mery Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 Zdravím vážené kolegy, jsem tu na foru nový, i když už nějakou chvíli se tu rozhlížím, čtu a sbírám rozumy. Je mi 34 let a před nedávnem se ve mně začala ozývat touha mít něco na ruce. Hodinky se mi vždycky líbily, ale tak nějak jsem nesnesl nic na ruce, dokonce i snubák jsem po 14 dnech odložil a bál jsem se toho, že i když si něco koupím, za chvilku to sundám z ruky, protože mi to bude vadit. Tak jako první hodinky Lorusky, které jsem si pořídil v 18-ti, nějakou dobu nosil a pak odložil. Od té doby jsem jako "hodinky" používal mobil... Tohle mi ale začalo poslední dobou vadit a rozhodl se něco pořídit stůj co stůj. Nahlodal mně i kolega, který hodinkám trochu rozumí a prohlásil, že ženy mají spoustu šperků a ozdob, ale muž vlastně jen jednu a to jsou hodinky. Tak jsem začal vybírat... Byl jsem přesvědčen, že jestli hodinky, tak ne na tahu, ale nějaký kožený pásek. Podmínky jsem měl jednoznačné: přesnost hodinek, abch je nemusel každý týden seřizovat, luminiscence a pokud možno bez různých chronografů apod., kde se člověk občas musí pořádně zadívat, aby viděl, kolik je vlastně hodin. Začal jsem u hodinek Seiko za cca 7 tis., pokračovalo to přes nějaké Tissoty, to už jsem byl přes 10 tis. Pak mě v klenotnictví nahlodávali s Radama, to už šlo někde k 50ti. Ale odolal jsem, hledal jsem dál a zjišťoval, že chci hodinky s duší tj. s klasickým strojkem nejlépe automatem. Zase jsem byl ale u té přesnosti. Odchylka i 20 sec. denně se mi moc nelíbila. Pátral jsem dál, už jsem se ale začínal ztrácet, protože výběr je obrovský a tak jsem si stanovil hranici tj. cca do 40 tis. Kč, protože nešlo vybrat nic. Už jsem byl skoro rozhodnut pro Longines v hodinářství, ale pak jsem na netu na aukci našel Breitling Colt II a učarovaly mi. Modrý ciferník měnící dle světla barvu, krásný tah, (který jsem ale chtěl vyměnit za kožený...), super lumi, ale v neposlední řadě přesnost s COSC certifikátem. Po delším váhání jsem je koupil na zahraničním webu za cca polovinu původní ceny. Mám je cca 2,5 měsíce, nosím je denně, sundávám jen na noc a zvykli jsme si na sebe. Přesnost je skvělá - odchylka ani ne sekunda za den, takže hodinky prakticky neseřizuju, jen 1x za 2 měsíce přehodím datum. A tah jsem si po pár dnech oblíbil, nevadí mi, spíš naopak, k hodinkám se dokonale hodí, na kůži byť třeba modré, by to asi nebylo ono. Nicméně mám takový dojem, že to nebude láska na celý život, protože si pořád říkám, jestli nejsou na mé 20 cm zápěstí malé a určitě bych snesl i větší. Ostatně nedávno jsem měl od jednoho známého na ruce Super Avengery a je to zase o kus "hodinky" na víc... A posledně jsem narazil na Transoceany v modré barvě, ovšem to už jsou ceny 100 a víc, takže to si zatím nechám zajít chuť. Ale nikdy neříkej nikdy... :-)
mlsoun1 Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Vítám tě mezi námi,máš to pěkně sepsáno.Gratuluji Ti k těmto kráskám.Měl jsem je již dvakrát a počítám,že se k nim zase jednou navrátím.Ať Ti dělají dlouho radost.
mery Odesláno 20. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Děkuji Mlsoune! :-) Rozumím, žes je vždycky koupil a pak zase prodal? A jak to řešíš s prodlevami mezi koupí a prodejem? Nebo máš na polici dalších 5 Breitů a Rolexek? Ale jak to tu pročítám, tak jak někdo propadne hodinkám, už není pomoci a já už to začínám pociťovat taky
mlsoun1 Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Rozumíš správně.Moc jsem po nich toužil,neboť colty jsou krásné hodinky.Koupil jsem bílý ciferník,ale i když měli AR,tak jsem na ně na přímém svitu neviděl.A druhé jsem koupil modré,neboť jsem po nich celou dobu toužil.Jen bylo chybou je kupovat v nemoci malé.Myslel jsem,že......no nebudu to rozebírat.Když odešla budeme věřit,že do nebe,tak jsem je prostě přestal nosit. Je otázka času,než je zase někdy koupím,uvidíme.Ano,hodinková nemoc je hrozná,ale už jsem se snad usměrnil a vím co chci,ale nikdy neříkej,nikdy. No a další B. a R.,nemám.Špatné by to sice nebylo,ale teď mám již lepší,než tyto dané zn.Tedy alespoň pro mě Tož Ti ještě jednou gratuluji a pořádně si jich užívej
mery Odesláno 20. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 A jo, teď si vzpomínám, že jsem viděl tvé příspěvky o prodeji a o vážných problémech... Je mi to moc líto...A asi mi to uniklo, ale co jsi na konec koupil, abych se inspiroval? ;-) Ať se daří!
Wrch Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Gratulace! Jsou super. Osobně se mi líbí víc než leckterá novější produkce Breitling. Užívej je a ať slouží ;-)
Chorche Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Jedny z nejlepších Béček! S modrým cifrem jsou extra-parádní Užívej a gratuluju!
mery Odesláno 20. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Díky moc! Máš pravdu a abych byl upřímný, tak nejsem zarytým fandou Breitů, protože jak jsem zmiňoval nejsem příznivcem přeplácaných ciferníků, ale některé kousky mají povedené a tohle je jeden z nich. A opravdu se mi líbí ta přesnost. Když čtu příspěvky některých kolegů, že maj třeba Rolexky a denní odchylka 20 sec, pak úplně nerozumím tomu, co je lepší hodinařina a za co ty peníze - kromě značky...
mery Odesláno 20. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Jedny z nejlepších Béček! S modrým cifrem jsou extra-parádní Užívej a gratuluju!Díky chlape! Měl jsem možnost koupit i v černé, ale ta mě nebrala tak, jako ta modrá. Už i vzhledem k tomu, že modrá převažuje i v mém šatníku. :-) A Transoceany v modré, to je zase jiná dimenze...
Chorche Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 Také bych vybral modré. Přeju, ať k těm Transoceanům jednou dojdeš, ty jsou mimořádně povedené.
mlsoun1 Odesláno 20. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2014 A jo, teď si vzpomínám, že jsem viděl tvé příspěvky o prodeji a o vážných problémech... Je mi to moc líto...A asi mi to uniklo, ale co jsi na konec koupil, abych se inspiroval? ;-) Ať se daří!Díky,Nautily
Tom-Fox Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 Coltíky jsou parádní... Ať slouží a dělají jen samou radost... A nechám se překvapit Tvým dalším chronovývojem... A jinak bych řekl, na Tvojí ruku jsou akorát...
mery Odesláno 24. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 Coltíky jsou parádní... Ať slouží a dělají jen samou radost... A nechám se překvapit Tvým dalším chronovývojem... A jinak bych řekl, na Tvojí ruku jsou akorát...Díky! Svůj chronovývoj resp. chronochoutky musím krotit, protože při dnešním výběru bych kupoval hodinky každý měsíc Apropos, co si zvolil ty?
Tom-Fox Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Díky! Svůj chronovývoj resp. chronochoutky musím krotit, protože při dnešním výběru bych kupoval hodinky každý měsíc Apropos, co si zvolil ty? Já jsem zatím chrono nováček, jako ty... ale vždycky jsem toužil po Breitlingu. Letos uzrál čas, tak jsem začal vybírat... Původně jsem měl ve výběru Coltíky a Steelfishe... A samozřejmě jsem je chtěl hned a nebyly... A náhodou se tady v tu chvílu prodávaly Superoceany Chrono, rok 2008... Takže pro mě Breitling klasika... Byly trochu dražší než jsem chtěl původně dát, ale zase byly v perfektním stavu, strašně se mi líbily a hned jsem se zamiloval... udělal jsem nějaký fotky, tak mrkni sem do vlákna http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/67620-breitling-stara-dobra-klasikaso-colt/page-2A taky tam přidej nějaký fotky
Martyp Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Gratuluju!Stejně jako ostatní si myslím, že jsi vybral dobře a máš hodinky, které se hodí opravdu na všechno..! Otázka je, jak dlouho ti vydrží.. ono jak to tu člověka jednou pohltí, je to trochu boj se sebou samým..Ale to je prostě vývoj, jako každý jiný, člověk se pořád "učí".. Užívej si je!
mery Odesláno 25. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Gratuluju!Stejně jako ostatní si myslím, že jsi vybral dobře a máš hodinky, které se hodí opravdu na všechno..! Otázka je, jak dlouho ti vydrží.. ono jak to tu člověka jednou pohltí, je to trochu boj se sebou samým..Ale to je prostě vývoj, jako každý jiný, člověk se pořád "učí".. Užívej si je!Díky! Nosím je opravdu rád a téměř celý den kromě spánku a zatím se z nich těším a jsem rád, když vykouknou z pod košile. Ale vím, že nic není věčné a tak se rozhlížím, co jde kde nového a už i objevil - Transoceany. Už jsem i stačil založit vlákno a je to opravdu výzva
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se