Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koupil jsem si své první automaty Archimede se strojkem ETA 2824-2. Jaká je rezerva chodu? A jaká je běžná přesnost při denním nošení?

Posted
rezerve je ~40hodin a presnost uvidis sam, ta by sa mala pohybovat v rozpati -10 a +20

Díky. Už jsem to našel servisním manuálu který jsem našel u ETA mělo by to být 38 h.

Co znamená "Angle lift of balance 50°" ???

Jinak co se týče p5esnosti udávají toto.

Middel rate 12 ?12 s/d

Max. divergence all positions 30 s/d 20 s/d

Isochronism ?20 s/d ?15 s/d

A ještě dotaz. Až se hodinky zaběhnou cca po měsíci mám je dát k hodináři na seřízení?

Posted (edited)

Ne! Dokud fungujou a jdou presne (delaji pravidelnou odchylku) tak je neotvirej. Ledaze by ta odchylka byla velka. Pro nekoho je hodne 5sec, vetsina znas (odhaduju) neresi 15-20sec. Jinac mas pekny hodinky chlape, jsou tu docela oblibene :thumbsup_anim:

Jsou tu clenove kteri si radi hraji, u tohoto strojku je realne dostat se peclivym ladenim na +1-2sec za den. Ale nejni to sranda. Nedoporucuju. Avubec ne u fung novych hodinek. Na presnost hod bobek. Na to mas hodiny v mobilu.

edit: Kde jsi se cele ty dva roky od registrace zasival???

Edited by cody
Posted (edited)
Ne! Dokud fungujou a jdou presne (delaji pravidelnou odchylku) tak je neotvirej. Ledaze by ta odchylka byla velka. Pro nekoho je hodne 5sec, vetsina znas (odhaduju) neresi 15-20sec. Jinac mas pekny hodinky chlape, jsou tu docela oblibene :thumbsup_anim:

Jo líbí se mi a do letadla jsou supera krásně se čtou stejně jako stupnice na výškoměru..... Titanové, safír dole i nahoře... takže paráda a zatím naprostá spokojenost. Nahradili mi qartz "Tante Ju" ty byli taky super ale baterka a byli moc malé :-)

EDIT: Kupoval hodinky :-) ne mezi tím jsem si udělal piloťák a zjistil že když je v éru skoro všechno mechanický tak je blbý mít hodinky elektronický :-) Na hodinky teď není čas ale udělal jsem si radost

Michal

Edited by TeX
Posted

Rezervu nátahu ti nepovím páč mi šlapou už dva měsíce v kuse, ještě se nezastavily a přesnost se mi ustálila na 5-6 s/24 hod, před tím to bylo cca 10 s/24 hod.....jinak safír máš jenom nahoře, dole je minerální sklíčko :thumbsup_anim:

• 1 year later...
Posted

Koupil jsem si své první automaty Archimede se strojkem ETA 2824-2. Jaká je rezerva chodu? A jaká je běžná přesnost při denním nošení?

Mám tento strojek v hodinkách Traser a mám asi velkou kliku, protože zhruba po měsíci nošení se přesnost ustálila přesně na +1 sec / 24 hod.

Střídám vice hodinek a pokud je nenosím tak jsou umístěny na vrtidle a tudíž se ještě nezastavily. Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších

strojků v poměru cena / výkon.

Posted

Mam stejny strojek, ale rezerva chodu je podle me dost bidna - zhruba 25 hodin (rozhodne ne uvadenych 38 hodin). Hodinky nosim v pracovnich dnech, v patek vecer je odkladam, v sobotu vecer obvykle chcipaj :(. Ma cenu to nejak resit? Da se nejak ta rezerva prodlouzit? Vim, ze spousta z vas tady ma se strojkovou magii bohate zkusenosti :). Diky za radu...

Posted

piktor:

Pravděpodobně je při běžném nošení nenatáhneš na 100%. V tom případě ti pomůže watchwinder nebo trocha staré dobré ruční práce :) Další možností je nějaká závada na strojku, ale to snadno zjistíš, když je naplno natáhneš a budeš čekat ;)

Posted

piktor:

Pravděpodobně je při běžném nošení nenatáhneš na 100%. V tom případě ti pomůže watchwinder nebo trocha staré dobré ruční práce :) Další možností je nějaká závada na strojku, ale to snadno zjistíš, když je naplno natáhneš a budeš čekat ;)

vypadato tak, malo v kancelari mavam rukama :)... mozna trochu nejapny dotaz: jak zjistim, ze jsem je naplno natahl? jinak hodinky slapou slusne, tak +5 s/den a vazne nerad bych do nich hrabal...

Posted

V podstatě to nepoznáš. 2824 se dá natáhnout i korunkou, ale moc se to nedoporučuje. Prostě je měj na ruce celý den, pak je sundej a pár minut s nima mávej (nebo je natoč korunkou) :) Je to trochu praštěný, ale aspoň poznáš jestli je rezerva OK (odhaduju, že ano). Aby ses nemusel příště trápit, tak si kup watchwinder :) Ale jinak žádný strach, 2824 je super strojek.

Posted

V podstatě to nepoznáš. 2824 se dá natáhnout i korunkou, ale moc se to nedoporučuje. Prostě je měj na ruce celý den, pak je sundej a pár minut s nima mávej (nebo je natoč korunkou) :) Je to trochu praštěný, ale aspoň poznáš jestli je rezerva OK (odhaduju, že ano). Aby ses nemusel příště trápit, tak si kup watchwinder :) Ale jinak žádný strach, 2824 je super strojek.

fajn, dik za radu. s watchwinderem jeste pockam, az budou pateky :).