Přejít na obsah

DadB

Členové_50
  • Příspěvky

    180
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele DadB

  1. Velká gratulace. Jsou naprosto luxusní - taky jsem je svého času měl v hledáčku. Za quartz bych se vůbec nestyděl, je v tom poctivý ETA 955.112 strojek, jeden z nejlepších day/date, který kdy vyráběli. Nakonec jsme je vlastně taky (skoro) koupili - junior dostal k 15. narozeninám menšího brášku:
  2. Tak po roce se konečně podívaly k moři Mají za sebou 14 dní bez ztráty kytičky v prosoleném Egyptě, měl jsem je v podstatě 24/7 včetně šnorchlování. Ve vodě i pod vodou skvělá viditelnost. Ten silikonový řemen je super příjemný. A asi vypadají fakt dobře, sbalil jsem na ně během dvou dnů dva potápěče. Že prý "looks very expensive" a co že je to za značku. I když pravda tedy - do hloubky jsem odkládal. Tam si člověk bere poněkud sofistikovanější model
  3. Skoro se stydím, 50€ i s poštou... Ten řemen imho vypadá docela bytelně, snad ho slaná voda nesežere hned první den. Koneckonců Cressi vyrábí i potápěčské počítače, tak nějakou zkušenost by s tím mít měli.
  4. Jak jinak než impulzivní nákup, hodinkovnice přetéká, ale vždycky jsem chtěl nějaký modrý kousek. Nebo aspoň s modrým řemínkem... NOS Cressi Manta, quartz (Thailand, víc nevím), šroubovací korunka, jednosměrná luneta, lumi nádherně lumíkuje, a hlavně ten mordý silikonový řemen je neuvěřitelně poddajný a sametově příjemný. Žádný megavelký kousek, na mé hubené ruce sedí dokonale. Cressi je má v katalogu psané skutečně jako potápky do 100 metrů, ale zkoušet to rozhodně nebudu. Na výlet k moři (než řešit dobíjení smartů a nebo se bát o drahé švýcary) myslím docela ideální a snad i stylový kousek.
  5. Předem upozorňuji, že toto opravdu koupit nechci. Ale při vybírání hodinek člověk narazí na skutečně zvláštní kombinace... (snad se nikoho nedotknu)
  6. Dík za přání nene, ani použité, ani poškozené: https://www.timestore.cz/Znacka/Jacques-Lemans/Madrid/Jacques-Lemans-Madrid-GMT
  7. začátek celého příběhu ze začal psát tady: A ano, tenhle týden dorazily, tak jsem si je dnes (k narozeninám) slavnostně rozbalil... Začneme klasickým unboxingem, přepravní krabice, zmačkaná faktura, uvnitř v bublinkách menší krabice Vyndáme krabici, rozbalíme z bublinek... No dobře, kdybych měl e-shop s hodinkami, asi bych tomu skladníkovi koupil nůžky nebo skalpel, aby tu folii nemusel trhat rukou. Ale OK, pořád je to jen hloupá folie. Ale ouvej, copak to tu máme? Potrhané rohy! Dobře, pořád je to jen hloupá krabice. I když těhlech papírových přebalů jim tam musí ležet stovky. Vybrat nějaký neroztrhaný by asi nedalo o moc víc práce. I když, vlastně, je otázka, zda tam vůbec nějaký nepoškozený mají... Pojďme už konečně otevřít krabičku... Chvilka napětí... A po vybalení z opravdu tlustého prezervativu: Je to macek, to se musí nechat. Ale moment... Vidíte něco na displejích? Nic si z toho nedělejte, já taky skoro ne. Podívejme se zblízka: Ano, něco tam symbolicky prosvítá. Srovnejme s produktovou fotografií: To je panečku jiná káva. No dobře, třeba je jen slabá baterka. To by pořád nevadilo, stejně se jednou bude muset vyměnit... Tak se na dýnko podíváme zblízka. Ale co to...? On už to měl někdo v ruce? Jak se proboha komu podařilo v tom (snad) PVD pouzdře vyrobit takovéhle dva ohavné záseky?! Game over. Tohle je konečná. Ale ještě tedy to slibované dýnko: No dobře, nějaký zbytek folie tam ještě je. Vlevo, takový proužek, asi 0,5 cm široký. Ale co ten řemen??? Dáme si ho v detailu. Já Vám tedy nevím, ale o Genuine Leather řemenu mám poněkud jinou představu. To i genuine leather na mé stárnoucí ruce vypadá zdravěji: A to je vše přátelé. Ještě jednou na závěr full frontal s konstatováním, že jediné, co naše kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru uznala jako pravdivé, je vcelku sympatické oranžové prošití. Jinak jen lesk a bída. Takže zpět do krabice a zlatého bludišťáka posíláme zpátky do timestore.cz v Bratislave. Než jsem je koupil, docela dlouho jsem hledal na internetu návod. Nenašel. Zajímalo mě, co všechno ty displeje umí. Teď už to vím. I bez návodu. V krabici totiž stejně žádný nebyl. Neumí nic. Na horním trvale svítí datum, nad dolním trvale běží stopky (a nebo jen svítí 00:00:00). Žádný další čas, žádný budík, žádný timer, žádný budík. Ani ten hloupý budík. Nic. Prostě nic. A věřte mi, že jsem to zkoušel. Fakt dlouho. A původní cena 4300 Kč??? Mno, nechci slevu zadarmo. Upřímně? Já vím, že za 1500 člověk nemůže čekat zázraky. Ale na druhou stranu, za 1500 taky může čekat víc, žejo...
  8. Krabička už je doma! Ale protože mám za pár dní narozeniny, tak mi ji paní DadBová vzorně vyzvedla v Zásilkovně a obratem zabavila, že prý ještě musím vydržet. Tak teda držím... Jsem na to monstrum fakt zvědavý ... Stay tuned.
  9. Umím odolat všemu kromě pokušení. O. Wilde Takže přátelé, dnes objednáno
  10. Přátelé, stala se mi taková nemilá věc. Pokud už se to tu někde řešilo, prosím o odkaz... Pořídil jsem si chytrý náramek, asi před měsícem. Takový ten co měří tep, spánek, GPS, počítá kroky... Jasně stál pár stokorun, ale jaksi od té doby chodím každé ráno kolem hodinkovnice a smutně tam na mě koukají kousky, co jsem dřív pravidelně střídal. A teď si tam jen tak hoví, odložených pěkných pár desítek tisíc... Tak nevím, co mám dělat. Sbírku rozhodně rušit nehodlám, ale ten náramek mě zatím baví. Vrátit na levou ruku Swiss made a na pravou přesunout Made in China? To mi přijde takové hloupé... Jak to máte s těmihle smart věcmi na Vašich zápěstích? Děkuji!
  11. Je to úplně úchylný, stojí to 1800,- a vůbec nevím, k čemu by mi to bylo. Ale z nějakého neznámého zvráceného důvodu se mi to hrozně líbí. Tak nevím... Potřebuju to?
  12. Hezké! Dokonce moc hezké! Ale dáme si takové malé zeměpisné okénko https://cs.wikipedia.org/wiki/Bajkal_(Pardubice) :-)))
  13. Kolegové, poradíte prosím, kde (ideálně v ČR) sehnat ručičkové nástěnné hodiny s klasickým mechanickým ukazatelem měsíční fáze? Našel jsem pár postarších kousků na ebay.com, ale jinak to vypadá na naprostou díru na trhu... Děkuji
  14. Úplně laický dotaz na zdejší profesionály: Je nějaký technologický limit, kolik zoubků se dá namačkat na ozubené kolečko určitého průměru, aby to ještě pořád v hodinkách spolehlivě fungovalo? Případně opačně - když chci kolečko, které bude mít třeba 91 zubů, pak rozumný (vyrobitelný, spolehlivý) nejmenší průměr takového ozubeného kolečka je ... mm. Děkuji!
  15. Jeden rychlý obrázek a zbytek ve chlubícím vlákně http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/135445-tissot-black-pvd/
  16. krátce: prostě další Tissoty, taková obyčejná švýcarská masová produkce... dlouze: model, na který jsem měl chuť už před mnoha lety, ale pak se přestal vyrábět a zmizel z trhu. Když se teď v nabídce objevil jeden NOS, bylo rozhodnuto během minuty. Seznamte se prosím, Tissot T-Cassic PR 100 Black PVD, T049.410.36.057.00 Na tomhle kousku se pro mě potkalo spousta věcí, které mi zatím ve sbírce chybí. - černé pouzdro - něco, do bych nazval "víkendové" provedení - z mého pohledu docela vydařený mix leteckého a military designu. Prostě hodinky na na odpolední procházky a víkendové výlety, kam se oblekovky fakt nehodí... - decentně plastické indexy a skvělá lumi - celá modelová řada PR 100 trpí z mého pohledu jedním designovým škobrtnutím - safír je k pouzdru přilepen bílým silikonem (asi silikonem), což vypadá příšerně. S výjimkou tohodle jediného modelu, kde ta bílá linka kolem dokola dělá hezký kontrast - průměr 38 mm (a výška 8 mm). V dnešním velkém světě relativně malé pouzdro, ale řeknu to na rovinu: zhubnul jsem (zatím) 12 kilo a zápěstí se scvrklo z 18,5 na 17 cm. Takže 42 milimetrů Certin DS Big Size i Hamiltonů Jazzmasterů už začíná být lehce na hraně. Tyhle mi přišly malé asi tak prvních 5 minut, ale zvyknul jsem si okamžitě a troufám si tvrdit, že sedí perfektně. A až malinko změkne kožený řemen, bude to ještě lepší - když jsme u toho řemenu: hladká černá kůže, kontrastní bílé prošití. Lug to lug 19 mm, takže opět na dnešní poměry podmírák. Dělají (dělaly) se i černým ocelovým PVD tahem, ale ten působil dost lacině. Kůže je v tomhle případě podle mě jednoznačně lepší a pohodlnější volba. Se svými 17 cm zapínám na první (nebo poslední? - z které strany se to vlastně počítá?) dírku. A abych tedy jen nechválil, tak vteřinovka by mohla lícovat lépe. Ale to je opravdu jen jeden drobný detail na tomhle pro mě jinak velmi podařeném kousku. Tak co Vám, líbí se?
  17. Oris? Longines? U obou hezké kousky v automatu a ve stanovené ceně.
  18. Ano, to je cenová politika Amazonu. Cena začíná vysoko, a pak po měsíci nebo dvou klesne. O trochu. A drží ji zase pár týdnů. Další pád, a další. Pak už v horizontu dní. Až na nějakou směšnou cenu, třeba čtvrtinovou. Tam do vydrží pak vydrží den, maximálně dva, a cenu zase začnou zvyšovat, klidně i několikrát denně. Prostě proto, aby tě donutili koupit. Jakmile někdo koupí, vrací se cena na původní vysokou částku.
  19. Na Amazonu prima Certiny za 225? https://www.amazon.de/Certina-Damen-Armbanduhr-Analog-Automatik-C025-207-16-037-00/dp/B00EOHX5Q6/ref=sr_1_1?s=watch&ie=UTF8&qid=1520891483&sr=1-1&keywords=certina&refinements=p_89%3ACertina%2Cp_n_feature_browse-bin%3A198826031
  20. Hodinky dorazily, oslava se vydařila, spokojenost veliká :-) Nejprve unboxing, chvilka napětí... full frontal, modrá je v reálu velmi tmavá až skoro modročerná, vypadá naprosto skvěle a povinný wristshot na opravdu štíhlé ruce. Pruměr 37 mm, zápěstí 14,5 cm. Tah bylo nutné zkrátit o šest dílků, ale na ruce ve výsledku sedí i vypadají skvěle. Zpracování tradičně bezchybné, luneta jednosměrně otočná a při otáčení krásně cvakající, perfektně lícující vteřinovka.
  21. ... a lehce přezdobené automaty ETA 2824-2 (ale koneckonců proč ne, že) za hezkých 250 EUR (6500 Kč, Koscom 24.000) https://www.amazon.de/Hamilton-H32365313-Damen-Armbanduhr/dp/B008O15D9A/ http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/lady-auto/h32365313
  22. Kdyby někdo chtěl pro paní/slečnu/manželku/milenku/tchyni dle mého stylově naprosto čisté dámské Hamiltony, tak na Amazon prime za pěkných 131 EUR (tj. 3.400 Kč, Koscom 12.400,-) https://www.amazon.de/Hamilton-H32351115-Damen-Armbanduhr/dp/B0057IQO4Q/
  23. Díky moc všem za postřehy. Jenom pro případné zvědavce: zkusili jsme dát na ruku (zápěstí 14,5) papírový model 1:1 a první věta byla "Ty jo, ty sou hezký!". Lehce tedy jen naznačuji, že u nich píšou, že je to dámský model, ale spíš jen kvůli velikosti 37 mm. "Hmmm, to asi nevadí." Takže objednáno a už jsou na cestě. Těch 37mm je pro něj asi opravdu ideálních, i ten obyčejný papír vypadal na ruce skvěle. Pak si je na ruku zkusila dát paní DadBová, při kteréžto příležitosti jsme zjistili, že mají s juniorem úplně stejných 14,5 cm, nicméně na první pohled bylo jasné, že tedy dámské nejsou ani trochu (ani designem, ani velikostí). Manželka nosí Certiny 34mm (pro ni ideální velikost), takže 37mm na klučičí ruku bude taky super. Junior si pak spokojeně celý večer prohlížel katalog Hamiltonů (semínko chronozávislosti zasazeno) a těšíme se, že v reálu budou ještě hezčí než na obrázku.
×
×
  • Vytvořit...