Přejít na obsah

SKX korunka

docent

Doporučené příspěvky

Odesláno

Než jsem si koupil své SKX 007, strávil jsem zde hodně času studiem informací o nich. Byl jsem přelekán informaceni o problémech se zašroubováním korunky, neslícováním lunety, defekty pouzdra, atd. Pro mne jakožto puntičkáře to byly informace které mi klidný spánek nezajistily. Když dorazily, za vydatné pomoci tohoto fóra, nic z toho se jich netýkalo. Aspoň mou optikou. I mé olšové prsty korunku zašroubovaly. Nemám na to, abych napsal nějakou recenzi, ale hodinky jsou super. Příjemně se nosí, dobře vypadají, slušně svítí, sluší jim to na všem. Daly by se nosit snad i na noze. Ale proč zde prudím. Dneska jsem se rozhodl, že po včerejší stresující volbě starosty, se nějak potřebuji uklidnit. Tak jsem se rozhodl, že jako zdatný ruštinář, si pro úplnost informací, přeložím návod přiložený k výše uvedeným hodinkám. V návodu je graficky znázorněno odšroubování korunky směrem od sebe a zašroubování směrem k sobě. Tedy zcela naopak než to dělám. Totálně mne to zblblo, že jsem si musel z garáže přinést šroub M8 s maticí a situaci si namodelovat. Jak to teda je? Dneska bych se skutečně potřeboval vyspat.

Odesláno

Tak závit je jednosměrný, levotočivý nebo pravotočivý a opravdu nejde "obrátit", takže pokud ti jde korunka bez násilí jedním směrem (k sobě) zašroubovat a druhým odšroubovat, tak neřeš nějaký pitomý návod. Hlavně s citem, nestrhnout závit a bude to v pohodě.

Odesláno

Myslel jsem, že právě Pat nebo Mat kdyby se striktně drželi návodu a disponovali dostatečnou silou, by mohli ten závit servat. Tak teď už aspoň vím že tam mám pravotočivý závit. Zašroubovat od sebe. A návod mám na levotočivý. Že by limitka? :clap: Děkuji za rady.

Odesláno

Už to chápu. Chyba je zjevně ve mne. Zřejmě jsem to zde asi nedovedl dostatečně vysvětlit, nebo to není až tak akční. Vlastně o nic nejde. Jen mé povaze to vrtalo v hlavě.

• po 4 týdnech...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...