Roster Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Ahoj, přemýšlím o koupi těchto hodinek. Jaký na ně máte názor? Uvažuju, že bych je koupil zde: http://www.dutyfreeislandshop.com/seiko-snp115p1-premier-kinetic-perpetual-calendar-sapphire-gents-watch Pročítal jsem vlákna o dovozu mimo EU, ale přesto se chci zeptat jestli máte někdo nedávné zkušenosti s tímto obchodem a případně s celním řízením. Vím, že případně zaplatím 21% DPH, ale jde mi spíš o velikost částky za clo. Někde tady jsem četl, že to může být až 3500 Kč. Díky.
McStinger Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Ahoj, Seiko Premier tu nie sú moc populárne. Každopádne, ak sa Ti páčia, prečo si ich nekúpiť. Čo sa týka DPH, buď to cez colnicu prejde nepovšimnuté, alebo nie. Lotéria. Pozri si TOTO vlákno, SEM sa môžeš tiež mrknúť a prípadne tieto linky: http://www.creationwatches.com/products/search/results.html?search_in_description=1&keyword=snp115http://www.skywatches.com.sg/reviews/catalogsearch/result/?cat=&q=snphttp://www.mywatcheshub.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&zenid=163b941da708147ce7ccc7ad09813814&keyword=SNP Všetko funkčné obchody, kde už veľa členov nechalo nejakú tú korunku. Dutyfreeisland je tiež v pohode.
Roster Odesláno 21. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Ahoj, díky za typy na obchody. Zmiňovaná vlákna jsem už pročítal... Rád bych věděl proč tady nejsou Seiko Premier moc oblíbené.. ? Je to věc osobních preferencí, nebo něčím jiným?
reborn Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Já žiju v domění, že maximální clo za jedny hodinky je ve výši 0,80EUR. Ostatně, k tomu se dá nějak proklikat přes celníky na netu. Víc bych se bál DPH a poplatku za samotné celní řízení.
reborn Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Mimochodem, já jsem za něco platil clo jen jednou (za čaje z Indie, částka o pár dolarů přesahující hodnotu, která by byla oproštěna od cla i dph) a stejně jsem pak z těch papírů od celníků nepobral, za co všechno jsem platil.
McStinger Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Rád bych věděl proč tady nejsou Seiko Premier moc oblíbené.. ? Je to věc osobních preferencí, nebo něčím jiným? Neviem, skrátka nie sú moc v obľube. Tu všetci obdivujú SKX007 a chceli by buď GS, alebo Rolexy. No, to som trochu prehnal, sú tu asi dvaja ľudia, čo nechcú Rolexy. Dám aspoň smajlíka pre istotu. Já žiju v domění, že maximální clo za jedny hodinky je ve výši 0,80EUR. Ostatně, k tomu se dá nějak proklikat přes celníky na netu. Víc bych se bál DPH a poplatku za samotné celní řízení. Teba mám rád, vždy mi pripomenieš Slayer a jednu z mojich obľúbených:
Roster Odesláno 21. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Neviem, skrátka nie sú moc v obľube. Tu všetci obdivujú SKX007 a chceli by buď GS, alebo Rolexy. No, to som trochu prehnal, sú tu asi dvaja ľudia, čo nechcú Rolexy. Dám aspoň smajlíka pre istotu. No to jsem si všiml, že SKX007 tu hodně lidí obdivuje, ale mě vzhledově nic neříkají.. GS bych chtěl taky, ale to je fakt úplně mimo můj rozpočet. Je mi jasné, že SNP115P1 (a jim podobné) nejsou mechanické automaty a to asi lidem vadí.. Já jsem s tím v pohodě a líbí se mi design. Možná bych si je i nechal vymluvit, pokud pro to existují rozumné důvody. Proto jsem taky položil tenhle dotaz, abych se zeptal lidí kteří se v tom vyznají a mají přehled.. Já žiju v domění, že maximální clo za jedny hodinky je ve výši 0,80EUR. Ostatně, k tomu se dá nějak proklikat přes celníky na netu. Víc bych se bál DPH a poplatku za samotné celní řízení. Já jsem tak napůl smířený, že to DPH zaplatím. I tak to vyjde o půlku levněji než to koupit v ČR. Jde mi o to aby mě clo nepřekvapilo a nezvýšilo cenu o několik tisíc korun. Zkoušel jsem kalkulačku na výpočet cla, ale nejsem schopný tam zadat vše potřebné, aby to vyhodilo výsledek. Pokud je clo řádově max. ve stokorunách, tak ok. Pokud by to ale bylo v několika tisících, tak už je to pro mě důvod hodinky nekoupit..
Ruiz.aw Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 (upraveno) DPH spočítáš jednoduše. Vezmeš konečnou cenu, kterou zaplatíš dodavateli, včetně případné dopravy a z ní vypočítáš 21% ..... to je DPH, které zaplatíš, pokud tě odchytnou. edit: aha, otázka zněla na clo. To jsou drobné, neboj. Upraveno 22. října 2015 uživatelem Ruiz.aw
JaRooN Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Platil jsem už hezkých pár záchytů na celnici. Vždy jenom DPH 21% + výpalné dopravci. Clo tam nikdy nefigurovalo. Clo je skutečně u hodinek v řádu desetin procenta a co já vím, tak se odpouští téměř vždy. Respektive, ještě jsem neslyšel o nikom z ČR a Sk, kdo by ho u hodinek platil... Tady máš krok za krokem zdokumentován jeden z mých nákupů: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78116-seiko-srp563k1-cesta-dom%C5%AF-n%C3%A1vod-k-n%C3%A1kupu-mimo-eu/
Roster Odesláno 22. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Ok, super. Díky za odpovědi. Jaký máte názor na SNP115P1, nebo obecně na Seiko Premier?
JaRooN Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Jaký máte názor na SNP115P1, nebo obecně na Seiko Premier? Já jedny měl, konkrétně typ SPB003J1. Hodinky výborné, pohodlně se nosily, zpracování excelentní, jen... Nějak jsme si nesedli, chyběla mi lumi, na kterou jsem zvyklý. Ale jsem nalomený, že si ješte jedny pořídím s big date. Za mě určitě dobrý, pokud se ti líbí, neboj se do nich jít. Tady je sice asi později neprodáš, nejsou tady moc v oblibě (vůbec netuším proč), ale na eBay nebude problém...
Roster Odesláno 22. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Já jedny měl, konkrétně typ SPB003J1. Hodinky výborné, pohodlně se nosily, zpracování excelentní, jen... Nějak jsme si nesedli, chyběla mi lumi, na kterou jsem zvyklý. Ale jsem nalomený, že si ješte jedny pořídím s big date. Za mě určitě dobrý, pokud se ti líbí, neboj se do nich jít. Tady je sice asi později neprodáš, nejsou tady moc v oblibě (vůbec netuším proč), ale na eBay nebude problém... Ok, díky za odpověď. Nejradši bych si je prohlídnul i někde v reálu. Ale nikde je nemají skladem :-/ Zkusim se zeptat v Koscomu..
JanNovakJan Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Pokud quartz, tak bych šel u Seika do soláru. Nižší cena a větší pohodlí. http://www.creationwatches.com/products/seiko-solar-273/index-1-3a.html
reborn Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Teba mám rád, vždy mi pripomenieš Slayer a jednu z mojich obľúbených: Tak abych pravdu řekl, tuhle skladbu neznám. Ale zrovna včera jsem si z nostalgie pouštěl koncert Slayer z 1985 na youtube. Hned po Venom z 1984 :-) Nick reborn jsem zvolil poté, co se mi z mně neznámých důvodů zablokoval profil eleven...
Roster Odesláno 22. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Pokud quartz, tak bych šel u Seika do soláru. Nižší cena a větší pohodlí. http://www.creationwatches.com/products/seiko-solar-273/index-1-3a.html Ok, díky za tip. Jen mi připadá, že většina hodinek Seiko je všude vyprodaná, takže už není tak velký výběr..
JanNovakJan Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 A to Seiko je nutnost nebo to byl jenom první nástřel? Ono totiž v quartzu a ceně 300-400 dolarů už jsou solární Citizeny, navíc rádiem řízené. Solární bez rádia pak koupíš i pod 100 dolarů.
Roster Odesláno 23. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2015 A to Seiko je nutnost nebo to byl jenom první nástřel? Ono totiž v quartzu a ceně 300-400 dolarů už jsou solární Citizeny, navíc rádiem řízené. Solární bez rádia pak koupíš i pod 100 dolarů. Je to víceméně jen nástřel. Na Citizeny jsem se taky už trochu koukal a je tam stejný problém. Většina jich je vyprodaných. Klidně si necham doporučit ještě jinou značku, která má dobrý poměr výkon/cena.
JanNovakJan Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Quartz, solár a rádio, to zbývá snad už jenom Casio. Sice pro někoho asi ne moc nóbl značka, ale zase za dobré peníze a může to člověk klidně koupit přímo v ČR.
Roster Odesláno 23. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Já zas netrvam na tom, aby to byl quartz, solár a rádio. Vybíral jsem spíš podle toho, co se mi líbí.. Klidně bych si koupil mechanické automaty.. Jen v tom samozřejmě "plavu".. A pokud už se mi něco líbí, tak je to vyprodané :-/ Zatim jsem se vůbec nekoukal na švýcarské značky. Dá se koupit do téhle cenové hladiny něco rozumného?
JanNovakJan Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 S odřenýma ušima ano http://www.chronoshop.cz/steinhart/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se