TeX Odesláno 27. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2009 Koupil jsem si své první automaty Archimede se strojkem ETA 2824-2. Jaká je rezerva chodu? A jaká je běžná přesnost při denním nošení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mik@ Odesláno 27. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2009 rezerve je ~40hodin a presnost uvidis sam, ta by sa mala pohybovat v rozpati -10 a +20 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeX Odesláno 27. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2009 rezerve je ~40hodin a presnost uvidis sam, ta by sa mala pohybovat v rozpati -10 a +20 Díky. Už jsem to našel servisním manuálu který jsem našel u ETA mělo by to být 38 h. Co znamená "Angle lift of balance 50°" ??? Jinak co se týče p5esnosti udávají toto. Middel rate 12 ?12 s/d Max. divergence all positions 30 s/d 20 s/d Isochronism ?20 s/d ?15 s/d A ještě dotaz. Až se hodinky zaběhnou cca po měsíci mám je dát k hodináři na seřízení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 27. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2009 (upraveno) Ne! Dokud fungujou a jdou presne (delaji pravidelnou odchylku) tak je neotvirej. Ledaze by ta odchylka byla velka. Pro nekoho je hodne 5sec, vetsina znas (odhaduju) neresi 15-20sec. Jinac mas pekny hodinky chlape, jsou tu docela oblibene Jsou tu clenove kteri si radi hraji, u tohoto strojku je realne dostat se peclivym ladenim na +1-2sec za den. Ale nejni to sranda. Nedoporucuju. Avubec ne u fung novych hodinek. Na presnost hod bobek. Na to mas hodiny v mobilu. edit: Kde jsi se cele ty dva roky od registrace zasival??? Upraveno 27. července 2009 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeX Odesláno 27. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2009 (upraveno) Ne! Dokud fungujou a jdou presne (delaji pravidelnou odchylku) tak je neotvirej. Ledaze by ta odchylka byla velka. Pro nekoho je hodne 5sec, vetsina znas (odhaduju) neresi 15-20sec. Jinac mas pekny hodinky chlape, jsou tu docela oblibene Jo líbí se mi a do letadla jsou supera krásně se čtou stejně jako stupnice na výškoměru..... Titanové, safír dole i nahoře... takže paráda a zatím naprostá spokojenost. Nahradili mi qartz "Tante Ju" ty byli taky super ale baterka a byli moc malé :-) EDIT: Kupoval hodinky :-) ne mezi tím jsem si udělal piloťák a zjistil že když je v éru skoro všechno mechanický tak je blbý mít hodinky elektronický :-) Na hodinky teď není čas ale udělal jsem si radost Michal Upraveno 27. července 2009 uživatelem TeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 28. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2009 Rezervu nátahu ti nepovím páč mi šlapou už dva měsíce v kuse, ještě se nezastavily a přesnost se mi ustálila na 5-6 s/24 hod, před tím to bylo cca 10 s/24 hod.....jinak safír máš jenom nahoře, dole je minerální sklíčko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepasch Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2011 Koupil jsem si své první automaty Archimede se strojkem ETA 2824-2. Jaká je rezerva chodu? A jaká je běžná přesnost při denním nošení? Mám tento strojek v hodinkách Traser a mám asi velkou kliku, protože zhruba po měsíci nošení se přesnost ustálila přesně na +1 sec / 24 hod. Střídám vice hodinek a pokud je nenosím tak jsou umístěny na vrtidle a tudíž se ještě nezastavily. Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších strojků v poměru cena / výkon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piktor Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 Mam stejny strojek, ale rezerva chodu je podle me dost bidna - zhruba 25 hodin (rozhodne ne uvadenych 38 hodin). Hodinky nosim v pracovnich dnech, v patek vecer je odkladam, v sobotu vecer obvykle chcipaj . Ma cenu to nejak resit? Da se nejak ta rezerva prodlouzit? Vim, ze spousta z vas tady ma se strojkovou magii bohate zkusenosti . Diky za radu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heky Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 piktor:Pravděpodobně je při běžném nošení nenatáhneš na 100%. V tom případě ti pomůže watchwinder nebo trocha staré dobré ruční práce Další možností je nějaká závada na strojku, ale to snadno zjistíš, když je naplno natáhneš a budeš čekat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piktor Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 piktor: Pravděpodobně je při běžném nošení nenatáhneš na 100%. V tom případě ti pomůže watchwinder nebo trocha staré dobré ruční práce Další možností je nějaká závada na strojku, ale to snadno zjistíš, když je naplno natáhneš a budeš čekat vypadato tak, malo v kancelari mavam rukama ... mozna trochu nejapny dotaz: jak zjistim, ze jsem je naplno natahl? jinak hodinky slapou slusne, tak +5 s/den a vazne nerad bych do nich hrabal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heky Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 V podstatě to nepoznáš. 2824 se dá natáhnout i korunkou, ale moc se to nedoporučuje. Prostě je měj na ruce celý den, pak je sundej a pár minut s nima mávej (nebo je natoč korunkou) Je to trochu praštěný, ale aspoň poznáš jestli je rezerva OK (odhaduju, že ano). Aby ses nemusel příště trápit, tak si kup watchwinder Ale jinak žádný strach, 2824 je super strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piktor Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 V podstatě to nepoznáš. 2824 se dá natáhnout i korunkou, ale moc se to nedoporučuje. Prostě je měj na ruce celý den, pak je sundej a pár minut s nima mávej (nebo je natoč korunkou) Je to trochu praštěný, ale aspoň poznáš jestli je rezerva OK (odhaduju, že ano). Aby ses nemusel příště trápit, tak si kup watchwinder Ale jinak žádný strach, 2824 je super strojek. fajn, dik za radu. s watchwinderem jeste pockam, az budou pateky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se