Prokop Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Chtěl bych oslovit všechny příznivce našich hodinek a zároveň dobré fotografy a poprosit je o nějakou kvalitní fotku původních pilotních hodinek. Nemusí se jednat o historickou fotku, ale o řemeslně dobře udělanou fotku v dostatečném rozlišení pro tisk. O její zaslání mě požádala redakce měsíčníku Letectví a kosmonautika, která momentálně připravuje článek o těchto hodinkách. Žel bohu, nemám momentálně k dispozici žádnou skutečně kvalitní fotku těchto hodinek. Věřím, že někdo z Vás ji bude mít a zároveň bude ochoten ji poskytnout pro zmiňovaný článek. Když už jsme se ocitli v takovéto situaci, říkal jsem si, že bychom to mohli pojmout jako soutěž o co nejlepší fotku s tím, že tu skutečně nejhezčí pak pustíme ke zveřejnění do říjnového L+K. Co vy na to?
Kasper Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Herrenarmbanduhr "Spezialuhr für Flieger", 1939 Charakteristika - Stahlgehäuse, Lederband, Drehring mit Registrierzeiger für Flugzeitmessungen - Schwarzes Emailzifferblatt mit Aufdruck "ANTI-MAGNET", arabische Zahlen; Zahlen und Zeiger mit Radium ausgelegt, Zeigerform: "Fantasies" - Uhrwerk Kaliber 83-12''' H4, 16 Rubine, Bimetallunruh, Breguetspirale, 18'000 Halbschwingungen pro Stunde, kleine Sekundenanzeige - Verkauft am 15. März 1939 an Türler & Co., Zürich Beschreibung Die erste Fliegeruhr von IWC Die erste IWC-Fliegeruhr wird Mitte der 1930er Jahre für die zivile Luftfahrt produziert. Sie ist besonders strapazierfähig, resistent gegen Temperaturschwankungen im Bereich von -40 Grad Celsius bis +40 Grad Celsius und antimagnetisch. 1945 wird das Kaliber 83 in 6'000 Militäruhren mit der Prägung W. W. W. (Wrist Watch Waterproof) für die britische Royal Army eingebaut. Die Uhren tragen als Erkennungszeichen auf dem Zifferblatt und dem Gehäuseboden den "Broad Arrow", die königliche Pfeilspitze.
boo-beek Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Herrenarmbanduhr "Spezialuhr für Flieger", 1939 Charakteristika - Stahlgehäuse, Lederband, Drehring mit Registrierzeiger für Flugzeitmessungen - Schwarzes Emailzifferblatt mit Aufdruck "ANTI-MAGNET", arabische Zahlen; Zahlen und Zeiger mit Radium ausgelegt, Zeigerform: "Fantasies" - Uhrwerk Kaliber 83-12''' H4, 16 Rubine, Bimetallunruh, Breguetspirale, 18'000 Halbschwingungen pro Stunde, kleine Sekundenanzeige - Verkauft am 15. März 1939 an Türler & Co., Zürich Beschreibung Die erste Fliegeruhr von IWC Die erste IWC-Fliegeruhr wird Mitte der 1930er Jahre für die zivile Luftfahrt produziert. Sie ist besonders strapazierfähig, resistent gegen Temperaturschwankungen im Bereich von -40 Grad Celsius bis +40 Grad Celsius und antimagnetisch. 1945 wird das Kaliber 83 in 6'000 Militäruhren mit der Prägung W. W. W. (Wrist Watch Waterproof) für die britische Royal Army eingebaut. Die Uhren tragen als Erkennungszeichen auf dem Zifferblatt und dem Gehäuseboden den "Broad Arrow", die königliche Pfeilspitze. Ehm, nejsem si teda uplne jistej, ale vzhledem k sekci, kde jsme a vzhledem k zadavateli asi nepujde o pilotni hodinky jako takove ale spise o Primky
Prokop Odesláno 13. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Omlouvám se za nedorozumění, myslel jsem samozřejmě pilotní hodinky PRIM z roku 1977. Dead line zjistím v redakci, snad máme takový týden. Alespoň doufám.
afrikab Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Skoda, ze takove nemam doma Hnedle bych si zasoutezil.
mischa Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Dobrý den všem, posílám jeden obrázek leteckých Primek. Je dost zmenšený, originál je třikrát větší.
boo-beek Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Dobrý den všem, posílám jeden obrázek leteckých Primek. Je dost zmenšený, originál je třikrát větší. Kompozicne pekne, hodinky jsou v fajn poloze, ale nelibi se mi ten prepal nahore - mozna je to schvalne, nevim, ale nelibi se mi
afrikab Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Kompozicne pekne, hodinky jsou v fajn poloze, ale nelibi se mi ten prepal nahore - mozna je to schvalne, nevim, ale nelibi se mi Taky ty bile flicky na ciferniku zvladne photoshop odstranit.
vor Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 (upraveno) Taky jedny. Upraveno 15. září 2007 uživatelem vor
Prokop Odesláno 15. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2007 (upraveno) Bezva, obě tyto fotky jsou lepší, než co jsem kdysi pořídil já.:-) Je důležité, aby to byla fotka skutečných pilotních hodinek! Upraveno 15. září 2007 uživatelem PRIM
mischa Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Stanley, Prim, já vím, ale když já tam tu zelenou lunetu nemám, tak je původnější udělat nemůžu. Quote, máš pravdu, ten přepal je faktická chyba, mě to ale nevadí, tvar pouzdra je čitelný z ostatních rohů, je to taky daň za trochu větší kontrast. Zkusím poslat jinou. Tenhle kus mám od pána, který říkal, že na leteckých Primkách si vydělal pár peněz, prý měly v letadle při přetížení špatný chod způsobený tím, že setrvačka díky Incablocu dokázala dosednout až na rozšířenou část čepu setrvačky a hodinky se na chvilku zastavily... Stačilo, že tam dali silnější plechy do Incablocu a bylo hotovo... Předávám, jak jsem dostal. Tak tu fotku
Luk Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Kdyby byl zájem jedno amaterské foto také ode mě.
NIGHTinGALE Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Kdyby byl zájem jedno amaterské foto také ode mě. Moc hezké foto, ale mám dotaz - tyhle ručky jsou autentické? Já tam mám čistě bílé...
Luk Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Myslím, že ručky jsou autentické, jen o původnosti vteřinovky se tady vedla diskuse. Údajně mají červenou vteřinovku hodinky po opravě. Původně bílou viz vor. Ale ruku do ohně za to nedám.
NIGHTinGALE Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Myslím, že ručky jsou autentické, jen o původnosti vteřinovky se tady vedla diskuse. Údajně mají červenou vteřinovku hodinky po opravě. Původně bílou viz vor. Ale ruku do ohně za to nedám. Já mám bílé ručky (tvarově stejné) i vteřinovku Ale líbí se mi to tak
krtek Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 (upraveno) tak ja to taky zkusim :-) tohle je samozrejme nahled, doma mam vetsi :-) a neeebooo PS: nafotil jsem toho dneska vic, i na bilem pozadi, kdyby byl zajem, muzu to nekde vystavit... PPS: Vterinovku jsem mel puvodne taky bilou, ale nekde na fotce jsem ji videl do cervena, takze kdyz sly do Eltonu, dostaly novou... Upraveno 16. září 2007 uživatelem krtek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se