Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdá se mi, že to na tomhle subfóru moc nežije, ale třeba se to časem rozhýbe. Značku Tissot považuji za solidního producenta hodinek pro lidi, pro které hodinky nejsou jenom ukazatel času, ale i ozdoba, šperk a zhmotnění vlastního názoru na věc a to v cenové kategorii, která je v postatě každému přístupná (tedy pokud je dotyčný ochoten dát za hodinky aspoň polovinu svého měsíčního příjmu).

První Tissotky jsem zakoupil v roce 1998 (foto), kdy jsem též poprvé ?prohlédl? a začal se v čase ustupujícího digitálního boomu na hodinky dívat jinak, než jako na uvedený ukazatel času, případně budík s melodiemi, stopky a kalkulačku. Po dlouhém váhání a počítání financí jsem zvolil oblekovky Tissot Marquise, velmi plochý model (tl. 4,5 mm) bez vteřinovky s integrovaným kovovým páskem v provedení chrom + zlato. Dnes (nosím je velmi zřídka) mi už přijde legrační jejich velikost (průměr 33 mm), ale jsou stále velmi elegantní, originální i přesné.

Druhé Tissotky jsem si pořídil předevčírem a je to typ Diver Seastar 1000 automatic (foto). Nechal jsem si je poslat z USA (Classybrand), sice s drobnými komplikacemi (chybně zadané poštovné a zpočátku marné hledání jejich e-mailových zpráv, které padaly rovnou do spamové pošty, nesprávně vypočítané DPH samozřejmě v můj neprospěch), ale po zkrácení tahu je mám dnes poprvé na ruce. Myslím že v uvedené kategorii jsou na špičce produkce, i když drobné výhrady bych měl k příliš malému a ?utopenému? číselníku (mám světlou variantu), což spolu s vypouklým sklíčkem způsobuje nižší čitelnost pod úhlem. Plechové koncovky tahu a plechová spona jsou další drobné prohřešky proti dokonalosti. Vše ostatní je super dám si zase na čas s nákupy pokoj.

post-987-1191594960.jpg

post-987-1191594983.jpg

Odesláno
Zdá se mi, že to na tomhle subfóru moc nežije, ale třeba se to časem rozhýbe. Značku Tissot považuji za solidního producenta hodinek pro lidi, pro které hodinky nejsou jenom ukazatel času, ale i ozdoba, šperk a zhmotnění vlastního názoru na věc a to v cenové kategorii, která je v postatě každému přístupná (tedy pokud je dotyčný ochoten dát za hodinky aspoň polovinu svého měsíčního příjmu).

První Tissotky jsem zakoupil v roce 1998 (foto), kdy jsem též poprvé ?prohlédl? a začal se v čase ustupujícího digitálního boomu na hodinky dívat jinak, než jako na uvedený ukazatel času, případně budík s melodiemi, stopky a kalkulačku. Po dlouhém váhání a počítání financí jsem zvolil oblekovky Tissot Marquise, velmi plochý model (tl. 4,5 mm) bez vteřinovky s integrovaným kovovým páskem v provedení chrom + zlato. Dnes (nosím je velmi zřídka) mi už přijde legrační jejich velikost (průměr 33 mm), ale jsou stále velmi elegantní, originální i přesné.

Druhé Tissotky jsem si pořídil předevčírem a je to typ Diver Seastar 1000 automatic (foto). Nechal jsem si je poslat z USA (Classybrand), sice s drobnými komplikacemi (chybně zadané poštovné a zpočátku marné hledání jejich e-mailových zpráv, které padaly rovnou do spamové pošty, nesprávně vypočítané DPH samozřejmě v můj neprospěch), ale po zkrácení tahu je mám dnes poprvé na ruce. Myslím že v uvedené kategorii jsou na špičce produkce, i když drobné výhrady bych měl k příliš malému a ?utopenému? číselníku (mám světlou variantu), což spolu s vypouklým sklíčkem způsobuje nižší čitelnost pod úhlem. Plechové koncovky tahu a plechová spona jsou další drobné prohřešky proti dokonalosti. Vše ostatní je super dám si zase na čas s nákupy pokoj.

No, tak ty TISSOT SEASTAR 1000 si chci pořídit, ale ještě nejsem 100% rozhodnutý. Na kolik Vás nakonec vyšly? A opravdu za to stojí? Můžet tady umístit fotky hodinek, když je máte na ruce, rád bych alespoň viděl jak sedí na ruce.Díky

Odesláno

Jo, fotky udělám, ale dnes mám na ruce výjimečně Tissot Maquise, protože nepřekážejí v rukávu od košile. Cena byla (když pominu špatné DPH, způsobené tím, že na dokladu, který dostal UPS z USA nebyla cena za dopravu a protože se DPH počítá z ceny vč. dopravy, dali tam jakýsi paušál, takže mě natáhli asi o 400 Kč - prý mi to časem vrátí) následující :

437 USD + 45 USD (hodinky + doprava) = 482 x 19.70 = 9 495 x 1,19 = 11 300 + 250 (poplatek) = 11 550 Kč

Tady jsem je sháněl (nijak intenzivně) a měl jsem nabídku od jednoho hodináře do šesti týdnů na objednávku za 14 200 Kč

Jestli za to stojí, to je otázka do pranice. Mám standardní vkus, takže se mi líbí Omega Seamaster apod., takže z pohledu zhruba čtvrtinové ceny zmíněné Omegy, je to určitě dobrá volba. Nosil jsem poslední dobou "pilotky" s průměrem 49 mm, takže skok na 43,5 (Tissot) vyžadoval chvíli zvyku, ale ani to není postatné. Zkusím tedy popsat klady a zápory :

1) Klady

- rozhodně mají svůj genius loci a působí elegantně, společensko-sportovně a možná víc draze, než jaká je skutečnosti

- varinta se stříbrným číselníkem podtrhuje výše uvedené

- designově vyvážené, bez výstřelků, tedy nadčasové

- použitá kombinace lesklých a matných ploch na tahu i pouzdru je dle mého názoru velmi povedená

- pohodlný tah se zdobenou sponou a patentem pro další zvětšení rozepnutého tahu pro občany s rukama jako lopata

2) Zápory

- Již zmíněný poměrně malý a "utopený" ciferník a špatné odečítání času pod úhlem a za šera (ve tmě decentně světélkují)

- Zmíněné plechové díly zmiňuji jen pro formu, jinak v postatě nevadí, ani neruší celkový dojem

- tah se směrem ke sponě zužuje z 22 mm na 19,5 mm - také nic zásadního, ale mám rádši široké tahy i pásky

Myslím, že necelých 12 000 Kč za nové hodinky tohoto typu je velmi dobrý nákup. Neměl jsem sice štěstí na přesnost (zrychlují se cca o 20 sec denně), ale to spraví jedna návštěva u hodináře...

Odesláno

Takže posílám foto. Rozdíl mezi přesností v poloze kolmo a vodorovně jsem ještě nezkoušel, ale měl jsem hodinky, kde byl rozdíl 20 sec denně.

post-987-1191910065.jpg

post-987-1191910073.jpg

Odesláno
Takže posílám foto. Rozdíl mezi přesností v poloze kolmo a vodorovně jsem ještě nezkoušel, ale měl jsem hodinky, kde byl rozdíl 20 sec denně.

Kľudne si ich vycentruj doma ako ja, dakde som tu o tom písal, presnosť 0 - +1 s denne

Odesláno

Přiznám se, že jsem opravdu neodolal a po cca hodině, kterou mi trvala výroba hodinářského šroubováku z obyčejného, jsem do nich nahlédl s odhodláním si nastavit přesnost vlastnoručně. Jenže pak jsem nějak vyměkl a raději to svěřil za 150 Kč autorizovanému servisu, který mi z + 20 sec udělal skoro nulu (zatím - bylo to včera). Tím, co (viz foto) u symbolů +/- vypadá jako drážka pro šroubovák na seřízení přesnosti se mi nepodařilo pohnout a nakonec jsem stejně zjistil, že po zásahu v servisu to je ve stejné poloze, i když hodinky evidentě seřízené jsou.

Otevření hodinek však mělo další efekt o kterém píšu v jiné části fóra, a to zjištění, že zadní víčko má uvnitř velké razítko TISSOT HONG KONG. V dnešním globalizovaném světě nic zvláštního a vlastně ani nic proti ničemu...

post-987-1192088566.jpg

Odesláno
Přiznám se, že jsem opravdu neodolal a po cca hodině, kterou mi trvala výroba hodinářského šroubováku z obyčejného, jsem do nich nahlédl s odhodláním si nastavit přesnost vlastnoručně. Jenže pak jsem nějak vyměkl a raději to svěřil za 150 Kč autorizovanému servisu, který mi z + 20 sec udělal skoro nulu (zatím - bylo to včera). Tím, co (viz foto) u symbolů +/- vypadá jako drážka pro šroubovák na seřízení přesnosti se mi nepodařilo pohnout a nakonec jsem stejně zjistil, že po zásahu v servisu to je ve stejné poloze, i když hodinky evidentě seřízené jsou.

Otevření hodinek však mělo další efekt o kterém píšu v jiné části fóra, a to zjištění, že zadní víčko má uvnitř velké razítko TISSOT HONG KONG. V dnešním globalizovaném světě nic zvláštního a vlastně ani nic proti ničemu...

To ze je nekde Hong Kong, to dnes neni nic zvlastniho. Ani to neznamena ze cele hodinky byly delane tam.

Kazda firma se snazi snizovat naklady a je normalnim zvykem ze spousty firem dela komponenty v zemich tretiho sveta.

Je to bezna vec, dulezite je kdo za tou znackou stoji. Pokud to bude cinan bude to vzdy na pic...

Pokud za tim stoji materska firma a pouze to vyrabi pouze jinde muzes si byt jist ze kvalita bude naprosto stejna ne-li lepsi. Pracovni nasazeni cinana a pristup k praci je vzdy lepsi nez evropana. To je jako kdyby se francouz rekl ze si nekoupi peugeota protoze je ho montuji flakaci z CR. :)

Proste je to uplne jednou, materska firma si vzdy kvalitu poradne pohlida. Ve vetsine pripadu ani spotrebitel nema vedet kde co kde bylo vyrobeno - je proto trochu zarazejici ze tam to razitko hong kong je.

To je jako by prim nechal svoji vizitku na pouzdrech ktere prej dodava kamsi nezname renomovane znacce.

Odesláno

Me se jejich cifernik zase tak maly nezda. Prijde mi tak akorat.

Necitelnost pri pohledu z boku mi nevadi, to spis me vic mrzi ty plechove koncovky tahu, to je vazne skoda, i kdyz je pravda, ze to neni poznat - teprve az clovek sunda tah dolu.

S presnosti jsem na tom tak okolo 10s denne.

IMG_2987...JPG

Odesláno

Jsem v silném duševním rozpoložení, jestli jsem si přece jen neměl koupit černé provedení, vypadá parádně. Apropó, nevěděl jsem, že se dělají s černým ciferníkem na kovovovém tahu, myslel jsem že jen modré a stříbrné a černé na gumě?!

Mám intenzivní zálusk na typ 660 v černém provedení na gumě, který přijde na Classybrandu při dnešních kurzech včetně dopravy, DPH a poplatku pod 6 000 Kč. Je to dobrej nápad, nebo je to blbej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad?

Návštěvník Snow
Odesláno
Je to dobrej nápad, nebo je to blbej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad?

Osobně si myslím, že to není nijak dobrý nápad, možná je zajímavá cena, ale to je asi vše, jednak si kupuješ quartz s čímž samozřejmě počítáš, ale nepočítáš zřejmě s tím, že černá luneta opticky zmenšuje číselník a pak se mi jeví poměrně malý, navíc budeš mít dvoje stejné, to je zbytečnost, ale protože jsi se vyprofiloval jako těžky fanda TISSOT ;) tak Ti není pomoci a nákup bude, tak to vidím já ;) .

Odesláno

Snížku, sám jsi tuším někde psal, že Seastary a Le Locly z produkce TISSOT uznáváš. Já jsem v sobotu skoro omdlel přímo na Václaváku před kolekcí Breitlingů, ale s platem lehce nad 20 000 netto, rodinou a dvěma dětmi to je tak opravdu jen na ty Tissotky. Ty šestsetšedesátky jsem chtěl jako víkendovky a pro jiné, méně formální příležitosti. Myslím, že za tu cenu (207 USD) nic lepšího (v širším smyslu slova), minimálně z produkce SWISS MADE, neseženu. Jen na okraj, co říkáš na tyhle MIDO Barona za 315 USD (koukám po quartzech, protože se mi nechce pečovat o víc než jedny automaty a ty už mám).

post-987-1193038269.jpg

Návštěvník Snow
Odesláno

Invicta v modrém provedení je nádherná, i když podobnost s Omegou včetně kulatých indexů jistě není náhodná (ta lupa znamená, že sklíčko je plastmasnoje?). Já jsem na e-bayi zatím nikdy nenakupoval...

Návštěvník Snow
Odesláno

S lupou nemám zkušenost, kdyby jsi se rozhodl, je tu spousta členů, kteří by Ti mohli s nákupem pomoci, za všechny budu jmenovat dvorního :) dodavatele pro členy Chronomagu, Kubsona.

Odesláno

Začínám na sobě pozorovat symptomy závislosti na chronomagu a hodinkách vůbec a už se toho potřebuju zbavit, protože místo abych pracoval, rejdím po fóru. Kdybych si pořídil Invicty, budu mít dvoje Divery a to už nejde. Ještě jeden nákup a balím to. Classybrand mám vyzkoušený a umím ho sám. Ty šestsetšedesátky mi přijdou jako optimální poměr výkon/cena, ale nechám si poradit. Vzhledem k tomu, co od nich požaduji, jsou tam i další adepti, např. Nautica (114 USD), Timex Compass (129 USD) a další. Nedokážu se rozhodnout, už mi z toho hrabe?

Odesláno

Ja bych se tem quartzkam taky vyhnul - jednoduse nemam rad hodinky na baterku.

Jo, jinak ty cerne Seastary se normalne opravdu delaji jen na cernem pasku - ja si ten kovovy tah dokoupil zvlast a ted je obcas stridam.

P.S. Ty prvni Invicty se mi docela dost libi.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

To Šíma : vytrhávám z Tvého příspěvku

Začínám na sobě pozorovat symptomy závislosti na chronomagu a hodinkách vůbec a už se toho potřebuju zbavit, protože místo abych pracoval, rejdím po fóru.

Absolutně v pořádku, podobné symptomy máme asi všichni.

Kdybych si pořídil Invicty, budu mít dvoje Divery a to už nejde.

Když si pořídíš 660 tak na tom budeš úplně stejně a navíc budeš mít dvoje totožné hodinky.

Ještě jeden nákup a balím to.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Upraveno uživatelem Snow
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...