Přejít na obsah

captom

Členové_50
  • Příspěvky

    62
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

3 174 zobrazení profilu

captom's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Opět jsem nevydržel... Limitka GMT chronomagu mě chytla za srdce, protože už dávno vím, že bez GMT se prostě neobejdu . Zvláště v časových pásmech, ve kterých se neustále pohybuji - GMT+2/-1 je to naprosto nezbytná komplikace... Takže jsem se začal v září těšit. Do toho mě trošku chytly diversky, takže jsem to zkombinoval - diversky s GMT by mi slušely (šnorchloval jsem zatím jen jednou, max 2m a bál jsem se i Nema - klauna očkatého). Začal jsem zkoumat trh, krátce zauvažoval nad Rolexama, jen mi chyběla morální odvaha k té ráně a taky jsem nechtěl mít na ruce (dle uvažování neznalého okolí) faky z Canal Street v New Yorku. Pak chvíli vedl Steinhart GMT Ocean, ovšem to je skoro Rolex, aspoň tedy vizáží. Čas plynul, limitka chronomagu v nedohlednu a najednou jsem objevil něco přesného. Poprvé jsem byl lakomý a utekly mi na eBayi asi o 25 USD, naštěstí výherce utrpěl platební neschopnost (naštěstí pro mě) a na druhý pokus byly moje (dokonce levněji). Supr rychlé doručení a kupodivu i práce celníků (měl bych tip, jak v tomhle případě dost ušetřit - případní zájemci pište SZ) a jsou tu - Mají jednu vadu - nedají se skoro sundat z ruky. Pokud jsem se někdy přiblížil k definitivním hodinkám, zatím jsou to pro mě tyhle. Beru je jako hodinky na volný čas, na dovolenou, měl jsem je i v práci, v létě s džínama a trikem taky neudělají ostudu. K obleku sice fakt nejsou, ale to já taky ne. Jinak - dokonalost a krása spojená s užitnou hodnotou a faktem, že se už nedělají. Technické detaily jistě většina zde zná, jen ve zkratce - Valjoux s úpravou GMT od Fortise, 44mm, 200m, safír z obou stran. Jsem šťastný muž. Než přijde Chronomag GMT...
  2. Tak především krásné vánoce a ježíška takového, jakého si zasloužíte. Já došel k názoru, že než bude Chronomag GMT, zasloužím si nějakou náhražku a tak jsem vydražil Fortis B42 GMT 44mm... Krásné vánoce!
  3. Nemám. Ale šel jsem s jedním, který měl laserový zaměřovač, GPS a PDA. Zaměřil polohu GPS, pak jamku laserem, Chvilku strávil výběrem hole a diskuzí o fade-draw, udělal pět až deset cvičných švihů a kopnul to někam do háje (pokud nebyl vzdálenější než třicet metrů). Že byl u kolíku se vzdáleností, tomu nevěnoval pozornost. Neuvěřitelná otrava. Můj názor - je to na nic. Představ si, že po každém úderu mačkáš hodinky, pozoruješ displej, kolik šviháš, kromě zkažené rány jsi frustrován nižší/vyšší švihovou rychlostí...A nebudeš mít čas užívat si krásný den na golfu. Jo, a ještě mi před každou ranou hlásil, jak na tom jsem a kolik bych měl zahrát na svůj HCP. Už jsem s ním nikdy nešel.
  4. captom

    Fortis ČSA

    Dík, rád je předvedu. Podle příspěvků jsou opravdu kontroverzní, ale o to víc se mi líbí. Začím se stejně orientovat spíš na zvláštnosti, a tyhle do toho dokonale zapadají...
  5. captom

    Fortis ČSA

    Tak to mě těší, že to není jen tak nějaký výmysl. Dík za poučení - hned se mi to líbí víc.
  6. captom

    Fortis ČSA

    Tak jsem se na ně hned kouknul - a já bych si vybral: . Když už tam budou dělat i Hummera...
  7. captom

    Fortis ČSA

    Aeroflot už je bohužel mimo hru - konečně jsem mohl mít mechanické s alarmem .
  8. captom

    Fortis ČSA

    To Tada: GMT by se mi fakt líbilo, ještě kdyby byl alarm - ale to by bylo i pro miliónového Jardu asi moc (pokud by nenakoupil Casia)... To grakij: Nefunkční korunka (úplně zatuhlá), podivné zvuky při pohybu...Prý s nima musel někdo strašlivě praš*** (ne všechna přistání vyjdou podle představ...). Původní vlastník se vymlouvá, že něco v nich prasklo v mrazu někde při lyžování. To cigi a spol: Taky jsem hledal, jestli někdy někde někdo takový font písma, případně znak v ČSA nepoužil, ale marně. Teorie o modrých ptácích ODS na hodinkách pilotů ČSA je geniální - i když je to v podstatě zbytečné, protože naprostá většina pilotů jsou tvrdí pravičáci. Takže možná tam bylo původně ODS, ale bdělý Jarda si toho všiml...ale barva už byla zaplacená...a pták vypadá taky letecky.
  9. captom

    Fortis ČSA

    Tak se mi podařilo konečně získat Fortisy, které dostávali noví kapitáni ČSA. Podle čísla se jimi může pochlubit 67 pilotů, kteří byli slavnostně pasováni Tvrdíkem. Když se začali fasovat, nějak se mi moc nelíbily - to loga je na můj vkus dost hrozný. Ale jako majitel měním názor - docela ujdou, vytvářejí ve mně pocit sounáležitosti s firmou ( ) a kdyby náhodou došlo k nejhoršímu a privatizace se nějak nepovedla, nějakou sběratelskou hodnotu asi mít budou ( ). Ne že bych je chtěl někdy prodat, to už by muselo být zoufalství... A nejlepší na tom je, že se mi náhodou sešly dvoje - ty druhé byly naprosto nefunkční, momentálně jsou u pana Městky a cena bude cca 14000Kč...(a lahev whisky pro původního majitele). Jo - a Tvrdíkova pomsta se jim (prý) říká pro jejich údajnou nekvalitu a závadovost. Uvidíme... Kvalita fotek není tak dokonalá jak je zde zvykem, ale fakt mě to už tak nebaví.
  10. 1. skalis 2. pavča 3. pindero 4. JJ 5. Kamil 6. Tada 7. staff972 8. Harry 9. jovani 10. RomanP 11. M916 12.bolverk 13. mischa 14. Elda76 15. Xpak 16. HIFI 17. vito 18. Románek 19. typograf 20. cigi 21.decebal 22. pani decebalova 23. yen 24. pavel23 25.hebos 26. captom Jsou jedny z nejoblíbenějších. Pořád jsem šilhal po nějakých Omegách PO, GMT apod. a nakonec mě dostaly tyhle... a ještě jsem ušetřil... na Fortisy :-). edit: a ještě sháním modré, kdyby náhodou... :-)
  11. Za mě manuály. Ten proces natahování je souznění s hodinkami a časem. Je mi taky sympatičtější hodinky uvést do chodu podle potřeby - u automatů, i když i natahovacích, mi pořád chybí "doraz" - nikdy nevím (nemaje ukazatel rezervy), kolik mi zbývá (chybí). A víc mám automatů...
  12. Jsou zajímavé, ale vždycky mě překvapí, co ti piloti musí mít na hodinkách. Ale to už se tady rozebíralo. Kdybych si měl vybrat, do těhle bych nešel (ale ani do Breitlingů) a trochu bych si přišetřil: http://www.bremont.com - limited editions. Je v tom i hezký kousek historie - příběh s pokračováním, pohádka, pokud chcete - najdete pod Pilot´s Notes for Spitfire u hodinek.
  13. U mě vyhrávají tyhle. Četnost nošení tedy není největší, ale aspoň se mi neokoukají a vždycky z nich mám dobrý pocit.
  14. Já jsem doma taky v Beřovicích a pravidelně tam hrajeme miniturnaje - kolegové a kamarádi z firmy. Zorganizuje se to tam velice lehce, ovšem ideální je to ve všední den dopoledne - to tam dokonce smí i ti bez ZK. Takže konec výmluv na nevlastnictví ZK - stejně se na hřišti naučíte daleko víc než na drivingu !
  15. Ale zahráli. Nevadí, když něco nevyjde - nejhorší jsou ti, co zdržují - nevědí, kdy hrát, čím (většinou je to jedno :-) ), neumí se chovat a "dneska mi to nějak nelítá, ale včera jsem dal drive 250 metrů"...
×
×
  • Vytvořit...