Jump to content

Recommended Posts

Posted

Povedlo se mi přes Aukro koupit tyto zajímavé Doxa conquistador, již "by Synchron". Cena byla taková, že jsem nemohl odolat. Hodinky mají i původní značenou korunku, značeno je i dýnko a strojek. Jedná se o ETA 2789-1,  21.600 bph a již s rychlým přetáčením dne i data.

Ciferník má zelený nádech, na fotkách to tak vidět není. Je zajímavě "lomený" na pět částí s lehce odlišnými odstíny, s tím že v určitém úhlu působí stejně jednobarevně. Prostě moc zajímavý :-). Jediná škoda je pouzdro, které je jen chromované, ocel by jim slušela víc, korunce taktéž.

Nevíte někdo něco o víc o Synchronu?

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Pěkný hodinky s krásným zeleným cifrem, gratuluju! Jen škoda, že nejsou v nerezu... Ukazatel dne je v němčině?

Edited by vintage
Posted

Hezké, taky jsem na ně koukal :eek: . Než jsem se rozhodl byly fuč, dobře že jsou tady .

Mě bylo jasné, že si je někdo bude rozmýšlet :-). Všiml jsem si jich na noční a hned ráno po oznámení manželce jsem klikal na kup teď :-).

Posted

Pěkný hodinky s krásným zeleným cifrem, gratuluju! Jen škoda, že nejsou v nerezu...

To je jediné co mě mrzí.... ocelové mají jen dýnko

Posted

O združení Synchron sa tu viackrát písalo, myslím, že aj ja som tam pred pár rokmi niečo dopĺňal. Keby som momentálne nebol len na mobile, tak to nájdem.

Zkoušel jsem tu o něm něco vyhledat a nic moc mi nevyběhlo... bez hledání bych si sem otázku nedovoliil vložit ;-)

Posted

Zkoušel jsem tu o něm něco vyhledat a nic moc mi nevyběhlo... bez hledání bych si sem otázku nedovoliil vložit ;-)

Tak sa ospravedlňujem, ale som si na betón istý, že sa to tu preberalo a že som tam cca 5 rokov nazad písal nejaké info, asi z časopisu watchmagazine o združení Synchron. Tiež ma to zaujímalo, lebo som vtedy kúpil v antikvariáte zachovalú Doxu Ultraspeed 36000 by Synchron. Vzhľadom k tomu, že tu bolo zrušených dosť vlákien, tak sa to zrejme stratilo.

Posted

A. After the crisis of the Swiss watch industry in the seventies, DOXA joined a group of Swiss companies to be able to resist the crisis the group was called SYNCHRON - it was in that time when the watches manufactured carried the logo DOXA by SYNCHRON. The following companies were part of the Synchron Group (Girard Perregaux, Eberhard &Co., DOXA, Borel, Cyma etc..)

zdroj:

http://forums.watchuseek.com/f11/synchron-doxa-746828.html

Posted

s dovolením využiju tvé vlákno, abych se pochlubila mýma

Posted

s dovolením využiju tvé vlákno, abych se pochlubila mýma

Moc pěkný :-), napadlo mě samé - takže jsem vyzval abys nahodil více fotek do vlákna "nosíte své vintage kousky" :-). Co tam máš za strojek? ETA 2472?

Posted

je tam ETA 2783

donutil jsi mě je rozdělat :-)

pár foto přidávám

Posted

:-) určitě už stejně potřebovaly provětrat strojek :-). Škoda, že pouzdra nemají v oceli, co? Jinak já v nich mám ETu 2789-1 a korunka už má dvě polohy, takže den i datum mají rychlo nastavení :-).

Posted

skromě se zeptám na rovinu. Kde jsi je koupil a na kolik vyšly?

Posted

zdravím tě, kupoval jsem je v Rakousku protože byly v dobrém stavu cena byla relativně vysoká, 2000,-Kč s poštou

ale jsou na Hirschi a když ho odečtu, tak to zase tolik nebylo

ty na aukru jsem viděl, ale jsou dost ošoupané, tak jsem se o ně nezajímal

Posted

jinak ty tenké černé ručky a černá datumovka jsou z mého pohledu perfektní

Posted

zdravím tě, kupoval jsem je v Rakousku protože byly v dobrém stavu cena byla relativně vysoká, 2000,-Kč s poštou

ale jsou na Hirschi a když ho odečtu, tak to zase tolik nebylo

ty na aukru jsem viděl, ale jsou dost ošoupané, tak jsem se o ně nezajímal

Tak to není zase tolik. Cena 2 tis. s poštou je za stav ve kterém jsou přijatelná. Takže dobrý kup :-). Které ošoupané z Aukra myslíš? Ty co jsem koupil za 499,- já? Pouzdro sice za sebou něco má, ovšem celkově hodnotím stav za dobrý. Nebo máš na mysli ty s tím jinak značeným rotorem?

Černé ručky jsou zajímavý, ale mě vždycky fascinovaly červené vteřinovky. Mám pro ně slabost.

Posted

ano, myslel jsem ty co jsi si koupil ty

ta červená vteřinovka se mi taky líbí, máš pravdu