Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánove a dámy, mám na Vás dotaz. Setkali jste se někdo s vadným kyklopem na svých R? Já si toho všiml na svých BLNR a přemýšlím co s tím, dokud je mám v záruce. Je o tom za posledních pár týdnů několik vláken na zahraničním rolexforu (mohu poskytnout odkaz pokud to není proti pravidlům). 

Jedná se o problém se zvětšováním, jelikož na některých kusech prostě kyklop nezvětšuje jak má, což je vzhledem k tomu, že se tím odhalovaly vždycky fejky pro nositele docela zásadní problém. Vedly se diskuze o jiném fontu, AR, výšce skla na GMT vs SUB, ale nakonec to ve výsledku je asi špatnou kvalitou kontroly. U AD v USA mění na přání skla, ale většina o problému vůbec neví. Pro ilustraci přikládám foto svých BLNR vs SubLV a taky prezentační foto přímo ze stránek Rolex, kde je to vidět ještě o něco líp.

Moje otázka zní jestli byste to řešili, dokud mám hodinky v záruce (AD Carollinum Praha). Díky za názory.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

No asi to tak dopadne....ale aby to nebyla za 20 let rarita  :lol2: Já se tam půjdu zeptat, sice se nedostanu do Prahy hned, ale koncem měsíce snad ano a dám vědět jak to dopadlo. Není to žádná hrůza ale prostě na BLNR to zvětšení není 2,5x jako na subech se kterýma to můžu srovnat. 

Upraveno uživatelem Rampelnik
Odesláno

Myslím, že již bylo zmíněno, že na některých modelech už kyklop nezvětšuje 2,5x jako dřív,  záleží na tloušťce skla a usazení. Každopádně to vypadá dost divně a právě "megalupu" osobně dost oceňuji.

Určitě tam zajdi, srovnej s jinýma GMT a uvidíme :cheers:

Odesláno (upraveno)

Sklem to není. Na americkým fóru porovnávali různý modely i přímo u AD ve výloze a objevuje se to napříč všemi modelovými řady. Rolex u modelu uvádí, že lupa zvětšuje 2.5x tak je jedno jak tlustý je sklo nebo jak daleko od datového věnce lupa je, ale zvětšení musí být 2.5x - odpovídající specifikacím.

Edit: přidávám teda odkaz na jedno vlákno http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=388477 včetně fotek před a po.

Odesláno

zvětšení musí být 2.5x - odpovídající specifikacím.

Tak pokud je to ve speckách, super, bezproblémová reklamace.  (uvidíme)  Držím palce, stojí to za to.

Odesláno

Myslel bych si, ze ja to mam stejne na vsech trech, ale klidne se necham vyvest z omylu

Odesláno (upraveno)

Ty fotky zkreslujou, nejde to vyfotit tak aby to vypadalo jako při vlastním pohledu, ale když jen tak rychle z blízka vyfotím BLNR tak to vypadá asi takhle...je vidět, ze datum nevyplňuje celý kyklop tak jako je tomu například u sub co máme doma. Dobře je to vidět na těch oficiálních fotkách těch skydwellerů co jsem dával pro ilustraci v prvním příspěvku. Jakmile navštívím AD což bude nejspíš až koncem měsíce tak dám vědět co jsem se dozvěděl a jak to pokračuje. Všem zatím díky za názory.

• po 2 týdnech...
Odesláno

.....ne všechny lupy u Rolex zvětšují stejně,to se ví,.....jsem zvědav jak se to bude řešit,podle mne je vysoká pravděpodobnost,že přijde v rámci reklamace sklo stejné,.....už jsem to jednou řešil na Datejust.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kdyby to někoho zajímalo, zde je oficiální vyjádření od Rolex:

Vaše hodinky jsou jedny ze série, při kterých Rolex použil tenčí zvětšovací sklíčko. Tyto sklíčka mají menší zvětšovací efekt nad okénkem datumu, tím pak datumovka vypadá menší než je u Rolexu standartní.

Dobrá zpráva ale je, pokud nejste spokojený se zvětšovacím sklíčkem, tak Vám Rolex sklíčko vymění.

Odesláno (upraveno)

.....docela by mne zajímalo,co by napsali k tomu,kdyby tam někdo přišel,že není spokojený s tím,že  to sklo zvětšuje moc a chtěl by naopak to sklo s nižším "kyklopem" :-)))))

.....každopádně bych to neměnil,protože u Rolex platí,čeho je málo to stojí pak "harpunu" a jednou to bude rarita,protože to většina lidí to vymění,Rolex to sklo v následné reakci na tento jev přestane tím sklem osazovat a máme tady rásnou raritku :-)))

....ze zdánlivého nedostatku je rázem přednost

Upraveno uživatelem Street Glide

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...