Přejít na obsah

Josef01's Blog

  • příspěvky
    3
  • komentář
    1
  • zobrazení
    14 918

Schaumburg Watch Moon Meteorite


Josef01

2 027 zobrazení

Nějakou dobu jsem přemýšlel o hodinkách se zobrazením lunární fáze. Ne že bych se zabýval astrologií, nicméně můj koníček astronomie sledování fáze Měsíce často vyžaduje. 


Nedávno jsem narazil na internetunahodinky Schaumburg Watch Moon Meteorite. Na hodinkách realisticky vyobrazený Měsíc opravdu dominuje a krásu hodinek podtrhuje ciferník vyrobený z meteoritu nalezeném v poušti Namibie. Na každých hodinkách je unikátní vzor vzniklý zpracováním meteoritu, který je nenapodobytelný. Komplikace je nadstavbou kalibru Soprod-10, která zaručuje chybu zobrazení fáce Měsíce o 1 den za 122 let. Autorem návrhu je hodinář Martin Braun o kterém je zde řada příspěvků a dnes s vlastní firmou je ve Švýcarsku. Vyrábí i podobné hodinky s názvem Selene, ovšem s vlastním kalibrem MAB 88, protože původní koncept přenechal po svém odchodu firmě Schaumburg.

 

Tyto hodinky navrhnul hodinář Martin Braun pro Schaumberg a když od nich odešel, nechal jim toto jako duševní vlastnictví. Nápad ovšem použil ve vlastních hodinkách Selene, ovšem již s vlastním strojkem. Každopádně je vidět i na dalších hodinkách, že má k astronomii velmi blízko.


Ještě doplním technické údaje :

Průměr hodinek: 43mm
Průměr ciferníku: 36mm
Počet kmitů: 28.800
Materiál řemenu : krokodýl ručně šitý
Sklo : Safír
Rotor : côtes de Gen?ve (používáno pro kalibry vysoké kvality)
Přesnost a kvalita kalibru - Měřeno na MTG 500 : +/- 5s ve všech polohách, vodorovná poloha +1s/den

Hodinky určitě nejsou pro každého, ale určitě mají svoji krásu i zajímavou funkcionalitu a omezený počet kusů z nich dělá svým způsobem vyjímečné hodinky.

0 komentářů


Doporučené komentáře

Neexistují žádné komentáře

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...