stosi Odesláno 11. října 2014 Nahlásit Odesláno 11. října 2014 Ahoj, rád bych vás poprosil o informace a pomoc s identifikací hodinek zn. Poljot.Můj kamarád je dostal od svého dědy, bohužel, oba jsme touto značkou nepolíbeni, takže pro nás jedna velká záhada , jediné, co víme je, že to jsou automaty.Našel by se zde nějaký znalec, který by byl schopen určit model a podat stručný výklad? I když hodinky zůstanou u kamaráda, zajímala by mne jejich teoretická cena, strojek, přibližný rok výroby a jaké jsou možnosti případné renovace (nejen strojku, ale i pouzdra a cifru, a případný cenový odhat - hrubý, ale řádově, pro představu...) - protože by to mohly být opravdu povedené oblekovky. Díky.
stosi Odesláno 11. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2014 (upraveno) Tak, na ebay jsem narazil na pár nabídek, např.: http://www.ebay.com/itm/Poljot-ALARM-18-jewels-/121456344782?hash=item1c475cbece,dle popisu 60. léta, zlacené, s mechanickým budíkem, cena v řádech tisícikorun. edit: dle info kamaráda, by mělo jít o edici o 1000 kusů, jeho nesou číslo 10. Upraveno 11. října 2014 uživatelem stosi
Karlos Odesláno 12. října 2014 Nahlásit Odesláno 12. října 2014 No vidíš jak sis dokázal pěkně poradit. Každý vždycky přijde se seznamem požadavků, který chce zadarmo a bezpracně zjistit od lidí tady na fóru a čeká až to někdo vyhledá za něj. Přitom na tom nic není, stačí chvíli hledat na internetu. Jenže to se nikomu nechce.Zkus ještě aukro a hlavně skutečné, ukončené prodeje, ne nějaké naivní představy prodejce. Tvoje hodinky mají ohnutou nožku, já bych za ně nedal ani stovku.A jak jste přišli na tu edici tisíc kusů?
stosi Odesláno 12. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2014 S tou edicí, to jsem se sekl - blbě jsem si přečetl jeho zprávu. Tady jsem nepsal proto, že bych chtěl cokoliv zadarmo, ale proto, že zde předpokládám erudovanější jedince, kteří mi toho můžou říct víc, než popisky u aukcí. Doteď jsem například nezjistil kalibr.
Karlos Odesláno 12. října 2014 Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Pokud nechceš nic zadarmo, tak o kousek níž je vlákno Ruské kalibry, tam najdeš co jsi psal. A sem pak dopiš co jsi zjistil, abychom to nemuseli hledat, nebo až sem pak někdo přijde, aby se taky dověděl víc.
stosi Odesláno 12. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Podle mě by mělo jít o kalibr 2612.
stosi Odesláno 12. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Nějaký tip, na koho se obrátit s renovací a servisem? Nebo by to měl zvládnout i "obyčejný" hodinář?
mkshort Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Kalibr 2612 není automat, ale normální manuální nátah. Náhled na strojek např. zde.Stříbrná varianta se na Aukru objevuje docela často. Takže možno použít i jako případný zdroj náhradních dílů... Nebylo by špatné udělat foto otevřených hodinek, ať se můžeme pokochat vnitřnostmi. Číslo kalibru i s případnou modifikací bývá vyraženo. Zde např. možná 2612.1.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se