Přejít na obsah

Steinhart Chronomag l.e.

Výběr typu grafiky číselníku  

31 hlasů

1. 1. na str.1, p?ísp?vek 6 jsou varianty ?íselníku, kterou pak rozvineme?

• varianta ?. 1
      1
    • varianta ?.2
      4
    • varianta ?.3
      3
    • varianta ?.4
      2
    • varianta ?.5
      21

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po konzultaci s Kubsonem zakládám toto vlákno. Sumarisuje výsledky z první třetiny herního času který proběhl ve starším, teď již zamčeném vlákně. Jakýkolivofftopic bude vymazán tak aby se udržela linie diskuse k těmto návrhům. :)

Hugo14 napsal:

Po diskusi s Onionem skrz SZ jsem se snažil nějak rámcově zpracovat i ostatní návrhy do podoby, v jaké zde probíráme půvdní ciferník Lange. Je to hlavně proto, aby bylo možné posuzovat jednotlivé varianty na řekněme stejně hodnotných podkladech. Vemte prosím v potaz následující:

- Nejsem grafik, takže někde si nejsem jist přesností kreseb. Týká se to především přesného rozmístění číslic po ciferníku a použitého fontu. Jak říkám, jsou to pouze rámcové návrhy. Krom poslední varianty jsme v podstatě nic neladili.

- Ciferníků 2 a 3 existovalo a existuje několik variant. Liší s především délkou a tloušťkou jednotlivých indexů, velikosti a fonty písma, tvary a rozměry trojúhelníku a podobně. Opět, toto je pouze rámcová varianta pro tvorbu představy a pro srovnání

- Zatím neposuzujte to, co by bylo a nebylo luminiscenční, to necháme až na další fázi

- Dovolil jsem si vyhodit variantu Sextant (SS). Zájem o ni jsem nezaznamenal a kreslení by mi za to pro jrjí složitost nestálo.

- Dvě předchozí varianty s kasickým ciferníkem jsem sloučil do dvou verzí varianty 2

- Díky výše napsanému jsem si dovolil přečíslovat jednotlivé varianty.

- U varianty 3 jsem nabídnul 2 verze hodinové kružnice - s body a bez nich

- Doporučuji prohlížet na zvětšeném obrázku. Zmenšenina v základním pohledu na stránku zkresluje.

Takže prosím buďte tolerantní k mým výtvorům.

PS

Osobně bych zůstal u poslední varianty (původní číselník). Akorát jak na to víc a víc koukám, možná bych tu kružnici s azimuty neudělal ve variantě "velká" jako na obrázku, ale ve variantě "střední", zde dříve probírané. Ale to jsem nechtěl nikoho ovlivňovat.

Here sumarisoval základní technické parametry po prvním hlasování... ale i zde se pak asi provede ještě korekce ... tak jak si vážní zájemci o l.e. budou přát

Variaty ciferníků jsou v příspěvku č.6.

Pouzdro 44mm

Povrchová úprava broušení, leštěná luneta

Korunka diamantová

Číselník barva RAL 5004 Schwarzblau

Ručičky okraje nerezové leštěné

klenuté safírové sklo, venkovní a vnitřní antireflex

Strojek Unitas s centrální vteřinovkou

Dýnko plné a dýnko s průhledem

Číslování na boku i na dýnku

Pouzdro 44mm

Povrchová úprava broušení, leštěná luneta

Korunka diamantová

Číselník barva RAL 5004 Schwarzblau

Ručičky okraje nerezové leštěné

klenuté safírové sklo, venkovní a vnitřní antireflex

Strojek ETA 2801 manuální nátah s centrální vteřinovkou

Dýnko plné

Číslování na boku i na dýnku

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Poprosím všechny o diskusi a rozvážení která varianta číselníku by byla ta pravá... anketu udělám úmyslně až tak pozítří... aby byl prostě v našich hlavičkách čas na rozmyšlenou... a prodiskutování :)

Odesláno

za mně určitě NE varianty 2A - dělají to všichni 2B-moc ulítlé a červená se velmi rychle okouká 4-nijaké

za mně určitě ANO D9 - původní vzor ovšem neprofláknutý současným rozmachem B-Uhren. Původní a přesto originální...

Odesláno

Tak pokud mohu neco k tomu rici (jak jsem psal zatim "nesmim" mit zajem :crybaby: ) tak za mne D9 ale s urcitou vyhradou, minutova kruznice je urcite ozvlastnujici a dolehajici raficka na ni je taky OK ale dolehajici na indexy je takove trochu no nevim.. a proto :

1. Prodlouzil by jsem indexy do jedne poloviny volneho mista mezy cisly a minutovou kruznici

2. naopak by jsem zmensil o cca 1/3 indexy na vnitrni uhlove stupnici moc biji do oci

3. vznikne drobna komplikace na 12 a tam by jsem udelal tupejsi uhel trojuhelniku a tecky trochu priblizil - ano vim ze se to pak zase priblizuje k proflakle variante 2A ktera je proflakla, na druhou stranu nese to odkaz k puvodnimu ciferniku

Ja to vcas nezvladnu namalovat mam malo casu a mozna s obrazkem by bylo jasne ze je to ulitle a mimo, ale citim to tak protoze mi to zatim prijde takove nedotazene

edit - neumim psat jsem pako

Odesláno

Našel jsem doma nárys pouzdra 44mm od Steinhartu. A protože ciferníky samy jsou suché, tak jsem je osadil do pouzdra. Takhle je to myslím názornější. Neberte ohled na korunku, prosím. O té budeme ještě mluvit (byť se mi tahle líbí)

post-2426-1230592334.jpg

post-2426-1230592346.jpg

post-2426-1230592356.jpg

post-2426-1230592367.jpg

post-2426-1230592377.jpg

Odesláno

Za mě D5.

Koukám na tu sumarizaci obou variant . . .

Tahle korunka je gut. :)

Je nutné to číslování jak na boku tak i na dýnku. Nestačilo by jen jedno numero na boku . . . ?

Edit: Blábolení o diam. korunce a Hugo sem mezitím vložil nové náhledy s "tou pravou" korunkou. :)

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Našel jsem doma nárys pouzdra 44mm od Steinhartu. A protože ciferníky samy jsou suché, tak jsem je osadil do pouzdra. Takhle je to myslím názornější. Neberte ohled na korunku, prosím. O té budeme ještě mluvit (byť se mi tahle líbí)

Mohl by jsi prosím zkusit jak by vypadala varianta 3B s kompasovým dělením? díky

Odesláno

Přidal jsem svého favorita. Variantu pracovně nazvanou Varianta 5, modifikace B9. Je to stejné jako D9, jen azimutová kružnice není velká, ale střední.

Conrade, co si predstavujetě pod takým "kompasovým dělěním"? Myslíš žlutooranžové ala Fortis nebo tam mít místo hodinové stupnice stupnici azimutovou z varianty 5.

post-2426-1230593365.jpg

Odesláno

Varianta 5, obrázek B9.

Ještě se mi líbí i varinta 3, obrázek B.

Ale zkrátil bych minutovou ručku.

Index 12 bych barevně neodlišoval, ale barevná vteřinovka (klidně i červená) se mi líbí.

Docela by se mi líbilo, kdyby vteřinovka barevně korespondovala obšitím řemenu.

Třeba by se dalo ušetřit a koupit hodinky od Steinhartu bez řemenu a nechat si pak udělat sérii podle našeho gusta v Šíma Prague ;)

Odesláno

Všechny varinaty 5 jsem dal teď dokupy do jednoho obrázku

Tyfo, myslel jsi něco takového (vpravo dole - D9 Mod. Tyfo)?

Onione, až budeš dělat anketu, udělej ji jen nad základními koncepty (Varianta 1, 2 až 6). Jednotlivé modifikace budeme ladit až pak. Kdybys je dal do ankety, bude to hodně roztříštěné mezi spoustu Modů. Ono to ladění bude stejně běh na louhou trať.

Jinak jak se na to koukám, ten vzhled se hodně mění, jakmile se to "osadí" do pouzdra. No nic, půjdu spát. Za dnešek jsem "udělal" víc hodinek, než kdy budu mít :thumbsup_anim:

post-2426-1230595962.jpg

Odesláno

Hugo14 jsi borec presne tak jsem to myslel a ted kdyz to vidim tak se mi to i liby a jde videt ze ta 12 by se zase dala trochu protahnout (mensi vnitrni indexy) ale to je detail mozna takhle se mi libi vice.

Za mne tedy varianta D9 mod. Tyfo :)

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Conrade, snad jsem tě dobře pochopil. IMHO je to maglajz. Ale bylo to přání, tak tady to je.

Díky mě by se to docela líbilo

Odesláno
  Hugo14 napsal:

Přidal jsem svého favorita. Variantu pracovně nazvanou Varianta 5, modifikace B9. Je to stejné jako D9, jen azimutová kružnice není velká, ale střední.

Tato varianta se mi velice zamlouvá!!! Díky zmenšení fontu a vnitřní kružnice je podle mě ciferník více přehledný a takový "vzdušnější".

Šipka u varianty TYFO lépe koresponduje s tloušťkou a výškou fontu. Tam mám dilema, co by ve finálním provedení vypadalo lépe.

Řemeny ušité dle vlastních požadavků jsou dobrý nápad!!! :thumbsup_anim:

Odesláno

Hugo14: muselo se Ti o těch hodinkách zdát krásný sny:) jinak kloubouk dolů- výborná práce.

mně se líbí D9 mod. Tyfo :)

Odesláno

Mně se to "nelíbí" a to především proto, že Langeho design byl oproti jiným modelů charakteristický třeba i tím mnohem ostřejším, protáhlejším trojůhelníkem na 12tce... http://knirim.de/xlwlang.pdf a ten detail opouštět znamená přibližovat se k těm dvěma nejprovařenějším designům a současně se vzdalovat tomu originálnímu...

Odesláno

Za me rozhodne NE: 1, 2A, 2B, 3B, 4

Urcite ANO: D5

Kdyz se podivam na ty vizualizace i s pouzdrem a remenem, tak ta Langeho varianta vypada mnohonasobne lepe a originalneji nez ten zbytek, v tuhle chvili je pro moje zapojeni v tehle LE Langeho cifernik podminkou..

Odesláno

Hugo14 dobra prace, diky.

Vzhledem k tomu, ze se pokousime o "nejakou" limitku, a ne o vernou kopii ve zmensene podobe, tak se priklanim k variante 5 - D9 mod. Tyfo.

Odesláno
  Onion napsal:
Mně se to "nelíbí" a to především proto, že Langeho design byl oproti jiným modelů charakteristický třeba i tím mnohem ostřejším, protáhlejším trojůhelníkem na 12tce... http://knirim.de/xlwlang.pdf a ten detail opouštět znamená přibližovat se k těm dvěma nejprovařenějším designům a současně se vzdalovat tomu originálnímu...

No jak jsem psa a jak jsem to videl tak vzhledem k tem zmensenym vnitrnim indexum je moznost protahnout ten trojuhelnik a sice trochu strati proporce s fontama ale na druhou stranu se to stane takove dynamictejsi

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...