lukassko2 Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Ja by som ostal bud u Tissot alebo Certina. Skús pozreť tieto hodinky http://www.olfert-co.de/Certina-Uhr-DS-1-Powermatic-80-Automatikuhr-C0294071105100Skúšal som si ich a na ruke podľa mňa vyzerajú "mega" dobre. Majú priehľad na strojček s krásnym čiernym signovaným rotorom s korytnačkou a 80 hodinovú rezervu náťahu. Mimoriadne vydarené univerzály. Cena je síce nad limit ale skús im napísať, sú vždy veľmi ústretový čo sa zliav týka.
lucid Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Určite pozriem aj zahraničné weby. Len dnes ráno som sa rozhodla, že mu chcem niečo darovať, takže som najskôr navštívila fórum a nejaké slovenské, česke eshopy Co třeba Longines ze zmíněného eshopu. Do ceny by ses měla vejít i včetně případného DPH. Sice quartz, ale pokud je bude nosit příležitostně, pak je to i výhoda: nemusí je jako mechaniky nastavovat, ale stačí vzít na ruku a jít. Z hlediska "prestiže" je značka Longines ještě výraznější než Tissot či Certina. Tyto jsou na tahu, což je výhoda, kůži lze na hodinky dokoupit vždy, s tahy bývá už problém a samostatně jsou i drahé.
tr0t3l Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Tissot je fajn, nie je tu popularny, lebo je to ako pises trochu mainstream, ale na kvalitu ti tu urcite nikto nic zle na ne nenapise a aj tak tu nejaké kopec ludi vlastni. V tejto cene jedna z najlepsich volieb, ja sam som dvoje mal, tie druhe si doteraz neviem odpustit ze som predal urcite pozri tu Certinu, Hamilton a Mido, ale podla mna ludia, co sa v hodinkach nevyznaju, aj tak najviac ocenia Tissot, lebo je to chronicky znama (kvalitna) znacka.
Klaudia_svk Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Ďakujem pekne. Mám z čoho vyberať. Tie Hamiltony sú tiež pekné. Ten quartz strojček je zlý? Čo by bola najlepšia voľba? Aký "pohon"?
Fajkus Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Mechanika. Mě by asi oslovily ty Certiny. Visodate mám, ale ta voděodolnost u Certin je něco navíc a taky vypadají moc dobře..
sibirnaya Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 ja rozhodne bych byl pro automaty, preci jen maj trochu dusi proti baterkacum. a pokud bys vzala neco, co ma v sobe powermatic80 - svycarskej ETA strojek s 80h rezervou natahu - tak si myslim, ze parada. pri tvym limitu tissot, hamilton, certina nevim, jak je cenove..http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/15466-tissot-dojmy-a-n%C3%A1zory/page-19&do=findComment&comment=1447795
Klaudia_svk Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 najradšej by som tie klasické, žiadna baterka,len natiahnuť a nech si tikajú powermatic 80 znamená čo prosí Vás? Niekde písali, že 80hodin na jedno natiahnutie, to je ono?
Petr_123 Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Ano, to je ono. 80 hodinová rezerva nátahu.
Klaudia_svk Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Pardón, až teraz som rozklikla ten odkaz na ten Váš prispevok o powermatic80. Niečo podobne som čítala myslim pri hodinkách Hamilton.
sibirnaya Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 hej, zatim ty strojky pouziva Certina, Hamilton, Mido a Tissot pokud vim..
Klaudia_svk Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 No tak už mám opäť jasnejšie v hlave. Budem hľadať hodinky, ktoré nie sú na batériu (quartz) ale majú automatický/kinetický pohon. Píšem to asi spŕavne a ako bonus by bol ten powermatic80 + moje kritéria. No a ako tak pozerám tak to asi prišetrím a nebude to pre snúbenca ale narodeninový darček pre už manžela Uvidím ako sa bude dariť ak vyberiem nejakých Top5 tak ich pridám a vyjadríte sa niekto na dnes mám dosť.
slice Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 budem hľadať hodinky, ktoré nie sú na batériu (quartz) ale majú automatický/kinetický pohon... malá poznámka: automat a kinetik nie je to isté.automat je čiste mechanický stroj, v ktorom cez pohyb ruky, následne excentru / kyvadla sa naťahujú pružiny a poháňa celé súkolesie stroja.kinetik je v podstate quartz, kde batériu nahrádza vyššie spomínaný pohyb ruky a kyvadla, ktoré svoju energiu menia na elektrickú.http://seiko.webzdarma.cz/seiko-kinetic.htm
Klaudia_svk Odesláno 28. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 budem hľadať hodinky, ktoré nie sú na batériu (quartz) ale majú automatický/kinetický pohon... malá poznámka: automat a kinetik nie je to isté.automat je čiste mechanický stroj, v ktorom cez pohyb ruky, následne excentru / kyvadla sa naťahujú pružiny a poháňa celé súkolesie stroja.kinetik je v podstate quartz, kde batériu nahrádza vyššie spomínaný pohyb ruky a kyvadla, ktoré svoju energiu menia na elektrickú.http://seiko.webzdarma.cz/seiko-kinetic.htmAha ták. No ďakujem za objasnenie. Lebo tak to píšu pri pohone automat/kinetik. Tak som myslela, že to je to isté
tomas1346 Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 A nebo mu je kup zrovna jako svatebni. Ja si na tuto prilezitost poridil Hamilton Intra-matic 38mm stribrne na kuzi. Sou uzasne, nadcasove a k obleku jak vysite.
Arathorn Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Ako tu hovoria kolegovia, za cenu do 600e Tissot, Certina alebo Hamilton, ja mam tieto Tissoty, automaty a som veľmi spokojný T035.407.16.051.00Pokiaľ kupovať Tissoty, tak skusit napr. z viedenskeho obchodu www.tissot-scs.comOvela lacnejšie ako obchody v SR, oficiálny predajca. (pls, nechcem robit reklamu, len poradit) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tr0t3l Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 No tak už mám opäť jasnejšie v hlave. Budem hľadať hodinky, ktoré nie sú na batériu (quartz) ale majú automatický/kinetický pohon. Píšem to asi spŕavne a ako bonus by bol ten powermatic80 + moje kritéria. No a ako tak pozerám tak to asi prišetrím a nebude to pre snúbenca ale narodeninový darček pre už manžela Uvidím ako sa bude dariť ak vyberiem nejakých Top5 tak ich pridám a vyjadríte sa niekto na dnes mám dosť. Nezachytil som aky by mal priatel vztah k mechanickym hodinkam, ale Powermatic je super v tom, ze odstrani problemy so zastavovanim, ked ich da na chvilu (okolo 40 hodin) z ruky. Tento strojcek som mal, ked som v piatok poobede dal hodinky do krabicky a cely vikend nosil ine, v pondelok rano este tieto isli. Moje odporucanie na konkretny model by bol jednoznacne T055.430.16.017.00 na kozi, pripadne T055.430.11.017.00 na kovovom tahu, ale kedze vyzadujes jednoduchost, tak T085.407.11.011.00 a z eshopu, ktory bol postovany vyssie --> http://www.tissot-scs.com/de/T085.407.11.011.00.html
Honza.manta Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Já bych kvůli jménu asi šel do certiny nebo hamiltonu, tissot nemá takový zvuk, i když v kvalitě asi není rozdíl.
gathis Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Zcela na začátku stálo, že hodinky nebude nosit do práce, z toho mi vyplývá že je nebude nosit denně, tzn. automaty bude neustále seřizovat... Osobně bych zvážil spíš ty quartzy, jednou za pár dní dá na ruku, jdou přesně a bez starosti a zase odloží... popř. jaký předpokládáš způsob používání, jak často je bude cca. nosit?
Klaudia_svk Odesláno 29. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Zcela na začátku stálo, že hodinky nebude nosit do práce, z toho mi vyplývá že je nebude nosit denně, tzn. automaty bude neustále seřizovat... Osobně bych zvážil spíš ty quartzy, jednou za pár dní dá na ruku, jdou přesně a bez starosti a zase odloží... popř. jaký předpokládáš způsob používání, jak často je bude cca. nosit?Zatiaľ pracuje manuálne, takže momentálne len do spoločnosti, večer, cez víkend. Ale pozerám tak trocha do budúcnosti a ak bude všetko ako má byť, tak by ich nosil stále
gathis Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Pak bych opravdu zvážil tu baterku, automaty budou starost a nemáš jistotu že ho bude bavit neustále je nastavovat až někam půjdete... bojím se aby neskončily v šuplíku.... já mám první automaty cca. půl roku a baví mě, jiné už bych nechtěl, ale nosím je denně do práce a vezmu i párkrát za víkend, ale tvému příteli se patrně dost nenatáhnou a budou se zastavovat... být tebou šel bych na jistotu tzn. baterku a vzal libovolné z dříve uvedených tissot na baterku - známá značka, dobrá kvalita a málo starostí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se