GooF Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Zdravím všechny zdejší odborníky. Rád bych poprosil o radu a doporučení. Chtěl bych si vybrat svoje první "lepší" hodinky. V hlavě jsem si vyřešil základní dilema a s ohledem na to, že preferuju bezúdržbovost, spolehlivost a přesnost, zaměřil jsem se na značku Citizen a modely Eco-Drive radiově řízené. V této kategorii mě zaujal právě model BY0081-54E a konkrétně tahle nabídka, která mi přijde poměrně zajímavá: http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-by0081-54e-by0086-51e-promaster-eco-drive-the-pilot-global-atomic-titanium-chrono-sapphire-watch Zajímá mě váš názor jak na hodinky, tak hlavně na e-shop a objednání zvenku. Na případné majitele těchto hodinek mám i jeden konkrétní dotaz, a sice jestli mají hodinky opravdu šroubovací korunku, jak se píše v popisu. Díky za všechny zkušenosti a doporučení.
JanNovakJan Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Z toho eshopu jsem bral už několik Citizenů a vždy bezproblémů. A ani v jednom případě to nebylo se státní přirážkou, což potěšilo. Ale sázet se na to samozřejmě nedá.Ten model bude mít šroubovací korunku zcela jistě.
JirikH Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2015 Tento model šroubovací korunku samozřejmě nemá. Citizen nedává na podobné modely šroubovací korunky. Sám mám v RC, WR 200M, safír/titan a nemají šroubovací korunku. Na dýnku je upozornění, že otevírat hodinky pouze v servise Citizenu. Viz např http://www.virginiadigital.es/CITIZEN-BY0081-54E. I ta cena v EUR se mi zdá nižší...
GooF Odesláno 3. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. srpna 2015 @JirikH: Mně se právě ta informace na webu o šroubovací korunce taky nezdála, protože co jsem tady tak četl, tak Citizen to běžně nedává. Není to ale jediný web, který u tohoto modelu uvádí "Screw Down Crown". Na tom webu od tebe jsou za 480 EUR, což je v přepočtu asi o 3 stovky levnější, což bych ale při tolika kladných mezinárodních referencích na ten dutyfreeislandshop neřešil. Španělština navíc není moje silná stránka. :-) Nějací další šťastní majitelé podobné kategorie Citizen hodin, kteří by se chtěli podělit o zkušenosti a dojmy?
JirikH Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2015 Na španělštinu používám google překládač. Pokud dutyfreeislandshop.com je bez daně (DPH + clo) tak budiž. Osobně, když to jde, nakupuji v EU právě kvůli daním.
JanNovakJan Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Moje Citizeny z dutyfreeislandshop za 150 dolarů šroubovací korunku mají, stejně jako hodinky mojí ženy za 110 dolarů z creationwatches. Takže aby to neměl model za pomalu čtyřnásobek ceny, to bych pochyboval.
JirikH Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Já mám http://www.amazon.co.uk/Citizen-Eco-Drive-Watch-Cb0030-56E-Controlled/dp/B005UCNEV0Titan, WR 200M, RC. A vím o plno dalších Citizenech, které nemají šroubací dýnko, např. JY0040-59L Eco-Drive Blue Angels Skyhawk Korunka je ten vroubkovaný čudlík z boku, kterým se zpravidla seřizují hodinky, u ručního nátahu se jím natahuje péro. Nikoliv ten kus železa (titanu), přes který se leze do hodinek.
JanNovakJan Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Děkuji za výklad, co je to korunka Ale právě "to na boku" šroubovací je
joejog Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 U mých Citizenů promaster AS2031-57 šroubovací korunka je
joejog Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Jinak samozřejmě hodinky jsou to super bezúdržbové, Titan je pro mě plus. Pokud Ti nevadí ta změť čísílek na cifru, tak je to kousek právě pro Tebe. Lumi je u Citizenů nadprůměrná. Ta korunka na 8mé hodině (ovládání logar. lunety uvnitř) šroubovací není- jen pro upřesnění.
JirikH Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Tak tím mimoňem jsem byl nakonec já :-)
GooF Odesláno 5. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Hlavně, že jsme se domluvili @joejog: Díky moc za upřesnění a názor na hodinky. Ještě je musím jít někam okouknout live a hlavně vyzkoušet a pořádně osahat titan a ocel. Na ocel jsem zvyklý a láká mě titan, ale ukázaná platí. Jen pro info: Tu šroubovací korunku řeším proto, že u obyč low-end Festin, který mám zrovna na ruce, šroubovací nejen že samozřejmě není, ale ještě přesahuje dýnko, a tak se běžně stává, že když vytahuju ruku z kapsy, korunka se zachytí a povytáhne. Člověk si toho ani nemusí všimnout. Důsledky si jistě každý domyslí. To bych se z toho p....
GooF Odesláno 5. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Potvrzeno: Z nepochopitelného důvodu tento konkrétní model šroubovací korunku nemá. Dnes jsem měl v ruce ocelové dvojče s označením BY0085-53E. Tady je totéž potvrzeno ve velmi podrobné recenzi na ocelovky: Co je ale ještě horší, na mé ruce mi přijdou malé a nejsem si jistý, že bych si zvykl. Bohužel v této kategorii mě u Citizenu žádné jiné nenadchly...
joejog Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 nejspíš není šroubovací kvůli rychlému přepínání časových pásem podle jednotlivých měst
JanNovakJan Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Tak bohužel musím potvrdit, že šroubovací korunka u tohoto modelu vskutku není a eshop dutyfreeislandshop uvádí chybné údaje. Které jsem takto chybně interpretoval i já
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se