Přejít na obsah

FORTIS x MIDO x ORIS x TAG Heuer x Longines

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

MIDO All Dial Diver, líbí se mi vnitřní otočná luneta ovládaná korunkou, neokoukaný ocelový tah a day/date stroj, grafika číselníku a ručky. MIDO Ocean Star, přehledný číselník, veliké plus je černý datový věnec a opět klasika day/date stroj. Oris parádička, ale titan nemá každý rád je lehký, na zápěstí patří kus pořádného železa.

Moje pořadí

MIDO All Dial Diver

MIDO Ocean Star

ORIS Divers

Fortis nepřehledná změť čísel, indexů a ručiček se možná někomu líbí, ale já to nejsem. Na longíny kritika zde na foru, tedy také ne. Tagy navoněná zdechlina kde 30% ceny je příplatek za značku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TO NIGHTinGALE

ORIS Divers Titan Date se dělá ve dvou provedeních. Do 300M a 1000M s heliovým ventilem. Přemýšlel jsem i o těch 1000M a podle Tvých fotek se mi zdá, že mají stejně vysoké pouzdro, jako ty Tvoje. Máš pocit, že by Ti jejich velikost někdy vadila při nošení? Tím myslím, jestli nejsou při své výšce více náchylné na odření/ obouchání. Díky...

Hodinek mám hromadu a tyhle jsou moje nejoblíbenější. To o něčem svědčí.

A nikdy mi nepřekážely. Je sice pravda, že pod manžetu košile se vejdou jen s obtížemi, ale já je k obleku běžně nenosím, takže pohoda.

Jsem s nimi tak spokojen, že zvažuji i koupi limitovaných chronografů Carlos Coste (viz. foto), ale trošku mě odrazuje, že jsou si dost podobné. Jasně, barva indexů je jiná, ale jinak je to obdobný typ hodinek.

Takže to asi dopadne tak, že rozším sbírku raději o levnější a odlišný Oris Chronoris. Ale před Vánocemi jsem se dost vycinkal z peněz, takže ještě chvíli počkam :(

post-1118-1197575739.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Výše zmiňované značky záměrně opomenu a chci Tě upozornit na EPOS, řekl bych, že je grenchenská značka neprávem opomíjená, z nabídky vypíchnu dva modely, kterým by jsi mohl věnovat alespoň trošku pozornosti.

epos1.jpg

tento nový model se vyrábí v různých barvách číselníku a také na kovovém tahu, více zde

epos2.jpg

epos3.jpg

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Nikto pre Aquaracery?

Tak teda skusim ja - jednoznacne :Tag Heuer Aquaracer. Na ruke vyzeraju omnoho lepsie ako na fotke /vlastna skusenost/ .A su podla mna ,,univerzalnejsie,, ako ostatne/tricko,kosela,sako,.../.

Su jednoduche a elegantne,takze aj po rokoch nositelne. Dost podobne Longinesy vyzeraju v reale vedla nich omnoho lacnejsie /doporucujem si ich v obchode polozit vedla seba a ,,ohmatat,,/.

A posledne plus,prestiz znacky. /tym nechcem povedat ze Longinesy su menej prestizne,ale Tagy maju lepsi zvuk :-) aspon pre mna/

Odkaz ke komentáři

Jinak koukám, co člověk to názor. Stím jsem ale trochu počítal. V závěru do zůstane na mě. Ale co já vyberu, to netuším. :sad01_anim: Do katalogů koukám už tři měsíce, pár hodinek jsem měl na ruce, ale rozhodnutý zdaleka nejsem.

tu maju tie Tagy / http://www.authenticwatches.com/wab2011ba0805.html / za dost slusnu cenu/asi bez cla/. Ale ktosi tu mal aj negativnu skusenost s tymto predajcom /boli vsak aj pozitivne/,tak by si to trebalo este preverit. Ale aspon na prehlad o cenach za ktore sa daju kupit. V kamenom obchode stoja u nas az 39 000 Sk /aupark/

Odkaz ke komentáři

tu maju tie Tagy / http://www.authenticwatches.com/wab2011ba0805.html / za dost slusnu cenu/asi bez cla/. Ale ktosi tu mal aj negativnu skusenost s tymto predajcom /boli vsak aj pozitivne/,tak by si to trebalo este preverit. Ale aspon na prehlad o cenach za ktore sa daju kupit. V kamenom obchode stoja u nas az 39 000 Sk /aupark/

Tenhle prodejce je tady poslední dobou velmi oblíbený. :) Tag se mi páčil starší model s "vlnkovaným" ciferníkem, ty nové jsem očumoval zrovna dnes a působí na mě tak nějak lacině a drobečkovitě.

Odkaz ke komentáři

TO Snow

Jo, tak to znám. :) Stránky taky znám, mám je projitý. Zajímá mě, co si o těchto hodinkách myslíš konkrétně Ty. Už dříve jsem na chronomagu četl, že prý je někdo držel v ruce a zdálo se mu, jakoby hodinky neměly "duši".

Jinak tady se mi líbí model s Big Date a rezervou chodu. K tomu CLASS 1. Mají moc pěkně zpracovaný povrch číselníku a pěkné ručky. Ukazatel Day/Date by se mi taky líbil, kdyby nebyly po obou stranách ukazatele dne výřezy do číselníku. Přece jenom, proč vidět den uplynulý a budoucí. Nebo to má nějaký (pro mě) skrytý význam? Luneta je taky pěkná, obě korunky taky. Závěrem bych napsal, že hodinky vypadají velice povedeně a moderně. Otázkou ovšem zůstává, jak bych se na hodinky díval za 5, 10 a více let.

P.S. Neznáš cenu?

Odkaz ke komentáři

TO Phoenix:

Edoxy, kt su na obrazku od Snowa som mal moznost odskusat. Posobia velmi robustnym dojmom, priemer som nemeral ale odhadujem cca 45mm. Ako si poznamenal nemaju dusu. Tym nechcem povedat, ze su zle ale maju v sebe vela ciernej farby a na ruke nijakym sposobom nevyniknu ale mne sa osobne pacia. Cena v Bratislave je cca okolo 30 000Sk bez zlavy.

V CR je cena 28 780KC

http://www.edox.cz/?doc=detail&article...mp;company=edox

Odkaz ke komentáři

TO Snow

Jo, tak to znám. :) Stránky taky znám, mám je projitý. Zajímá mě, co si o těchto hodinkách myslíš konkrétně Ty. Už dříve jsem na chronomagu četl, že prý je někdo držel v ruce a zdálo se mu, jakoby hodinky neměly "duši".

Jinak tady se mi líbí model s Big Date a rezervou chodu. K tomu CLASS 1. Mají moc pěkně zpracovaný povrch číselníku a pěkné ručky. Ukazatel Day/Date by se mi taky líbil, kdyby nebyly po obou stranách ukazatele dne výřezy do číselníku. Přece jenom, proč vidět den uplynulý a budoucí. Nebo to má nějaký (pro mě) skrytý význam? Luneta je taky pěkná, obě korunky taky. Závěrem bych napsal, že hodinky vypadají velice povedeně a moderně. Otázkou ovšem zůstává, jak bych se na hodinky díval za 5, 10 a více let.

P.S. Neznáš cenu?

Pročítám tohle vlákno a něco mi u chybělo. Tvůj vlastní pocit. Kvalitou tady nešlápneš vedle, ber to, co má pro Tebe duši, jak píšeš. Nečárkuj, poslechni svůj instinkt. Já bych skočil po fortisech, ale je to pouze můj pocit a dojem z Tvé nabídky

Odkaz ke komentáři

TO Roman I.

Máš recht, závěrečné rozhodnutí zůstane na mně. Musím si vyčlenit jedno volné odpoledne, obejít hodinářství a odzkoušet co půjde. Problém je v tom, že jsem strašně nerozhodný. Na každých hodinkách vidím něco, co ty druhé nemají a tak pořád dokola. Abych kápnul božskou, musel bych koupit tak čtvery. :blush02: Ale kdybych měl volnou ruku beru jednoznačně Zenith Defy Classic HMS Elite. To jsou moje snové hodinky. Neb je to hudba budoucnosti. Líbí se mi na nich ten číselník. Jak Snow poradil, mrknu na ty EDOX - tam mě povrch číselníku taky zaujal. V bílé by to nemuselo vypadat vůbec špatně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...