Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mrzí mě, že se v chlubících vláknech často objevují věty jako "škoda, že je to quartz". Přijde mi trochu zbytečné někomu kazit radost z nového přírůstku. Navíc je tu i pár lidí (a já se mezi ně čerstvě počítám), kteří třeba zkusili automaty, mají je doma ve zredukovaném počtu stále (nebo vůbec), ale na určité způsoby nošení jim prostě quartz vyhovuje více... Jinak hodinky skvělé :) , bohužel moje zápěstí by 53mm už asi nezkrotilo a to mám podobný obvod zápěstí <_< .

Odesláno (upraveno)

Je to 44 mm.

Automatů doma pár mám, ale poslední dobou mě rozčiluje to rychloběžné tikání. Těch 28.800 je fakt moc. A pak mě taky u automatů vadí, že když na ně poklepu, tak jsou takový dutý. Kdyby dělali Alpiny s ručním nátahem 18.000 kyvů a tenhle rozměr, tak jdu do nich, ale oni dělají heritage o průměru 50 mm a to je dost.

A quartz mi nevadí, je přesný a bezúdržbový.

Upraveno uživatelem Otto
Odesláno (upraveno)

To letadlo na dynku je tvoje? :-)

Koukam na stranky vyrobce pres mobil a tento model tam nevidim. Jeste se vyrabi?

Upraveno uživatelem Toblin
Odesláno

Je to 44 mm.

Automatů doma pár mám, ale poslední dobou mě rozčiluje to rychloběžné tikání. Těch 28.800 je fakt moc. A pak mě taky u automatů vadí, že když na ně poklepu, tak jsou takový dutý. Kdyby dělali Alpiny s ručním nátahem 18.000 kyvů a tenhle rozměr, tak jdu do nich, ale oni dělají heritage o průměru 50 mm a to je dost.

A quartz mi nevadí, je přesný a bezúdržbový.

Obvod 44mm bych možná zvládl, ale myslel jsem délku pouzdra (lug to lug) a to je právě těch 53mm. Mně u automatů vadí, že jak je často odkládám, tak se zastavují a "na cesty" s sebou winder tahat vážně nechci :D .

Odesláno

Moc hezké hodinky a jako menší OT souhlasím s výrokem uživatele VitekB, mám nyní s Archimedy první zkušenost s automaty a i když mají své kouzlo a jsem rád, že je mám (mám k těm hodinkám tak nějak blíže), bezúdržbová Quartz ETA, kterou jsem měl dříve v Tissotkách, byla rozhodně příjemnější - odchylka asi 20 sekund za půl roku, žádná nutnost natahování, tichý chod a na ruce se mi nic nehýbalo. Quartz bych proto nezahazoval, vnímal bych je jako příjemnější, ale trošku řekněme "chladnější" alternativu :)

Odesláno

Parada, velmi sa mi paci zadok, krasa!

A quartz/nequartz by som neriesil, kazdemu vyhovuje nieco ine...

Odesláno

Krásný pilotky, pro mě asi druhé nejpovedenější od Alpiny (po small date s manufakturním kalibrem), i big date tam pěkně pasuje...takže velká gratulace a jen do nás ty fotky hrň  ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...