Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

nejhorší je nerozhodnost, váhám mezi:

Certina DS Podium Valgranges

a mezi:

Mühle Glashütte 29er Big Chronograph 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Z hlediska parametrů se jedná o celkem srovnatelné hodinky (pominu-li trošku jiný kalibr). Na Mühle se mě líbí onen "strohý" německý design, nicméně pro mně zajímavě zvýrazněný červenou ručkou chronographu. Dále to, že se nejedná o žádnou "masovku", ale rodinnou firmu navíc na druhé straně hranic.

Certiny jsou za jinou popravdě za jinou cenu a i když jsem opět volil spíše "decentní" chronograph číselník, nejsou tak strohé. Pravda je, jestli rozdíl cca 20000 Kč má opodstatnění.

Hodinky budu používat, pokud to lze takto vůbec říci, jako jakési "univerzálky". Do čistých a jednoduchých linií oblekovek jsem zatím nedospěl, ale časem bych třeba i rád. 

Většinou vidím a koupím, ale u hodinek to beru trošku jinak. Vím, že zde řešíte mnohdy opravdu těžké kalibry, ale možná mě Vaše zkušené názory posunou k té či jiné straně :) Pravda je, že v této cenové kategorii (u mně asi ohraničené těmito modely) je mnoho hezkých a zajímavých kousků.

Předem děkuji za názory.

Odesláno

Za mne to bude MG a to je mi Certina sympaticka. To MG je celkove cistsi.

Odesláno

Díky všem za názory. To Trubadur, pravda těch stylů písma je tam víc, i když v reálu to asi není až tak patrné - resp. díky vůbec jsem si toho nevšiml.

To Panedge, ano. Ale máš pravdu, jsou pěkný a chvilku jsem nad nimi váhal resp. nad tím jestli chrono nějak využiji.

Jinak, MG - jednou půlkou jsem vlastně také mlynář;)

Odesláno

Řekl bych, že každé tak trochu z jiného soudku. Jedny vyloženě sportovní, druhé usedlé. Značka Certina má rozhodně jiný zvuk než MG a tomu samozřejmě odpovídá i cena. Certina toho má více v ciferníku, ale zase ty subciferníky nejsou tak výrazné.Podívám-li se na něj z "výšky" osobně je ani nevnímám. A proto bych neměl problém s rychlím a přehledným odečítáním času za každého světla, zvláště u tak kontrastního ciferníku. Něco podobného jsem měl na chronech od Citizenu.

MG bych řekl, že jsou někde jinde, jsou decentnější, bílý ciferník a úzké ručky nejsou tak kontrastní. Ovšem je to už vyšší třída. Tomu odpovídá samozřejmě i cena. Pokud bych zvažoval univerzály na denní nošení s tím, že si koupím během blízkého výhledu něco lepšího, šel bych do Certiny. Pokud by měly zůstat na delší období, šel bych do MG.

Jinak jsem se díval, velikost cca stejná, průhled u obou, Ceriny mají AR u MG si nejsem jist.

Ale je to jen můj názor. Osobně bych u universálů asi do chrona nešel.

Odesláno

Certina má antireflex na obouch stranách, a když jsem je zkoušel tak to vypadalo jako by ani sklíčko neměly... MG mají také AR ale nejsem si jist, zdali oboustranný.

Odesláno

Mám 29er Big Weiss nechrono verziu. Ak by som stál pred podobnou voľbou ako Ty, bez váhania by som zobral Nemca. Čisté prehľadné hodinky, výborné spracovanie. Pekná kombinácia lešteného a brúseného materiálu.

Mám ku nim iba dve výhrady. Jednou je strojček, ale to je u Tvojho výberu nerelevantné. Druhá výhrada je ploché dno. Nemusí každému sadnúť. Mám ich na ťahu a nerád ich nosím v teple. Potí sa mi ruka a hodinky sa tým pádom prilepujú plochým dnom na kožu, občas ma to otravuje.

Antireflex posúdiť moc neviem, predpokladám, že tam je vnútorný. Nejaké odrazy sú, ale nič, čo by na mňa pôsobilo rušivo.

Odesláno

Diky, značku Longines jsem zkoušel a procházel, ale tento model mě až tak nebere... Certiny, resp. nabídku (nové) kterou jsem měl jsem za slušnou cenu pustil (cca 35-36,000), je zajímavé, že u nich jsou schopní jít prodejci s cenou poměrně dolu....

Každopádně díky za postřehy a všem radost z vašich krásných kousků...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...