Přejít na obsah

HAIRYPAW

Členové_50
  • Příspěvky

    52
  • Registrace

  • Přítomen

HAIRYPAW's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. HAIRYPAW

    Zase ta Monstra

    Zdravím vážené dámy/pány.. Velmi dlouho jsem na fóru nebyl, dokonce tak dlouho, že jsem zapomněl svůj nick a musel jsem ho najít na tomhle seznamu jelikož jsem věděl, že tu jsem. Monstra vlastním již řadu let a nikdy nebyl problém. Až před časem se začaly zpožďovat a tak (i když mi to nijak moc nevadilo) jsem se rozhodl, že je nechám u hodináře seřídit. Stalo se tak, ale po nějaké době se občas objevilo zamlžení sklíčka a tak jsem uplatnil reklamaci a nechal to (u toho samého hodináře) opravit. Po nějakém čase (samozřejmě, že až po záruční době na opravu) se hodinky začaly zastavovat, až se zastavily docela a pokud jsem je ručně "natáhl" běžely pouze chvilku a konec. Dal jsem je tedy do opravy k jinému hodináři a ten je poslal do autorizovaného servisu. Po nějaké době se hodinky vrátily zpět, ale neopravené. Bylo mi zděleno, že servis již zanikl jelikož to odkoupila nějaká jiná firma. A tak se ptám. Víte někdo o nějakém dobrém servisu / hodináři, který se Monstrům věnuje? Za případné tipy předem děkuji.
  2. Úplně normálně. Podařilo se mi to kdysi při stopu v Olomouci. Tehdy (1994) to byly automaty SEA-GULL a docela mě to mrzelo. Nicméně - podrobnosti o mechanismu této události jsou mi neznámé.
  3. Marhys mě předběhl. Ale jenom o měsíc a kousek.
  4. Paráda, mám rád tyhle "otřískaný" artefakty. Až se to kloudně vyčistí (pokud už se tak nestalo ) a nainstaluje do nějakého stojánku, tak to bude velká krása. Potom postni výsledek.
  5. Podle mého mínění vedou PO. Béčka také moc pěkná, ale vadí mi, že mezi pouzdrem a tím parádním meschem je taková divná mezera. Zkrátka: "obyčejný" tah působí v místě spojení s pouzdrem jaksi muskulaturnějším (dospělejším) dojmem. Nicméně - oboje moc pěkné.
  6. Jediné hodinky, kterých si na mém zápěstí nějaká žena všimla a zajímala se, byly tyto. Na ciferníku je napsáno SENTINEL a jinak nikde nic. Otevírají se jako kapota u auta. Dokonce mají i atrapy hydraulických pístů. Když se ulomil čudlík, který po zmáčknutí uvolnil "kapotu" a ta se otevřela, otočil jsem pružinku tak, že "kapotu" nezvedala, ale přitlačovala. Před tím to byly hodinky dvou ruční a... potom taky. Jeden potřebuje druhou ruku, aby zjistil, kolik vlastně je. Myslel jsem, že už je nemám, ale našel jsem je. Po téměř dvaceti letech. Omluva za fotky - je to na rychlo telefonem.
  7. Fíha. Podmínkou, kterou jsem zapomněl zmínit je také ocelový tah.
  8. Zdravím, pánové. Obrátila se na mě známá s prosbou o radu. Hodlá obdarovat svého manžela hodinkami. Podmínkou je, že musí být vodotěsné a značky Caterpillar-CAT , protože dotyčný muž je bagristou a vše chce mít s touto značkou. Mohu je doporučit a nebo to nestojí za to? Díky.
  9. TO kdojinej: Nechápu, co tím myslíš. TO Zmizík: Jsem dalek toho, starat se o tvé vzdělání. Zákon 119/2002 Sb. ve svém paragrafu 23 výslovně stanovuje pravidla, jež jsou obecně s morálkou bytostně spjata, ačkoliv slovo morálka není výslovně použito. § 23 Spolehlivost fyzické osoby To Petr_P: Reagoval jsem na toto: .. .Jinak s tebou musím opravdu souhlasit, jakákoli dlouhá (a dlouhá je s otazníkem, krátké by tam měly patřit taky) poloautomatická zbraň nemá mezi normální populací co dělat. Teď jsem zaregistroval, že výrok nepatřil tobě, za což se omlouvám. Vlastním ZP přes dvacet let a každou chvíli se potkávám s názorem, že zbraně civilistům do rukou nepatří. Těmi civilisty je samozřejmě myšlena legálně ozbrojená veřejnost. Ale na legálně ozbrojenou veřejnost z řad myslivců se zhusta zapomíná, přičemž používání loveckých zbraní na veřejném místě, čímž myslím různé honitby atd je vnímáno jako téměř bez rizika toho, že myslivec v noci usazený na posedu nezraní nebo nabije náhodného turistu, vandráka, milence či zemědělce v domnění, že právě skolil černou. Pokud se týká agresivity mého výroku (ač já osobně bych ho nazval spíše razantnějším, ale to je otázka názoru), nemyslím, že by to mělo škodit vlastníkům zbraní. Držitelů ZP je přes 700 tisíc a jsou poměrně velkou částí elektoriátu u nás a jejich zájmy hájí mimo jiné třeba LEX, a možná důrazněji než já. Nicméně nikomu neupírám právo na názor. Pokud to tak vyznělo, sry.
  10. Ty citace a odkazy jsem použil pro tvé dovzdělání. Je na tobě jak tyhle informace zpracuješ. A tvé vyjádření za smajlíkem jev kontextu vlastnictví zbraně/zbraní čistokrevná demagogie, neřku-li žvást.
  11. Doufal jsem, že zareaguje Petr_P, ale budiž. Vlastnictví zbraně/zbraní se velice úzce spojeno s velkou dávkou zodpovědnosti vymáhatelné zákonem č.119/2002 Sb. a pochopitelně i morálně volními vlastnostmi. Obecně s morálkou. ( Morálka zlat.moralitas, správné chování, od mos, moris, mrav znamená celkovou představu správného jednání ve společnosti. Od pravidelzdvořilosti se liší tím, že se týká věcí závažných a podstatných, na druhé straně od práva se liší tím, že se nedá soudně vymáhat a na její porušení nejsou sankce (tresty)...). Nebo jinak, chceš-li. Morálka je smýšlením člověka, který si uvědomuje zodpovědnost svého jednání, daleko převyšující společenské konvence. Z toho vyplývá, že při zachování všech výše uvedeným zákonem (http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002) stanovených norem, může Tada nosit svou osmapadesátku jak se mu zlíbí, ty svéprávněj člověče. <br class="Apple-interchange-newline">
  12. To Petr_P: Mohl bys nám dospělým, svéprávným lidem sdělit, jakým právem si dovoluješ vznášet kategorické soudy tohoto typu? ...jakákoli dlouhá (a dlouhá je s otazníkem, krátké by tam měly patřit taky) poloautomatická zbraň nemá mezi normální populací co dělat... Kdo jste, vy všichni samozvaní kazatelé jediné správné morálky? Mohl bys mi to, prosím, osvětlit?
  13. Kdo si vzpomíná na slavné, dnes už neviděné SUPER RIFLE? Své první jsem měl v desíti letech. Měly dokonalý střízlivý, klasický střih a žádné jiné gatě (kromě štrausek) se jim už nikdy nevyrovnaly.
×
×
  • Vytvořit...