt "přesný" čas, ale i úžesném přesném řemesle, kvalitě, disainu a pocitu vlastnit pár skvostu, no co Vám mam povídat . . .,ale kdyz jsem opomněl hodinky doma a na otázku kolik je hodin, mi bylo odpovězeno :" nevim, mam kleklej mobil ", tak to me dostalo.
Jakubisko Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Opet mam zajimavou studiji z praxe. Dnes jsem byl jako pozorovatel u maturit, na sve, dnes uz byvale skole ( SPŠ Kutná Hora ), tak jsem krom urovne zkousek ocumoval zapesti maturantu. Hodinky meli vsichni, do jednoho - a to vcetne kantoru. Procentuelne bych to potom hodnotil takto: 30% lowquartz (QQ, ...) 50% highquartz (Festina, Diesel, Casio, Jaques Lemans, ...) a ti zbyli 4 meli, svete div se, PRIMky !!! (pamatuji si male Sporty a kalibr 66) u studentu jsem poznal zadny automat, ale ani zadne digitalky. Snad maji jeste tolik vkusu, ze si je k obleku nevezmou (neplati o ucitelich, tam mel digi kazdy treti). Na zaver dodam, ze ja jsem k obleku natahnul sve diplomaty
Onisan Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Pro určitou skupinu lidí jsou hodinky nutným znakem jejich postavení, jejich finanční situace a spousty dalšího. Větší části obyvatelstva bude vždy jedno z čeho si přečtou kolik je hodin. Jistá naděje je u těch dnešních "děcek" která už zase berou hodinky jako šperk, módní doplněk. Časem, jak budou vydělávat, půjdou i do dražších a tudíž i mechanických hodinek. Já byl nedávno na přednášce o trestním právu, měl jsem na ruce Azimuthy a holka co seděla vedle mně (cca 22 let) říká "jéé, to vypadá jako IWC, to jsou IWC?" Takže kočička a kolečkáři již poznávají Prostě čím více mají lidi na zbytečnosti, tak více si někteří z nich budou kupovat i kvalitní hodinky. Pro některé to bude nutnost aby dali najevo svoje společenské pstavení. Třeba znám jednoho fotografa který si "musel" koupit IWC Portuguese, aby na něj jeho klienti nekoukali jako na chudáka protože "s chudákem přece nikdo nebude spolupracovat" jak sám řekl...
baza Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Onion napsal: Pro určitou skupinu lidí jsou hodinky nutným znakem jejich postavení, jejich finanční situace a spousty dalšího. Větší části obyvatelstva bude vždy jedno z čeho si přečtou kolik je hodin. Jistá naděje je u těch dnešních "děcek" která už zase berou hodinky jako šperk, módní doplněk. Časem, jak budou vydělávat, půjdou i do dražších a tudíž i mechanických hodinek. Já byl nedávno na přednášce o trestním právu, měl jsem na ruce Azimuthy a holka co seděla vedle mně (cca 22 let) říká "jéé, to vypadá jako IWC, to jsou IWC?" Takže kočička a kolečkáři již poznávají Prostě čím více mají lidi na zbytečnosti, tak více si někteří z nich budou kupovat i kvalitní hodinky. Pro některé to bude nutnost aby dali najevo svoje společenské pstavení. Třeba znám jednoho fotografa který si "musel" koupit IWC Portuguese, aby na něj jeho klienti nekoukali jako na chudáka protože "s chudákem přece nikdo nebude spolupracovat" jak sám řekl... Chudák ten fotograf, že musí fotit pro takové klienty, kteří si fotgrafa vyberou podle toho, co má na ruce a ne podle toho, co umí... fakt je chudák...
Onisan Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 (upraveno) Chudák to určitě není.. je to majitel jednoho z nej fotoateliérů. Za tu nejběžnější fotku tam zaplatíš balík... Jestli je vlastnictví IWC Portuguese daní za jeho úspěch tak bych to snesl Upraveno 9. června 2007 uživatelem Onion
A@A Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Tiez trosku z praxe, u nas este par rokov do zadu, ked sa ziadalo o viza (na vlastnu past) do USA bolo nepisane pravidlo prist na pohovor co najlepsie obleceny, mat kvalitne topanky a k tomu dobre a velke hodinky aby hned udreli ambasadorovi do oka mozno sa to zda cudne ale urcite vedia o tom svoje ludia,kt ziadali o viza nahodou ich dostali/nedostali.
falkkon Odesláno 9. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. června 2007 Tak jsem si dnes udělal menší průzkum na výstavě psů v Ml.Boleslavi a je to bída. Obešel jsem asi 80 lidí +- a napočítal 20 ks hodinek.Pochopitelně quarz
Kirn Odesláno 10. června 2007 Nahlásit Odesláno 10. června 2007 Hodinky nosím častěji od počátku mých návštěv chronomag fóra ... předtím jen, když jsem vyrážel do světa
Rimsy Odesláno 11. června 2007 Nahlásit Odesláno 11. června 2007 Dnes jsem zahledl u McDonalda na IP Pavlova Fortis Spacematic chronograf, mel je na sobe manazer od hranolek. U Koscomu stoji bratru 45 k Kc . Neni to nekdo odsud?
farářskej Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Nejhorsi jsou ty ohavny stary rachomejtle v tramvaji, ktery maji na ruce bozsky primky diplomaty... to bych skrtil
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se