Hron21 Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 Zdravim vsechny. Co rikate na tento model? 1
Standis Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 A co bys chtěl slyšet? Já tenhle jednoduchý typ mám raději, než se třemi ciferníčky, bude to řada Promaster a ta je vždy kvalitní, sklo pokud je safír, tak by to byl dobrý bonus no a kdyby barva cifru byla modrá, tak je to můj šálek. No a radiocontroled to už bych chtěl moc a taky by to už bylo drahé.
Hron21 Odesláno 26. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Presne co si napsal , tak to vsechno ma a jeste tresen na dortu. Jsou v titanu. Mel jsem ten starsi model v modrem cifru a chtel bych si koupit znova citizeny . Mam moznost je pres znameho koupit za 14k samozrejme origiinal
Standis Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 v tom případě je to ta správná volba, jen by mě dalo více zvážení které, jestli ten titan nebo jako chlap cítit na ruce železo a vzít ocel, s tím jsem vždy bojoval, ty titanové Citizeny jsou fakt lehoučké a na ruce kolikrát ani nevíš,jestli je tam stále ještě máš Za 14k to je dost, pokud je to ze zahraničí, ale asi je to novinka, tak proto.
Hron21 Odesláno 26. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Kdyz koukam i na ty starsi modely, tak v cr se pohybuji 14-19. Takze ikdyz je to novy model tak si myslim ze ceny je dobra. Jsou drazsi ale za me jen pozitivni hodnoceni. Ja hodinky mam na ruce cca 15 hodin denne, takze se spose priklanim k titanu ikdyz je mekkci a rychlejs se poskrabe
Bembeg Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 No 15hodin denně tu máme na ruce hodinky skoro všichni! ;-) Já ten titan taky moc nemusím a jelikož je to quartz tak ta váha nebude nějak brutální, takže za mě jednoznačně ocel.Jenom pro zajímavost,mám pocit že váha bude podobnáA to je prosím ocel!:-)
Bembeg Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Kdo by se tahal s cca 50 g navíc že?;-) Já se přiznám že při své jateční váze to zmáknu!
Hron21 Odesláno 27. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Tak titan by mel byt i odolnejsi ne? Nebo to jsem aspon vygooglil pro me cim lehci tim lepsi.
JirikH Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Tyhle v titanu mám. U oceli byla uváděna hmotnost 395 g, takže údaj z váhy nechápu :-).No 15hodin denně tu máme na ruce hodinky skoro všichni! ;-)Já ten titan taky moc nemusím a jelikož je to quartz tak ta váha nebude nějak brutální, takže za mě jednoznačně ocel.Jenom pro zajímavost,mám pocit že váha bude podobnáIMG_20150726_125701.jpgA to je prosím ocel!:-) Titan je top materiál. Naprosto nealergický, jako ryzí zlato. Velmi pevný, lehký, má vynikající únavovou pevnost, tvrdý a odolný. Nejnámahanější díly ve vojenských stíhačkách jsou z titanu. Trysky raketoplánů jsou z titanu. Pláště atomových ponorek se také dělají z titanu. Různá "železa", kterými se chirurgicky spojují rozlámané kosti, apod. jsou také z titanu.Tak titan by mel byt i odolnejsi ne? Nebo to jsem aspon vygooglil pro me cim lehci tim lepsi.
Bembeg Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Jako že titanové váží již zmiňovanejch 96g a ocelové mají o 300g víc? :-) Já jsem ještě 395g hodinky teda neviděl! Tak titan bude top materiál,ale do stíhaček, ponorek,kostních náhrad apod.Prostě na hodinky nepatří!Je to sice jen můj názor, ale já si za ním stojím.Vadí mi že hodinky jsou až moc lehké a ta barva(patina) toho titanu.:-(
Jajar Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Kvalitně tepelně a povrchově zpracovaná ocel je odolnější proti poškrábání, než titan (možná se dá titan taky nějak upravit, nevím). Hlavní výhoda titanu je právě v nižší hmotnosti při srovnatelné a lepší pevnosti v porovnání s ocelí (nikoli tvrdosti), proto se využívá v kosmickým a leteckým průmyslu (ne všude a za všech okolností, roli hraje i cena a technologický možnosti). Já titan nemám rád kvůli jeho obrobitelnosti (v práci s ním děláme). Na druhou stranu, do rodiny jsem jedny titanky koupil, primárně právě kvůli alergii a hmotnosti (dámský). Osobně ale radši ocel .
Martin Mareček Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Kvalitně tepelně a povrchově zpracovaná ocel je odolnější proti poškrábání, než titan (možná se dá titan taky nějak upravit, nevím). Hlavní výhoda titanu je právě v nižší hmotnosti při srovnatelné a lepší pevnosti v porovnání s ocelí (nikoli tvrdosti), proto se využívá v kosmickým a leteckým průmyslu (ne všude a za všech okolností, roli hraje i cena a technologický možnosti). Já titan nemám rád kvůli jeho obrobitelnosti (v práci s ním děláme). Na druhou stranu, do rodiny jsem jedny titanky koupil, primárně právě kvůli alergii a hmotnosti (dámský). Osobně ale radši ocel .Ano, titan se take upravuje a jak citizen, tak seiko ho zrovna maji. U seika mu rikaji Diashield a mel by byt trikrat tvrdsi nez ocel. A nevypada jako klasicky titan, ale je svetly. Netroufam si ric, zda je to uplne stejne jako ocel, videl jsem jen na videu nebo z fotky, nicmene rozdil oproti oceli jsem nepoznal. Akorat ta cena je nekde trochu jinde
Jajar Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Tak jsem zase o něco chytřejší, díky za info
JirikH Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Hodil jsem je na váhu a skutečně - 96 g. Takže muselo jít o váhu krabice s návody, ale i tak se mi to zdá moc.Nevím, proč by titan na hodinky nepatřil. Mám ho leštěný a kartáčovaný na hodinkách a ten nádech vypadá na rozdíl od oceli luxusně.Titan se dává tam, kde ocel prostě nestačí. Je těžká, méně pevná, méně tepelně odolná a měkčí. Titan je ušlechtilejší. I výrobně. Výroba oceli je triviální věc, výroba a zpracování titanu je velmi náročné a neumí to každý. Necíleně jsem koupil titanové obroučky na brýle. Po nějaké době nošení - fantasie. Lehoučké, pružné, odolné, dobře vypadají (tak nějak méně obvykle).Cíleně pak můj Samsung Note má titanovou barvu (i podle názvu). A můj ultrabook taktéž.:-) Jako že titanové váží již zmiňovanejch 96g a ocelové mají o 300g víc? :-)Já jsem ještě 395g hodinky teda neviděl!Tak titan bude top materiál,ale do stíhaček, ponorek,kostních náhrad apod.Prostě na hodinky nepatří!Je to sice jen můj názor, ale já si za ním stojím.Vadí mi že hodinky jsou až moc lehké a ta barva(patina) toho titanu.:-(
JirikH Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Je nutné se vrátit k chemii a hutnictví.Ocel? Nikoliv - železo, celkem obyčejný prvek používaný na cokoliv, třeba i pluhy. Tvrdost 4, hustota 7,86 g/cm3, Titan - tvrdost 6, hustota 4,5 g/cm3.Z železa se vyrábí ocel, jde o slitinu uhlíku /velmi obyčejného prvku/ a železa a legur dle určení. Podle obsahu uhlíku, apod. má vlastnosti.Titan se také různě zpracovává. Pokud jde o tvrdost, poslední titanové hodiny od Citizenu, tedy upravený titan má tvrdost stejnou, jako keramika používaná na výrobu hodinek, např. zn. RADO.Titan vzhledem k jeho afinitě apod. je považován za ušlechtilý materiál. Dalším (když pominu zlato) je platina, ovšem cenové relace platinových hodinek jsou zatím mimo. Rovněž zpracování platiny je velmi náročné.
Jajar Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 "Titan se také různě zpracovává. Pokud jde o tvrdost, poslední titanové hodiny od Citizenu, tedy upravený titan má tvrdost stejnou, jako keramika používaná na výrobu hodinek...." Nepátral jsem, nevěděl jsem, moje chyba (u nás se jen obrábí a potom jde rovnou na montáž). Díky za info.
Hron21 Odesláno 28. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Super tak si myslim, ze je to jasne, jdu do titanu.
JirikH Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Aby nedošlo k omylu, nejtvrdší úpravu Super Titanium mají CITIZEN F900 - http://www.citizenwatch-global.com/baselworld/2015/en.html. Jakou úpravu titanu mají výše uvedené, nevím.Moje titanovky mají vyšší tvrdost než ocel, ale lze je poškrábat o křemen, apod.
Bembeg Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Všechno jde poškrábat!Od safíru přez titan až po záda! :-) :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se