Přejít na obsah

DadB

Členové_50
  • Příspěvky

    180
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

4 308 zobrazení profilu

DadB's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Velká gratulace. Jsou naprosto luxusní - taky jsem je svého času měl v hledáčku. Za quartz bych se vůbec nestyděl, je v tom poctivý ETA 955.112 strojek, jeden z nejlepších day/date, který kdy vyráběli. Nakonec jsme je vlastně taky (skoro) koupili - junior dostal k 15. narozeninám menšího brášku:
  2. Tak po roce se konečně podívaly k moři Mají za sebou 14 dní bez ztráty kytičky v prosoleném Egyptě, měl jsem je v podstatě 24/7 včetně šnorchlování. Ve vodě i pod vodou skvělá viditelnost. Ten silikonový řemen je super příjemný. A asi vypadají fakt dobře, sbalil jsem na ně během dvou dnů dva potápěče. Že prý "looks very expensive" a co že je to za značku. I když pravda tedy - do hloubky jsem odkládal. Tam si člověk bere poněkud sofistikovanější model
  3. Skoro se stydím, 50€ i s poštou... Ten řemen imho vypadá docela bytelně, snad ho slaná voda nesežere hned první den. Koneckonců Cressi vyrábí i potápěčské počítače, tak nějakou zkušenost by s tím mít měli.
  4. Jak jinak než impulzivní nákup, hodinkovnice přetéká, ale vždycky jsem chtěl nějaký modrý kousek. Nebo aspoň s modrým řemínkem... NOS Cressi Manta, quartz (Thailand, víc nevím), šroubovací korunka, jednosměrná luneta, lumi nádherně lumíkuje, a hlavně ten mordý silikonový řemen je neuvěřitelně poddajný a sametově příjemný. Žádný megavelký kousek, na mé hubené ruce sedí dokonale. Cressi je má v katalogu psané skutečně jako potápky do 100 metrů, ale zkoušet to rozhodně nebudu. Na výlet k moři (než řešit dobíjení smartů a nebo se bát o drahé švýcary) myslím docela ideální a snad i stylový kousek.
  5. Předem upozorňuji, že toto opravdu koupit nechci. Ale při vybírání hodinek člověk narazí na skutečně zvláštní kombinace... (snad se nikoho nedotknu)
  6. Dík za přání nene, ani použité, ani poškozené: https://www.timestore.cz/Znacka/Jacques-Lemans/Madrid/Jacques-Lemans-Madrid-GMT
  7. začátek celého příběhu ze začal psát tady: A ano, tenhle týden dorazily, tak jsem si je dnes (k narozeninám) slavnostně rozbalil... Začneme klasickým unboxingem, přepravní krabice, zmačkaná faktura, uvnitř v bublinkách menší krabice Vyndáme krabici, rozbalíme z bublinek... No dobře, kdybych měl e-shop s hodinkami, asi bych tomu skladníkovi koupil nůžky nebo skalpel, aby tu folii nemusel trhat rukou. Ale OK, pořád je to jen hloupá folie. Ale ouvej, copak to tu máme? Potrhané rohy! Dobře, pořád je to jen hloupá krabice. I když těhlech papírových přebalů jim tam musí ležet stovky. Vybrat nějaký neroztrhaný by asi nedalo o moc víc práce. I když, vlastně, je otázka, zda tam vůbec nějaký nepoškozený mají... Pojďme už konečně otevřít krabičku... Chvilka napětí... A po vybalení z opravdu tlustého prezervativu: Je to macek, to se musí nechat. Ale moment... Vidíte něco na displejích? Nic si z toho nedělejte, já taky skoro ne. Podívejme se zblízka: Ano, něco tam symbolicky prosvítá. Srovnejme s produktovou fotografií: To je panečku jiná káva. No dobře, třeba je jen slabá baterka. To by pořád nevadilo, stejně se jednou bude muset vyměnit... Tak se na dýnko podíváme zblízka. Ale co to...? On už to měl někdo v ruce? Jak se proboha komu podařilo v tom (snad) PVD pouzdře vyrobit takovéhle dva ohavné záseky?! Game over. Tohle je konečná. Ale ještě tedy to slibované dýnko: No dobře, nějaký zbytek folie tam ještě je. Vlevo, takový proužek, asi 0,5 cm široký. Ale co ten řemen??? Dáme si ho v detailu. Já Vám tedy nevím, ale o Genuine Leather řemenu mám poněkud jinou představu. To i genuine leather na mé stárnoucí ruce vypadá zdravěji: A to je vše přátelé. Ještě jednou na závěr full frontal s konstatováním, že jediné, co naše kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru uznala jako pravdivé, je vcelku sympatické oranžové prošití. Jinak jen lesk a bída. Takže zpět do krabice a zlatého bludišťáka posíláme zpátky do timestore.cz v Bratislave. Než jsem je koupil, docela dlouho jsem hledal na internetu návod. Nenašel. Zajímalo mě, co všechno ty displeje umí. Teď už to vím. I bez návodu. V krabici totiž stejně žádný nebyl. Neumí nic. Na horním trvale svítí datum, nad dolním trvale běží stopky (a nebo jen svítí 00:00:00). Žádný další čas, žádný budík, žádný timer, žádný budík. Ani ten hloupý budík. Nic. Prostě nic. A věřte mi, že jsem to zkoušel. Fakt dlouho. A původní cena 4300 Kč??? Mno, nechci slevu zadarmo. Upřímně? Já vím, že za 1500 člověk nemůže čekat zázraky. Ale na druhou stranu, za 1500 taky může čekat víc, žejo...
  8. Krabička už je doma! Ale protože mám za pár dní narozeniny, tak mi ji paní DadBová vzorně vyzvedla v Zásilkovně a obratem zabavila, že prý ještě musím vydržet. Tak teda držím... Jsem na to monstrum fakt zvědavý ... Stay tuned.
  9. Umím odolat všemu kromě pokušení. O. Wilde Takže přátelé, dnes objednáno
  10. Přátelé, stala se mi taková nemilá věc. Pokud už se to tu někde řešilo, prosím o odkaz... Pořídil jsem si chytrý náramek, asi před měsícem. Takový ten co měří tep, spánek, GPS, počítá kroky... Jasně stál pár stokorun, ale jaksi od té doby chodím každé ráno kolem hodinkovnice a smutně tam na mě koukají kousky, co jsem dřív pravidelně střídal. A teď si tam jen tak hoví, odložených pěkných pár desítek tisíc... Tak nevím, co mám dělat. Sbírku rozhodně rušit nehodlám, ale ten náramek mě zatím baví. Vrátit na levou ruku Swiss made a na pravou přesunout Made in China? To mi přijde takové hloupé... Jak to máte s těmihle smart věcmi na Vašich zápěstích? Děkuji!
  11. Je to úplně úchylný, stojí to 1800,- a vůbec nevím, k čemu by mi to bylo. Ale z nějakého neznámého zvráceného důvodu se mi to hrozně líbí. Tak nevím... Potřebuju to?
  12. Hezké! Dokonce moc hezké! Ale dáme si takové malé zeměpisné okénko https://cs.wikipedia.org/wiki/Bajkal_(Pardubice) :-)))
  13. Kolegové, poradíte prosím, kde (ideálně v ČR) sehnat ručičkové nástěnné hodiny s klasickým mechanickým ukazatelem měsíční fáze? Našel jsem pár postarších kousků na ebay.com, ale jinak to vypadá na naprostou díru na trhu... Děkuji
×
×
  • Vytvořit...