Tori_Petteri Odesláno 23. září 2014 Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Ahoj všem. Mohu se zeptat zkušenějších, v jakem roztoku čistíte / odmašťujete balančku s vláskem? Protože jsem nic rozuného nesehnal, tak používám Hair Spring cleaner od Mercury (Čína) - viz foto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nicméně trochu pochybuji o kvalitě a zejména při sušení (ofuku) bych si představoval, že se prostředek odpaří mnohem rychleji (například jako Elma suprol), V Anglii je k dostání prostředek s názvem Horolode, ale kvůli tomu, že je vysoce hořlavý nelze poslat poštou . Nenabízí tento roztok někdo v ČR? Jen pro úplnost informace: Na základní čištění dílů (mimo vlásek) používám Elma Reinigungskonzentrat 1:9 a pro následné vytěsnění vody (smáčení) Elma suprol spezial, ale Elma Spirol je pro mne ve zbytečně velkém balení a tudiž neúměrně drahé řešení. Díky za Vaše zkušenosti.
tondako Odesláno 23. září 2014 Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Ahoj, pokud používáš čistící vody od elmy v tom pořadí jak jsi psal, tak není potřeba vlásek a setrvačku ( kompletku ) extra čistit. Dej do čističky kompletku spolu s ostatními díly hodinek, jen je dobré ji dát do samostatného košíčku, aby se ti do vlásku něco nezamuchlalo. Čistím tímto způsobem už léta a skoro nikdy nebylo potřeba kompletka extra čistit.Nicméně pokud máš potřebu čistit to zvlášť, tak na odmaštění je zcela dostačující lékárenský benzín. koupíš ho v každé lékárně v malé lahvičce za pár korun. Jestli chceš něco dražšího tak se dá koupit třeba od Bergeonu ONE DIP, je to velmi těkavé, takže než to parkrát použiješ, tak ti to v lahvičce vyschne a je to docela drahé. T.
Tori_Petteri Odesláno 23. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Moc děkuji za radu. Mám trochu strach o vlásek. V ultrasoniku si ani nedokážu představit, co by se mohlo vlásku stát a pokud to dám do mechanické čističky a neoddělím vlásek od můstku setrvačky (ne vždy je to potřeba), tak se při odstřeďování určitě dočkám "krásného" smuchlance. Navíc teplo tomu taky asi nebude moc prospívat. Jak to děláš Ty, pokud jde jen o běžné čištění a nemusíš vlásek odpojit od můstku? Já to vždy celé (můstek, vlásek a setrvačku) ponořím do roztoku a pumpičkou vháním drobné bubliny tak, aby vznikl proud kapaliny, která projde mezi oky vlásku a vyplaví případné nečistoty. Pak pořádně osuším, rozeberu Incabloc a promažu 9010. Máš přímou zkušenost s Berg. One Dip? Uvažoval jsem o tom, ale je to trošku dražší a pak už ten spirol vyjde lépe..... Kdyby se dal sehnat ten Horolode. Asi zkusím najít někoho kdo jede do Anglie.......
tondako Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 Tak od zadu. Ten ONE DIP jsem si jednou koupil na zkoušku a nic moc. Opravdu ti stačí ten lékárenský benzín. Chce to malou nádobku s broušeným hrdlem kam si tu trochu benzínu na čištění odleješ. Nemá smysl to koupat rovnou v té lahvičce z lékárny, akorát si to dřív zaneseš nějakou nečistotou. V podstatě pokud se ti lepí vlásek, stačí tu kompletku i s můstkem samozřejmě bez tlumiče nárazu ( Incabloku ) potopit na chvíly do toho benzínu a potom nechat uschnout. Mám na to takovej jednoduchej držáček, kam pověsím mustek za dirku pro šroubek, setrvačká se prověsí vlastní váhou a jednotlivé závity vlásku se rozvinou v klidu vyschnou a nelepí. Na čištění rozebraných hodinek je nejlepší nějaká rotační čistička a k tomu vhodný košíček a do košíčku ještě malé košíčky na kompletku, incablok a třeba kotvu. Nestalo se mi, že by se to nějak zacuchalo. Duležité je pravidelně vyměňovat ty čistící vody.Pár obrázků- Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tori_Petteri Odesláno 28. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. září 2014 (upraveno) Moc díky za radu. Zkusil jsem to tedy dát do ultrasonicu a dopadlo to vše dobře. Jen jsem měl pocit, že když pracuji na nějakých vintage hodně dlouho nečištěných, tak ten Elma koncentrát a suprol ten vlásek nevyčistí úplně. Zkusil jsem ten benzín jako "předčištění" a výsledek se mi zdá výborný. Ještě jednou díky. Upraveno 28. září 2014 uživatelem Tori_Petteri
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se