Přejít na obsah

Longines HC Quartz vs Automatic

EngineerHack

Doporučené příspěvky

Také nezapomeň na to, že když je v pátek odložíš, v pondělí ti už tikat nebudou, nemáš-li vrtič. Já bych volil jednoznačně quartz, pokud s nimi máš takhle dlouhodobé plány. Už jen kvůli manipulaci s korunkou a následnému opotřebení závitu. U quartzek korunku vyšroubovávám jen při změně data, zato u SKX to bylo vážně za trest, protože jsem to musel udělat před každým nošením (nikdy jsem je nenosil tak často, abych je udržel v chodu). Nepravidelnost chodu a další nevýhody mě nakonec svedly z plně automatové cesty k termokompenzovanému quartzu. Ale to možná bude tím, že jsem blázen a vnitřně "potřebuji" mít stále přesný čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam tyhle HC v quarzu, nosim je jako volnocasovky, na sport, na praci kde bych se o mechaniky bal... Jsou super, obcas sice premyslym jestli jsem je prece jenom nemel vzit v automatu ale zase jsou presny, nebojim se o ne a jsou porad pripraveny. Vymena baterie me alespon dokope k tomu, nechat je pravidelne pretesnit. Jako jediny hodinky bych je koupil v automatu, jako tool v quartzu, asi tak.

Odkaz ke komentáři

Také nezapomeň na to, že když je v pátek odložíš, v pondělí ti už tikat nebudou, nemáš-li vrtič. Já bych volil jednoznačně quartz, pokud s nimi máš takhle dlouhodobé plány. Už jen kvůli manipulaci s korunkou a následnému opotřebení závitu. U quartzek korunku vyšroubovávám jen při změně data, zato u SKX to bylo vážně za trest, protože jsem to musel udělat před každým nošením (nikdy jsem je nenosil tak často, abych je udržel v chodu). Nepravidelnost chodu a další nevýhody mě nakonec svedly z plně automatové cesty k termokompenzovanému quartzu. Ale to možná bude tím, že jsem blázen a vnitřně "potřebuji" mít stále přesný čas.

wow na opotrebovanie korunky som ani nemyslel. Bral som to ako samozrejmost ze to vydrzi a nemusim sa takych veci bat. Tak teraz mam brouka v hlave.

Sent from my Q10 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

wow na opotrebovanie korunky som ani nemyslel. Bral som to ako samozrejmost ze to vydrzi a nemusim sa takych veci bat. Tak teraz mam brouka v hlave.

Sent from my Q10 using Tapatalk

Upřímně, tak žhavé to s tou korunou nebude. Říct, ze je neco o pocitu zní divne, ale u quartz vs. Automat to tak osobně mam. Ja nevím, křemík je dnes všude-PC v praci, tablet, různý sporttestry nebo mobil. Z tech hodinek mam pocit něčeho "remeslneho". Ja mam třeba rad plynuly ( myšleno spojitý) pohyb vterinovky u automatu a "nesedi" mi nespojity pohyb vterinovky u quartzu. To je ale fakt drobnost.
Odkaz ke komentáři

Cibule na baterku mne pripada ako hotdog ber parku :D mno prirovnanie ako hrom.

Asi som sa rozhodol a predsa len idem do hodiniek s dusou a potrebou starat sa o ne.

Berem teda automaticke lebo ma stale udivuje ten maly mechanizmus ktory mozem nosit na ruke.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Taky jsem tento problém řešil, quartz vs. automat. Jsem spíše konzervativní typ se sklonem k pervekcionalismu se smyslem pro techniku. Automat jsem chtěl kvůli tradici a technickému zpracování strojku, které je ověřené generacemi a stále funguje, to je ta" duše" o které všichni mluvíte. Na stranu quartzu mě přitahovala ta přesnost. Jelikož jsem se si prošel i obdobím renovací kol a moto veteránům postupně, kde jsem začínal totálními renovacemi až jsem pochopil, že ta "duše" je v tom, že nemá cenu vše opravovat a nahrazovat pokud to funguje, tak jsem zvolil automat, do kterého nebudu zasahovat, pokud bude fungovat, maximálně si nechám udělat tlakovou zkoušku. Co se týká přesnosti, dělají mi -3s/den (pořád na ruce), tak je nastavuji +2 min a seřizuji, když dělají -1 min, takže seřizuji jednou za dva měsíce. Tím uspokojím touhu po přesnosti, navíc s přibývajícím  věkem shledávám, že na nějaké té minutě nezáleží  :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...