Přejít na obsah

Cabos

Členové_50
  • Příspěvky

    67
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

2 971 zobrazení profilu
  • TCF

Cabos's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. 100% fake na první pohled, ale cca min. o 100% lepší než originál, vzhledem ke sklíčku které je "tvrzené safírem proti promáčknutí" a " motorku vyztuženým rhodiovými pláty pro ještě lepší těsnost". Ještě se tu o ně poperem !!!!!
  2. Jojo, to jsem take nesel, jaky je ale zdroj informaci ??? U techto hodinek se o vodotesnosti opravdu neda mluvit - museli by mit "heliovy" ventil a to radne dimenzovany... :-) jinak by asi kosmonaut, astronaut, atd naut koukal jak by ho sklicko cvrnklo do cela! reminek je myslim normalni kus sucheho zipu - a vypoada to, ze se ev. zmenam prizpusobuje skafandr...
  3. Jojo, zazitky Ti ale nikde nevezme, apropo - jake hodinky vozis na cesty??? Trosku jsme asi jiz opravdu odbocili od tematu - zpropadene ostepy!!!!
  4. I tak je to na bezneho hodinare mimo jeho moznosti....
  5. Jojo, je to tak - 1,6t zase "ofous" sypu si popel na hlavu!!!!!
  6. Aha, tak to promin, nejak me nenapadlo te zarazovat mezi tento typ lidi (batuzek, nedotceni lide bez pruvodce) ty vetsinou maji jine zajmy nez nejake "blbe" hodinky... treba viz. Prsaty muz. Rad o tom ctu, zajimam se o to ale nikdy neuskutecnim!
  7. Jako vlastnika, me napadlo uplne to same !!!! :-) Je to ale hlavne tou fotkou. Da se to urcite nafotit i tak, aby to vypadalo dokonce naopak. To ten cifernik - viz diskuze proc chronograph... bohate staci jenom stara verze 007/nova verze 007. Plasticke indexy a napis, straci to ale to puvodni kouzlo jednoduchosti. Zkratka puvodni 007 jsou stejne opravdu nejparadnejsi hodinky! :-) Tyhle Brajtle byly ale kasastyk a nekoupit je tak by clovek nespal!
  8. Myslim ze ne, zda se to moc, nebo malo ???? Hodinky jsem bral 40mm...
  9. Tady mame dalsi duvod (krome atomoveho vybuchu) proc mechanicke hodinky. Kdyz je vymenime s nejakym divochem za ostep, nemusime mit vycitky svedomi kvuli tomu, jak a kde ten chudak bude schanet nahradni baterku az se mu zastavi... Jinak co se tyka "nedotcenych" narodu, tak jsem velmi, velmi skepticky ze se snima da nekde jeste setkat! Kdyz jo, tak nejsou nedotceni a kdyz ne .... (kolik ta nadhera asi vazi kilo ???)
  10. No myslim, ze tam uz to neni o vodotesnosti, ale celkove odolnosti hodinek jako takovych. Tedy je treba doplnit nedestruktivne... V 1000m je to tlak cca 16t na sklicko/dynko hodinek prumerne velikosti.
  11. Tak to se omlouvam za unahleni - urcite se to tam da jeste nejak zasoupnout. Ono to vypada, ze maji asi "civilni" obleceni a tedy i treba i ty hodinky pro bezne noseni a neco "extra" kdyz jdou ven. Myslim, ze tem plastovym Timexum by se venku moc nelibilo, hlavene kdyby na ne posvitilo pekne slunicko... To same ty nove Omegy X33, to jsou quartzky a ty urcite take nemaji radi nejake extra teploty. Tezko se o tom ale neco hleda, vsechno to jsou takove spis propagacni zalezitosti - ve skutecnosti pak clovek nachazi fotky opravdovych kosmonautu, potapecu, vojaku atd... vzdycky s plastovymi digitalkami! :-(
  12. Zakládám nové vlákno ohledně hodinek určených do vesmíru. Myslím, že je tady podobné ohledně opravdu pravých armádních hodinek. Tam jsem mimo jiné psal, že se to týkalo doby před el. hodinkama, u vesmírných to bude asi podobné. Nicméně, má někdo nějaké informace o tom, jak je to ve skutečnosti ? Všude se akorát píše že "kosmické" schválené hodinky jsou třeba Omega, nebo Fortis atd... ale jak je vidět, praxe je úplně jiná - viz. fotografie z poslední výpravy. Pochybuji, že ty Timexy (nebo co to je) prošli nějakými zvláštními testy na vystavení prudkým změnám teploty, vybracím, přetížení atp... jako třeba Speedmastry. Jak to tedy je ????
  13. Tak to je teda paradni kus zeleza, predstavoval jsem si to daleko subtilnejsi. Nicmene chytre vymysleno. Co je na te druhe strane??? vypada to take jako kus zeleza???
  14. Jo jo, uplne ho vidim jak ho vytahuje z futralu na housle a postupne ho laskyplne sklada s paradnim kovovym cvaknutim, skoda ze v tomto pripade odpada zaverecna scena s nasroubovanim tlumice.... Urcite je to ta reklamni verze ostepu co se da prepravovat letadlem :-))) Nic ve zlem, jen se porad nedokazu zbavit te predstavy jak je ten masaj stastnej ze vymenil svuj reklamni ostep za paradni hodinky.... :-)))
  15. Neni potreba je nafukovat, po vlozeni do vakua je v nich prave ten pretlak 1bar (100kPa)... Jinak prave zkousky tesnosti jsou zalozeny na vytvoreni rozdilnych tlaku vne/uvnitr hodinek (proto pretlak/podtlak) a mereni deformace sklicka (dynka) - pruhyb se meri mikrometrem, je-li nejaky, hodinky drzi, kdyz ne, tak nejsou vodotesne. Samozrejme se to tyka beznych typu hodinek a ne zazraku do Marianskeho prikopu s 5mm sklicky apod...
×
×
  • Vytvořit...