vana Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Je to vážně parádní mašina. Pustil sem se do nich hrdě s heslem, že neznám svoje hodinky, dokud sem je neměl rozebraný do poslední součástky. Tak to rozebrání bylo vcelku v klidu, i čištění bylo vcelku v klidu, ale skládání už nebylo tak v klidu, jak jsem si představoval. Pochopitelně největší problém byl sestavit to dvojité řídící a natahovací ústrojí, vše ostatní bylo jasný. No než sem je začal dávat dohromady, tak sem ještě spočítal šroubky, na první pohled mě jejich počet zaujal ? bylo jich 53, což je podle mě na hodinky docela slušné... Problém byl, že mezi demontáží a montáží uběhly asi 2 týdny, takže sem docela pozapomněl, kterej šroubek aspoň kam patří ? z tolika šroubků se už nedá tipovat. No skládal sem je asi 3 hodiny, přičemž sem si musel šroubky rozdělil do skupinek, jinak to prostě nešlo. Nakonec to dobře dopadlo, ale trvalo mi, než sem vykoumal kam která součástka patří. Je to fakt perfektně vymyšlený. Už jenom třeba to vahadlové kolečko s pohyblivou osou jako pojistka, aby se při opačném řízení budící ručky přímo netlačilo na hod. kolo ? protože je to kolečko tlačený pružinkou do záběru, začne to prostě přeskakovat?jednoduše geniální, ti rusové se prostě nezdaj Jinak kdyby tady někomu byly povědomé, nedivte se ? mám je z tohoto fóra
Tazatel Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Snad budu také jednou tak zdatný, pěkný.
vito Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Opakuji nejméně podruhé - můj kompliment.
vavrin Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Fakt dobré, ja by som ich možno dokázal rozobrať, ale to by bol ich koniec.
Tazatel Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 (upraveno) Vana: Jaké nářadíčko je na tuhle operaci třeba? Upraveno 21. listopadu 2007 uživatelem Tazatel
Skeleton Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Mne by, jak se znam, zbylo po montazi tak pet kolecek a aspon deset sroubku. Tobe gratuluju a tise zavidim jemnou motoriku!
Olda Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Mne by, jak se znam, zbylo po montazi tak pet kolecek a aspon deset sroubku. Tobe gratuluju a tise zavidim jemnou motoriku! A po vzoru sovětské přadleny Niny Korabelnikové, která v sobotu vyráběla z materiálu ušetřeného během týdne, bys měl za chvíli další hodinky.
Kirn Odesláno 22. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2007 Mne by, jak se znam, zbylo po montazi tak pet kolecek a aspon deset sroubku. Tobe gratuluju a tise zavidim jemnou motoriku! To Skeleton Me by zbylo o 2 kolecka a deset sroubku jeste vic To vana dobra prace ! ... inspirace !! vazne ted jdu rozdelat nejake hodinky, posli mi adresu, abych je mel kam poslat na zpetne poskladani
Rudina Odesláno 22. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2007 Hele já jsem jednou rozebral budíka a když jsem ho dal dohromady, tak mi jeden šroubek zbyl, nikde nechybí a budík chodí jak zamlada.
vana Odesláno 24. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 Vana: Jaké nářadíčko je na tuhle operaci třeba? Sada šroubováčků asi za 50 Kč, takže pokud člověk trochu víc zabere, strhne to jak nic - mám na to korundovou trubičku a vždycky musim prostě znova nabrousit ostří. Má to i své výhody, třeba i šroubováček s nejmenšim průměrem se prostě nevešel do tý dirky se šroubkem na upevnění ciferníku třeba u dámskejch hodinek, takže sem ho prostě zůžil a bylo, což by mi u nějaké kalené oceli asi trvalo dlouho, teď sem je sice zkusil podomácku zakalit, ale ještě sem nezpozoroval změny v tvrdosti....pak antimagnetickou pinzetu vláskovku asi za 500, mazáček, pak takovej vlastní vynález, je to montážní kroužek s nastavitelnym průměrem z trvdého papíru, pak sada čakanů (to jsou takové důlčíky s trubičkou na konci - hodí se třeba k nasazování ručkového pastorku nebo k narážení věnců kol na hřídele), no a pak můj speciální regulační systém, pomocí kterého lze s regulační ručkou pohnout naprosto přesně...prostě na ní nasadim kus drátku abych jí prodloužil a podle milimetrový stupnice s ní přesně pohnu - jednoduchý, žejo? Mne by, jak se znam, zbylo po montazi tak pet kolecek a aspon deset sroubku. Tobe gratuluju a tise zavidim jemnou motoriku! Díky za všechny vaše komplimenty. Když už si nakousl tu jemnou motoriku, možná se tim přecejen jednou budu živit, ale ne jako hodinář, ale jako klavírista - plánuju jít na budějickou konzervatoř A po vzoru sovětské přadleny Niny Korabelnikové, která v sobotu vyráběla z materiálu ušetřeného během týdne, bys měl za chvíli další hodinky. :D Hele já jsem jednou rozebral budíka a když jsem ho dal dohromady, tak mi jeden šroubek zbyl, nikde nechybí a budík chodí jak zamlada. Tohle znám taky dobře - já když sem dělal před léty svýho historicky prvního budíka - takovej historickej PRIM - tak sem si očísloval všechna kolečka a součástky a nakreslil kam co patří. A ten má tak počítám kolem 20 dílů i s matičkama a stejně mi něco zbylo co sem zrovna zapomněl očíslovat . Druhej budík byl legendární B71 a na ten sem si troufnul i bez nákresu...
Rudina Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 (upraveno) No já nerozebíral Prim, ale tohohle Hainze Upraveno 24. listopadu 2007 uživatelem Rudina
Jar-Ka Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Nejednoduší je při rozebírání fotit a fotit. zkuste tento odkaz kalení a hodiny tam jsem našel velmi cenné rady a postřehy některé i úsměvné při dnešních technických možnostech
Jar-Ka Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Nejednoduší je při rozebírání fotit a fotit. zkuste tento odkaz kalení a hodiny tam jsem našel velmi cenné rady a postřehy některé i úsměvné při dnešních technických možnostech takhle to bude OK http://62.168.39.166/paichl/knihy/vrtaky.htm kalení http://62.168.39.166/paichl hodiny
Michael Frešera Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Pěkné. Já jsem si koupil Poljoty s budíčkem za 200Kč, abych se měl v čem vrtat, že je také rozeberu. Ale když jsem sundal víčko, zjistil jsem, že mám nějakou zvláštní verzi kal. 2612. Jednak není nikde vyraženo 2612.1, jak je obvyklé a navíc má setrvačku se šrouby a Breguetův vlásek. Má někdo stejné provedení? PS. Rozeberu ho i tak
KGrob Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Tak tohle provedení dobře znám.Je to trochu starší verze Poljotů (budík) není to tohle robustnější provedení co má nahoře Milan.Bílý čísleník v poli pouze arabská 12 a mnohem subtilnější rafičky.Dej foto celých.Až dorazím ke kompu nafotím. P.S Mě zatím čekají na ozdravovnu v krabičce,chybí jedna korunka a dýnko taky není úplně komplet,ale jen co zakopnu na Aukru (nebo někde jinde,nejlépe tady :-) o kusovku dám je snad dohromady.Jsou to moje dětské,byl jsem na ně moc pyšný
Michael Frešera Odesláno 22. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2007 Celé vypadají takhle. Jsou zlacené, číselník je v pořádku, ty škrábance jsou na skle.
Kirn Odesláno 22. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2007 To Michael Frešera: hoď sem foto, až budou vyčištěné
Rudina Odesláno 22. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2007 (upraveno) Tady jsou moji krasavci, průměr 38 mm Upraveno 22. prosince 2007 uživatelem Rudina
Michael Frešera Odesláno 22. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2007 И вот красота какая! Jednoduché, ale elegantní a smělé...
Kirn Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Chystám je na odeslání k hodináři na vyčistění.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se