Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

když jsem si vybíral své první pořádné hodinky, na Citizenech se mi líbilo, že jsou velice, ale velice přesné a že mají solární dobíjení baterie.

Už je mám více než 3 roky a musím říct, že jsem spokojený. Splnily veškeré mé očekávání a nemůžu si je vynachválit. Pravda je, že i okolí na ně reaguje, líbí se :-)

Nejlepší nakonec a to je jak šíleně svítí. Když je večer nechám u lampy (což výrobce v zimních měsících doporučuje) v noci nemám problém zjistit kolik je hodin.

PS: řemínek už není původní. Vzhledem k tomu, že jsem onehdá kupoval mechanické hodinky (Zeno), už nebyly peníze na originál - holt musí chvilku počkat :-)

post-38582-0-71265900-1427053265_thumb.jpg

post-38582-0-48916300-1427053271_thumb.jpg

post-38582-0-90475900-1427053277_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Peta M
Odesláno

Ono to lumi je spíš modrozelené (telefon, to blbě vyfotil).

Kolega, který má ty samé hodinky, jen v titanu, tvrdí, že je to tritium. Mě se to moc nechce věřit, nikde jsem na hodinkách ani v brožůrce nic takového nenašel.

Odesláno

Tritium to samozřejmě není. Měl jsem obdobné v oceli na tahu. Perfektní univerzály - safír s AR, WR 200, RC, Eco Drive,svítí jak baterka, co víc si můžeš přát ... jo není to mechanika, ale jinak, SUPER

Odesláno

Ono to lumi je spíš modrozelené (telefon, to blbě vyfotil).

Kolega, který má ty samé hodinky, jen v titanu, tvrdí, že je to tritium. Mě se to moc nechce věřit, nikde jsem na hodinkách ani v brožůrce nic takového nenašel.

tritium lze používat pouze v trubičkách(GTLS),jako nátěr se to už poměrně dlouho používat nesmí....

• po měsíci...
Odesláno

Tři roky mám model JY8020-52E a jsem s nimi maximálně spokojen. Po koupi PO je tahám všude, kam si automaty vzít nedovolím a je až neuvěřitelné, co všechno vydrží.

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Podle http://info.photowatches.eu/2014/07/luminiscence-ii-pouziti-v-hodinarske-historii/ to asi nebude pravda. Navíc Japonci nepoužívají tritium z principu, tedy z důvodů, že je používáno v termonukleárních bombách.

Hadat se nebude,ale prijde mi to logicky,tritium,jakozto radioaktivni prvek,nedela uplne dobrotu.Pokud vim,zadna firma ho davno nepouziva formou nateru.Japonci ho,pokud se nepletu,pouzivali pred Promethiem(taky radioaktivni),to je treba v diverech 7002.Ja mam Seika z roku 68(6105) a vzhledem k tomu,ze jsou to potapecsky hodinky,toho matrose je tam celkem kupa.Ma to jinou barvu,nez zminovany Promethium,takze si troufam tvrdit,ze je to tritium.

Upraveno uživatelem villain83
Odesláno

Hadat se nebude,ale prijde mi to logicky,tritium,jakozto radioaktivni prvek,nedela uplne dobrotu.Pokud vim,zadna firma ho davno nepouziva formou nateru.Japonci ho,pokud se nepletu,pouzivali pred Promethiem(taky radioaktivni),to je treba v diverech 7002.Ja mam Seika z roku 68(6105) a vzhledem k tomu,ze jsou to potapecsky hodinky,toho matrose je tam celkem kupa.Ma to jinou barvu,nez zminovany Promethium,takze si troufam tvrdit,ze je to tritium.

To je na dotaz Seiku, co tam dávala... Výjimky se dějí.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Zdravím pánové, nemáte čistě náhodou někdo k prodeji původní titanový náramek k Citizen AS4050? Jsem s hodinkami extrémně spokojený, ale kožený náramek Hirsch mi v jednom místě začal praskat, tak zkouším jestli by šel ještě někde sehnat ten titanový než si koupím další kožený. Případně budu rád za tipy kde ho sehnat, ve zdejším bazaru jsem bohužel nic nenašel :/

Upraveno uživatelem Ruslan Botsyurko

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...