geralt Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Mam 43mm muster B a problem je, ze "sviti" vse (na rozdil od Laco), coz je trochu neprehledne. I na WUS zminuji lumi jako negativum. Asi neni tak spatna, jsem rozmazleny tritiem... Kazdopadne za tu cenu neresim...
mysiak Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Mam tu istu verziu a prave to, ze svieti vsetko mi ako spravnemu lume freakovi plne vyhovuje Ale 100 ludi, 100 chuti..
Tomix Odesláno 9. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2016 takze pani nechal som si to prehustiť hlavou, vidím to predsa na tie orienty http://www.longislandwatch.com/Orient_ER2A008D_Aviator_Watch_p/er2a008d.htm Pacia sa mi viac. Chcem sa spýtať pri objednávke z obchodu longislandwatch ako to prebieha? K objednávke je potrebné si pripočítať 20% DPH ? Potom hodinky prídu na colnicu od kadiaľ mi akože zavolajú a vyzdvihnem si ich tam?
Mr.Štěpka Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Je nutne pripocitat DPH. Vetsinou se ozve dopravce (DHL, UPS, atd.), ktery zajisti procleni - posles mu informace o nakupu, vyplneny formular (osobni udaje) a on te pak o dany "doplatek" zkasne pri predani. Za procleni si pocita asi 300-500,--, ale nemusis nikam jezdit a nic resit. Otazka je, jestli by hodinky nebylo možné sehnat nekde v ramci EU za podobnou nebo malinko vyssi cenu v EU, abys nemusel platit DPH. Ja jsem ty Orienty nakonec koupil na Amazonu, protoze byly jen o neco drazsi, ale celkove (pri zapocitani DPH a castky za procleni dopravci) vysly nakonec levneji... ovsem ne o moc :-)
Tomix Odesláno 9. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2016 to je ten problem ze tieto s modrym cifernikom som zatial v eu nikde nenasiel. nejake typy na web stranky? pokial mam priratat k cene dph a clo tak to vyjde podstatne viac . niekde som inak votal ze do 150? by sa clo nemalo platit, takze to nieje pravda?
bigwolf Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Clo platit nebudes, ale 21% DPH ano, tomu se nejspis nevyhnes... + poplatek dopravci, ze za tebe vyridi celni rizeni.
Mr.Štěpka Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Našel jsem jedny na Amazonu UK, třeba ty s černým cifrem prodává prodejce z Itálie. Na druhou stranu to vyjde už na dost peněz (146 ?): https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_c_2_14?url=search-alias%3Djewelry-watches&field-keywords=orient+aviator&sprefix=Orient+aviator%2Caps%2C219 Takzě holt budeš muset počítat cenu včetně dopravy, DPH a poplatku dopravci za proclení (napočítání DPH). Když to takhle sečteš, tak je otázka, jestli rovnou nevzít ty Laco :-) protože ten rozdíl už nebude tak velký, jak se třeba původně zdálo.
AKUC Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 a čo tak seiko http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-watches-69/seiko-5-military-automatic-sports-snzg09-snzg09k1-snzg09k-mens-watch-3004.html do 130,-EUR sú doma
Tomix Odesláno 9. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Pozeral som amazon, tam sa s tymi cenami trocha pojašili. Neskutočne prestrelene. Ok pokial priratam k tomu dph vyjde cena na cca 150?. Otazne je kolko moze byt poplatok dopravcovi za to ze vybavi colnicu? Ps: vyssie spominane seiko registrujem uz davnejsie, ale neoslovili ma....
Mr.Štěpka Odesláno 10. září 2016 Nahlásit Odesláno 10. září 2016 Jak jsem psal - je to kolem pětistovky.
Tomix Odesláno 10. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2016 Ok rozumiem. Uz len k tej DPH, plati sa prepravcovi pri preberani tovaru alebo si ju dodatocne stiahnu z uctu?
Mr.Štěpka Odesláno 10. září 2016 Nahlásit Odesláno 10. září 2016 Zaplatíš dopravci při předávání (jak DPH, tak tu částku za proclení). Tak přeju šťastnou ruku při výběru a ať jsi spokojenej :-)
Tomix Odesláno 12. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2016 Páni, ako by som to povedal. Vyssie sily osudu zakrocili - orienty pilot su vypredane a dany model (s modrym cifrom) neviem nikde zohnat. Zacinam realne zvazovat kupu Laco pilot typ b Som v stadiu silneho premyslania, mozno ak by ste mi vedeli povedat nejake vyhody oproti tym orientom by mi to ulahcilo situaciu. Dakujem
Mr.Štěpka Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 Safírové sklíčko, průhled na strojek (někdo bere jako nevýhodu), čistší design ciferníku a značka, co patří mezi původních 5 firem, vyrábějící hodinky už za války. Někomu může vadit japonskej strojek nebo absence datumovky, ale jako "startovní" pilotky to asi není špatná volba. V daný cenový kategorii asi není kam moc jinam šáhnout. Jedině si připlatit na Steinhart příp. Archimede, který jsou ale o poznání dražší (Steinhart i větší). Je to o prioritách a subjektivním pocitu. V každém případě doporučuji vyzkoušet, ať případně víš, kde udělat kompromis. Jinak všechny uvedené hodinky se tu průběžně objevují v prodejním vlákně, takže pokud to nemají být nějaké památeční hodinky (promoce, narozeniny, atd.), pak je možné zvážit i hodinky z druhý ruky. Jestli uvažuješ o částce 300?, pak bys mohl sehnat i Steinhart nebo Archimede... když budeš mít štěstí :-)
AndyAaron Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 Ty Orienty se opravdu spatne shaneji. Cerne jeste mozna, ale modre jsou temer nemozne sehnat. Plusy Laco vyjmenoval pan Stepka prede mnou. Krome strojku to nema kam uhnout. A jelikoz chces entry level, tak japonskej strojek neni takovej problem.
Tomix Odesláno 12. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2016 Zafirove sklicko + priehlad zo spodu urcite uvitam. O dizajne ani nevravim lebo je pre mna perfektny. Z historickeho hladiska znacky tiez hodnotim pozitivne. Skoda datumovky - ta bude citelne chybat. Co sa tyka strojceka je to asi osobitny nazor, neviem porovnat kedze sa v tom nepohybujem - niektory ho chvalia iny zas vravia ze je to skoda tolko penazi za japonsky strojcek. Ide mi hlavne o to aby bol spolahlivy a teda aj o neco presnejsi ako strojceky v 100 evrovych hodinkach...Ale povedzme si uprimne, nic svajciarskeho by som v hodinkach asi v tejto cene 300? nenasiel. Archimede je už naozaj mimo rozpocet a steinhart s ETA 2824-2 o 100? drahsi. Otazne je ci by som tam pocitil pri steinhart rozdiel ako laik, okrem pocitu že mam v nemeckych hodinkach svajciarsky strojček.
Mr.Štěpka Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 V podstatě znáš všechny argumenty. Hodinky zkus na ruce a sám uvidíš, jestli ti za to bude rozdíl 100? stát (u nových hodinek). Jen podle fotek bych nevybíral. Steinhart mě osobně na ruce seděl o něco lépe (obvod 17,5 cm). Ten B muster je dobrej v tom, že nemá žádný nápis na ciferníku. Na druhou stranu nemá průhled na strojek. Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk
Tomix Odesláno 12. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2016 To je ten problem, že keby ich bolo kde vyskušat. Ťažko sa vybera len podla fotiek...
geralt Odesláno 13. září 2016 Nahlásit Odesláno 13. září 2016 (upraveno) Na ruzne mustery B jsem koukal pomerne dlouho... Divej se pozorne, je tam pomerne dost rozdilu, ac na 1. pohled muze vypadat vse velmi podobne. Indexy - delka a tloustka, font a velikost cislic, tvar rucicek, levnym Laco chybi tecky na hodinove kruznici...Jsem detailista, treba to vubec neresis, ale kdyz ve Chronoshopu postavis vedle sebe Steiny a drazsi Laco, je to jasne videt...Mym idealem je rucne natahovany Laco Leipzig. Upraveno 13. září 2016 uživatelem geralt
Tomix Odesláno 14. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2016 Nedá mi to ešte nespýtať sa, či ste mali skusenost pri tomto strojčeku s takouto vecou o akej som sa dočítal pred chvilou na webe že vraj pri stroji Miyota 821A môže byť pohon sekundovej rucicky "indirect drive", co sposobuje jej trhany pohyb a obcasne zastavenie sa na zlomok sekundy. Mozno to neznie nejak strasne a na funkciu to vplyv nema, ale vyzera to hrozne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se