Přejít na obsah

wandik

Členové
  • Příspěvky

    21
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele wandik

  1. Ahoj, jestli je to ještě aktuální, tak bych se přidal s https://phenomenato.com/collections/frontpage/products/olive-green-nato-strap?variant=33797408751754 - 18 mm, short, brushed.
  2. Taky jsem zvědavý. Btw pokud byste někdo plánovali další výlet, tak se hrozně rád připojím.
  3. Právě na to jsem narážel. Přijde mi, že vzhled faků se stále více přibližuje originálu a nevím teda jestli 7 let stará knížka přinese nějaký nový info oproti fóru.
  4. Velice hezký, širokej záběr
  5. Nebude už trochu neaktuální vzhledem k datu vydání 2004 a stále větší přesvědčivosti faků? Máš ji, dá se podle ní řídit?
  6. Nějak mi tam nesedí ta datumovka, celkově se m datumovky nakřivo moc nelíbí. Ale jinak vypadají parádně.
  7. Co všchno se člověk nedozví - nechávám ho běžet pořád, protože mi ta malá ručička nepřijde vizuálně dostatečná. Mě ani nenapadlo, že to může mít nepříznivý vliv na strojek. A nějak jsem se divil, že se hodinky zastavily už po 42 místo 46 hodinách (ano, měl jsem zaplý chronograf, i když jsem je neměl térměř dva dny na ruce)... díky, díky, zase jsem o něco chytřejší.
  8. Abych vše uvedl na pravou míru - domnělá závada sestávala z toho, že vteřinovka hodinek ukazuje vteřinovej čas u stopek (ano, kostrbatě napsané, nejspíš je proto nějaký výraz, který neznám), což je nejspíš běžné, ale u mých předchozích hodinek ukazovala vteřinovej čas ta ručička na malém ciferníku. Takže samozřejmě po zastavení stopek se zastaví vteřinovka a ta malá "chrono" ručička pořád valí. Z toho jsem usoudil, že se stopky nezastavily, ale zastavily se hodinky a nevšiml si, že minutovka na hodinkách pracuje dál a zbytek stopek je zastaven.
  9. Už jsem si říkal, že by se zde nenašel nikdo, kdo by ocenil můj subtilní vtípek. Potom, co jsem zjistil, jakou blbost jsem to napsal hledal jsem kouzelné tlačítko editace, žel i v tomto směru jsme zklamal.
  10. Tak mi u mých nových/ starých speedmasterech (ročn. 95, před nějakou dobou servisované) začalo zlobit chrono. Rozběhlo se a nejde zastavit - když zmáčknu čudlík, zastaví se hodinky, ale stopky vesele běží dál. Nějaká rada kam s tím v Brně zajít?
  11. Tak jak to dopadlo. Jestli ještě nebylo vybráno, tak já bych se přimluvil za Omegu, tyhle prostě vypadají úžasně. Jinak k tomu Maurice Lacroix, v černé vypadaly v pohodě, zklamala tě jen ta modrá, nebo ani ty černé za moc nestály?
  12. No nejspíš dělám obvyklou chybu nováčků - hledím hlavně na design. Ten průhled mi právě přišel zajímavej i tím, že se odlišuje od normálních Jazzmasterů a oblekovek obecně. (Btw ještě tak přd rokem jsem byl zamilovanej do jedněch Emporio Armani - naštěstí jsem v té době neměl peníze.) Jinak pořád skáču z jednoho typu na druhý a nejspíš bych to měl nechat uležet - druhá věc je, že nový hodinky strašně potřebuju (hrozně chci) Takže si v mém nadšení procházím od těchto open heartů přes vintage omegy (ty jsem zavrhl, jelikož se v tom nevyznám a neodhalím padělek od pravých a málokterý se prodávají s papírama), seiko premium a teď jsem se zamiloval do Oris TT1(2) a Seamasterů Professional z počátku tisíciletí. Čím dám víc se dívám, tím víc se mi zvyšuje i cennový strop Říkám si, že je možná výhoda, že ještě nemůžu psát v "Koupím" kategorii. Bojím se, že už bych si pár hodinek určitě pořídil. Ale jak psal Kalifx, ve výsledku bych se s tou volbou asi taky popral.
  13. Díky moc. Vintage Omegy asi nebudou to pravé, pokud se v hodinkách moc nevyznám.
  14. Lepší část víkendu jsem strávil prohlížením fór, brouzdáním netu a celkově hledáním hodinek. Zaujali mě vintage omegy, což je trochu rozdíl od předchozích, co jsem si vybral - viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38527-hamilton-dobra-volba/ Na ebayi jsem našel tento kousek: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200378712101&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 , tak jsem se chtěl zeptat, co si celkově o těchto hodinkách myslíte, o koupi od tohoto prodejce a nákupu z ebaye celkově. Hodinky vypadají až moc zachovale - znamená to, že byly "repainted" (používá se přebarvené, nebo jaká je česká alternativa)? Hodinky bych chtěl nosit, zejména jako oblekovky, ale doufám, že samostatně ke košili, či polu budou taky ok. Jsou to 35mm, což myslím na mé útlé zápěstí bude akorát.
  15. Máš pravdu, nechci to uspěchat, takže teď budu častěji procházet fóra a koukat se i jinde. Uvidíme, kde skončím :-) Ale zatím mi přijde rozumnější koupit něco už nošenýho a postupně se posouvat dál. Je mi jasný, že nakonec to skončí nějakou větší sbírkou a spolkne hodně peněz :-)
  16. JJ, ty vypadají taky dobře. Nejspíš si půjdu nějaké jazzmastery zkusit abych alespoň věděl, jak mi sedí na ruce. Zas tak na ně teď nespěchám a pořád nejsem úplně vyhraněnej, tak občas kouknu do fóra, jestli se něco zajímavýho neprodává a uvidím.
  17. Díky moc Giovany. O víkendu, nebo v pondělí se tam zajedu mrknout.
  18. Jinak kterej obchod tam? Možná se zajedu o víkendu podívat.
  19. Auparkem myslíš obchodní dům v Bratislavě?
  20. Děkuji moc za názory a zhodnocení. Po přečtení prvních reakcí mě to docela zvyklalo. Ale nakonec si je nejspíš stejně koupím. Přestože jak se dívám, tak s tím, že se mi líbí jsem v menšině. Nějaké nápady, kde je koupit? Nejlevnější jsem našel na certifiedwatchstore.com za $633 - nevíte je to solidní obchod? Nebo se dají sehnat přes nějakého specializovaného hamilton prodejce lépe?
  21. Zdravím všechny. Vybírám si hodinky a do očí mi padnul Hamilton Jazzmaster Open Heart H32565595. Moc se mi líbí v hnědé barvě. Jaký je Hamilton jako takový? Jsou to dobré hodinky, kvalitní? Co si myslíte přímo o těchto? Moc všem děkuji za rady a zhodnocení. Pokud máte alternativní nápad na hodinky okolo $700, tak za něj budu také moc rád.
×
×
  • Vytvořit...