Návštěvník milosklikar Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 Prosím poradíte s rozhodováním, které vybrat? Základní kritérium je tritium, a vodotěsnost. (Takže asi mínus bod má Traser s 30m, nebo jsou i voděodolnější?) Radši mám těžší hodinky ( další mínus Traser, Smith &Wesson SWW 357, UZI, Luminox 3001 - pouzdro je upečeno z polyamidu, takže je asi dost lehké, nevím jak hodně, nikde jsem se nedočetl) Když sečtu plusy a mínusy, vychází nejlépe Luminox 3401 F117 ( ocelové pouzdro, tritium, 200m, a navíc safír s oboustr. antireflexem) Vypadá to , jako že je rozhodnuto, ale budu rád za každý názor, připomínku, nebo zkušenost i kritiku. Předem díky fotky postupně dle odkazů: Luminox 3001 http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...e%20Series/3001 Luminox 3401 F117 http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...eries/3400/3401 Smith Wesson SWW-357- N http://www.smithandwessonwatches.com/ UZI http://www.uzi.com/ Traser P6500 http://www.traserh3watches.com/en/watches/...t=1&watch=2 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kubson Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 traser má modely i s ocelovým pouzdrem a vyšší vodotěsností
Návštěvník milosklikar Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 (upraveno) traser má modely i s ocelovým pouzdrem a vyšší vodotěsností A najdu je i u tebe na webu? Nějak už se v tom ztrácím, všechny vypadaj skoro stejně. Napíšeš kat. číslo? edit: sakra, zase překlep Upraveno 30. prosince 2008 uživatelem milosklikar
here Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 Luminox má větší trubice než Traser a 3401 má i ocelovou lunetu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník milosklikar Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 (upraveno) Luminox má větší trubice než Traser a 3401 má i ocelovou lunetu. Já myslel, že se vyrábí jen jedna velikost trubek. edit-pouze kosmetická úprava citace,Gilius Upraveno 30. prosince 2008 uživatelem Gilius
kubson Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2008 A najdu je i u tebe na webu? Nějak už se v tom ztrácím, všechny vypadaj skoro stejně. Napíšeš kat. číslo? edit: sakra, zase překlep 6502 a 6504 - řada profesional, diver a nautic
rozm3tac Odesláno 15. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2009 muzu poprosit..jaka je priblizna cena na ceskem trhu techto hodinek... http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...e%20Series/3001 pokud nejsem slepej..nikde to tam nevidim..diky... aha.odkaz nefunguje......tak jsou to ty prvni co v prvnim prispevku ukazoval milosklikar
Návštěvník milosklikar Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 muzu poprosit..jaka je priblizna cena na ceskem trhu techto hodinek... http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...e%20Series/3001 pokud nejsem slepej..nikde to tam nevidim..diky... aha.odkaz nefunguje......tak jsou to ty prvni co v prvnim prispevku ukazoval milosklikar a jak jsi to hledal? stačí zadat Luminox 3001 a je to... http://www.zbozi.cz/?q=luminox%203001
FranaD Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Osobně se mohu podělit se zkušeností s výše vyobrazenými Smith and Wesson: Mám je asi 3 roky a prakticky je nesundavám z ruky, prošly se mnou vícečetné policejní několikadenní cvičení na Doupově i jinde, hodněkrát se mi s nimi podařilo "štrejchnout" o zem nebo o stěnu či nábytek a pod. a zatím jsou bez sebemenšího vrypu, ani černěné hrany se neodřely, stejně tak gumový pásek je prakticky v takovém stavu, jak jsem ho s hodinkami vybalil z krabice. Mnohokrát jsem rukou i s hodinkami praštil do různých věcí a v rámci výcviku i lidí. Vodu, pot i mastnotu a další špínu snáší skvěle, k čištění používám starý zubní kartáček a nějaký ten sapon nebo mýdlo. K tritiu musím pět jen a jen samou chválu, extremně přehledné už za šera, není nutné nic mačkat a zaměstnávat druhou ruku aby se rozsvítily, přitom neoslňují a nijak na sebe ve tmě neupozorňují. Předtím jsem měl Citizeny automatické Promaster Automatic Diver NY0040-09EE a Casia G-Shocky v plastu, ale Smithky jsou minimálně o třídu výš. K přesnosti uvádím, že je seřídím cca 1 x za dva měsíce nebo i za tři a to je pak rozdíl v čase max. minuta. Nemám, co bych jim vytknul a cena oproti prakticky totožným Luminoixům je o dost nižší, takže výkon/cena je zde výhodnější.
Elvis Odesláno 13. února 2009 Nahlásit Odesláno 13. února 2009 Ahoj, s hodinkami vlastně ani nezačínám ( mám jiný náročně zblbňující koníček) , přesto bych se rád vyjádřil k hodinkám Smith Wesson z pohledu uživatele. Ježíšek zakoupil hodinky SW Tactical: http://www.uktactical.com/acatalog/Smith__...n_Tactical.html Měl jsem ohromnou radost už proto že vypadají cool a stylově... a tak vojensky. Tritium tritiuje, luneta lunetuje, korunka korunkuje jak má. Jen letmo jsem se snažil přehlédnout fakt že sklíčko tak o 0,5 mm přesahuje horní hranu výřezů v lunetě a to pouze někde. Myslím tím ne že je sférické ale hranu sklíčka. Body na lunetě při pěkném hlasitém kliknutí zůstaly vždy MEZI korespondujícími body na ciferníku hodinek. Což o to na to by se dalo zvyknout ale vůle mezi dalším kliknutím byla v celém rozsahu od bodu k bodu a to tak že to tam zůstalo. Minerální sklíčko nafasovalo první škrábanec ještě než jsem vyšel z Vánočního obýváku.Nepamatuji se že bych lezl po skále nebo hrabal okop mezitím co jsem šel na toaletu. Nu a poslední doraz nastal když jsem v práci mrkl na čas a všiml si že vteřinová ručička se nenachází ve správné poloze. Správnou polohou skromně myslím poloha "usazeno na osičce" . Ta potvora vypadla dva týdny po začátku používání. Když jsem reklamoval u prodejce v UK , ani se necukal, neodmluval a nevymlouval. Pouze zda chci nový kus či prachy zpět. Volba byla jasná. Přihodím litr a jdu do Traser super sport. Jestli i ty zklamou jdu se oběsit , zastřelit a vyvrhnout.
martini Odesláno 16. února 2009 Nahlásit Odesláno 16. února 2009 Minerální sklíčko nafasovalo první škrábanec ještě než jsem vyšel z Vánočního obýváku.Nepamatuji se že bych lezl po skále nebo hrabal okop mezitím co jsem šel na toaletu. Nu a poslední doraz nastal když jsem v práci mrkl na čas a všiml si že vteřinová ručička se nenachází ve správné poloze. Správnou polohou skromně myslím poloha "usazeno na osičce" . Ta potvora vypadla dva týdny po začátku používání. Když jsem reklamoval u prodejce v UK , ani se necukal, neodmluval a nevymlouval. Pouze zda chci nový kus či prachy zpět. Volba byla jasná. Přihodím litr a jdu do Traser super sport. Jestli i ty zklamou jdu se oběsit , zastřelit a vyvrhnout. Vyfasovat skrabanec je nekdy o stesti, ale po podobnych horkych zkusenostech se mezi priority vyberu dostalo prave safirove sklicko a kvalitni material pouzdra - nejlepe jemne kartacovana ocel nebo u military hodinek lehky a odolny titan. Cim dal vic jsem presvedcen, ze kvalita zpracovani je i u drazsich znacek prece jen "kus od kusu" (jako u bot, aut, pocitacu a vseho dalsiho) a clovek muze mit proste smulu na vadny kus ... vzpiram se nazoru kamarada, ktery tvrdi, ze kvalita proste neexistuje ... nema cenu se veset, staci mit stesti ;-) Traser super sport je urcite dobra volba. Osvedcila se?
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Vyfasovat skrabanec je nekdy o stesti, ale po podobnych horkych zkusenostech se mezi priority vyberu dostalo prave safirove sklicko a kvalitni material pouzdra - nejlepe jemne kartacovana ocel nebo u military hodinek lehky a odolny titan. Cim dal vic jsem presvedcen, ze kvalita zpracovani je i u drazsich znacek prece jen "kus od kusu" (jako u bot, aut, pocitacu a vseho dalsiho) a clovek muze mit proste smulu na vadny kus ... vzpiram se nazoru kamarada, ktery tvrdi, ze kvalita proste neexistuje ... nema cenu se veset, staci mit stesti ;-) Traser super sport je urcite dobra volba. Osvedcila se? Mam Traser Super Sport Chrono....kvalita se vyplaci vzdycky....stalo se mi, ze jsem sel kolem zabradli a hodinkama o ne skrtl...celej vyplasenej jsem hned hodinky kontroloval, jestli nekde neco neni odreneho nebo tak....na sklicku ani nejmensi stopa po nejakem skrabanci!! :-)
Biggles Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Mám už nějakej pátek Luminox S-3013. Používal jsem je dříve neustále (cca rok a půl), dnes již "jen" do práce, tedy takřka denně:-) Pracuji převážně manuálně a hodinky z ruky nesundávám, za dobu co je mám, tak jsem udělal na sklíčku dva vrypy (jeden poměrně velký a hluboký), čímž jsem si nechtěně ověřil, že ocel je přeci jen tvrdší než minerální sklo. Hodinky zatím kupodivu odolávají nejen vodě, ale i oleji či hydraulice spolehlivě, stejně tak se zatím zdají skutečně nárazuvzdorné (taktéž zátěž při střelbě jim nečiní sebemenšího problému) a kromě zmiňovaných vrypů na sklíčku nevykazují žádné poškození či opotřebení. Osobně bych si je jako "pracovní" hodinky koupil opět (možná bych zauvažoval o modelu se safírovým sklíčkem). A o čitelnosti ciferníku se snad ani není třeba zmiňovat........tritium má prostě své výhody.
falkkon Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 (upraveno) Luminox má větší trubice než Traser a 3401 má i ocelovou lunetu. Já myslím ,že ručky jsou u všech zmiňovaných modelů z jedné hromady.Odpovídá tomu i tvar.A Traser má taky ocelovou lunetu. Upraveno 9. března 2009 uživatelem falkkon
falkkon Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 (upraveno) Nešel jsem Luminox S-3401 za asi 9 tisíc.Jsou i levnější? Pokud ne tak Traser je při stejných parametrech s cenou úplně jinde.Mám na mysli Traser super sport Upraveno 9. března 2009 uživatelem falkkon
Friedrich Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Pokukuji po TĚCHTO. Titan, safír, baterka prý až na 10 let . . . . že by nesmrtelné hodinky "na věky amen" ? Ještě to nechám ve mně chvíli hlodat . . .
kubson Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Pokukuji po TĚCHTO. Titan, safír, baterka prý až na 10 let . . . . že by nesmrtelné hodinky "na věky amen" ? Ještě to nechám ve mně chvíli hlodat . . . baterka tam 10let určitě nevydrží
Friedrich Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Dá se tedy počítat alespoň s polovinou ?
kubson Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Dá se tedy počítat alespoň s polovinou ? cca 40 měsíců u modelu long life o 50% déle
Friedrich Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Díky. 40 a 20 = 60 takže při dobré vůli dobré baterky a jisté dávky štěstí . . . . dá, jestli jsem to nepobral jinak ? I to je celkem dost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se