Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panové, chystám se v nejbližší době do Glashutte, podělte se se mnou prosím o nějaký tip!

Co vidět a tak...

Co jsem slyšel, tak v ta modrá budova Glashutte Original, kde jsem se před chvílí objednal,

bude asi zlatý hřeb, nebo ne? Pokud ne, tak sem házejte další tipy rady a tak!

Dík

Posted

no jako cesta po vlastni ose tam a objednavka na strankach Glashutte Original na exkurzi...psali, ze se mam/musim objednat,

asi pro pripad kapacit nebo tak, nevim...doufam, ze je to ono, na co si se ptal, jinak nerozumim... :helpsmilie:

Posted (edited)

Předloni v létě jsme se s rodinou stavili v Glashutte, aniž bychom měli dopředu něco domluvené. V Original Glashutte byli právě první den po podnikové dovolené a vypadalo to, že výroba se ještě ani nerozběhla. Na recepci nám potvrdili, že na prohlídku je třeba se objednat předem a že máme smůlu. Zároveň se zaplatí slušný obnos (teď nevím už kolik to bylo). Nicméně v přízemí mají veřejně přístupných několik vitrín se zajímavými exponáty.

Poněkud nalomeni jsme se vydali naproti přes silnici k firmě NOMOS. Recepční jsme řekli, že máme zájem o prohlídku a ona nám odpověděla, že jedna se právě chystá a můžeme se jí zdarma zúčastnit. Viděli jsme zde výrobu destiček do strojků, mimochodem s maximálním důrazem na veškerou přesnost. Na druhou část prohlídky jsme se přesunuli přes náměstí k mistrům hodinářům, kde jsme viděli způsob kompletování hodinek. Dokonce jeden z návštěvníků si mohl montáž sám zkusit. Tato exkurze byla vynikající a dostali jsme i občerstvení.

Závěrem bych doplnil, že návštěvu nám odmítli i u Lange a Sohne.

A v Glashutte se dá rovněž navštívit i muzeum hodinek.

Edited by Honza
Posted

Dík za odpovědi, včera mi přišlo potvrzení objednávky na tour de manufactur, tak se pak se podělím o zážitky a fotky. ;)

• 1 year later...