Přejít na obsah

tiktaktiktak

Členové_50
  • Příspěvky

    253
  • Registrace

  • Přítomen

3 sledující

Návštěvy profilu

4 658 zobrazení profilu

tiktaktiktak's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Upravit nastavení délky vibrace nebo notifikace asi nepůjde nijak (to je dáno firmwarem hodinek). Pokud jde o notifikace z telefonu, tak se promítá nastavení notifikace - já mám na mobilu aplikaci noLED, která mi opakuje upozornění na nastavené nepřijaté hovory, SMS, WhatsApp, kalendářové upomínky a další vybrané a nastavené události a hodinky rovněž opakují upozornění), nicméně třeba budík má klasické posunutí - když se vypne levým spodním, pípá za 10 minut znovu (tzv. Snooze, kolikrát opakovaně nevím, ale minimálně 3x určitě), když se vypne pravým horním, tak se vypne úplně). Na safírové sklíčko (kdo si jej při sportu opravdu nechce škrábnout) používám od dob 920XT, a samozřejmě i u Fenix 3 a teď i na HRku fólii (zakoupitelná jak u Garminu za nekřesťanských asi 390,-, tak stejnou na Aukru za kilo), díky tomu, že je sklo ploché a bez antireflexu, tak fólie není naprosto vidět, nijak nesnižuje viditelnost displeje a pokud se stane, že někde "trefím" sklíčko, tak, že i safír by se mohl škrábnout (a jakože se určitě dá - to vím moc dobře ), chytí to fólie a případně se tedy sloupne a vymění fólie (v balení jsou obvykle 3-6 ks). Luneta (a zvlášť ta černá - měl jsem jak Fenixe 3 Sapphire, tak teď Sapphire HR - oboje v Gray verzi) to chytá hodně a po roce je na ní vidět, že pochytá hodně "ran" a to moje hodinky byly více méně v kancelářském provozu (kolena se ozvala a sportovní aktivity šly hodně stranou) - kdo je využívá hodně a má je stále na ruce, je luneta prostě časem hodně odrbaná.
  2. Z originálů za ranec se mi nejlépe ovládal ZNA od House of Hybrids (samozřejmě to dělaj i v klonu), v základu je to na 18490 s niplem. Je to zajímavý tím, že je to lehce zkosený a tím pádem se to dobře drží. Ve vnitř je "standardní" DNAčko 20 nebo 30W. Číňani to dokonce nabízejí jako klon 1:1, buď s jejich elektronikou na SX330 a SX350 a nebo za mastnej příplatek rovněž s originální DNA. BilletBox pokud vím znáš, ten mne moc ergonomický nepřipadá a elektronika je dvoučlánkový step down, takže v dnešní době už to trošku za "watovými" gripy pokulhává v nastavení. Z číňanů není vůbec špatný Cloupor Mini - na 18650, (zaujal mne, tak jsem ho objednal) - dělaj ho rovněž v čínské elektronice a myslím i s originálním Evolv DNA (opět příplatek ve více než dvojnásobku ceny). Magnetické zavírání boku občas zachrastí, ale elektronika dává i v čínské verzi to, co má (od cca 3.3V na rozdíl, od jiných krabiček, které mají pseudo nastavení od 7W, ale reálně tam třeba u 1 Ohmového atíku perou klidně 15W, jelikož neumí jít pod 4-4.5V, má to passtrough a nabíjení přes mikro USB a dobře se to drží v uce, protože na délku je to skutečně jen cca 7. něco cm. Akorát je to trochu těžký, jelikož stěny jsou poměrně bytelné (sice hliník, ale tlustej). Hrany zaoblené a pokud bych chtěl nějakou krabičku s dobrým výkonem a funkcemi, tak bych šel do něj ( s nízkým rozpočtem), s vyšším do ZNA, ale fousatej Zen za to chce asi 300 dolarů a ještě se to blbě shání. Jinak existujou i nějaké "dřevěnné" krabičky s cenou aukční jak za ojeté auto a taky vím, že něco připravuje Steamboy (krabička s diskrétním čipem, který toho bude umět asi opravdu hodně, podle předběžných informací). Od číňanů je to vcelku o designu, protože všechno je na 330 a 350SX čipech, případně s DNA, od moderů je v tom na 90% vždy DNA 20,30,40 a opět jde o velikost, design a materiály. Je tedy z čeho vybírat, ale pro mne je ideálem krabička co nejmenších rozměrů, na 1x 18650, s mikro USB nabíjením a výkonem 20-30W - více opravdu nepotřebuju. A aby se to dobře drželo, což třeba právě Cloupor mini splňuje.
  3. U atíků s horní spirálkou (Vivi Nova také), která je zásobována knoty zespodu, je to na fajku (dýmkový grip) v pohodě, neboť liquid smáčí knot intenzivněji, než se tak děje u běžných baterií "na výšku". U věcí, se spodním žhavením (spirálka dole - BCC, BDC, BVC hlavy) se to musí s minimem liquidu v nádržce už hlídat, neboť spodní knot nemusí být právě díky "položení" dýmky vžy dobře nasáklý. Je faktem, že dýmkový grip ubírá podstatně hodně prostoru do výšky, což je dnes největší bolest klasických velkých gripů na třeba 18650 baterky - jsou hodně dlouhé a ve spojení s atomizérem je to vžy kolem 15-18 cm na výšku. Teď frčej docela "krabičky" - bateriové gripy formátu menší krabičky od cigaret, které ovládací elektroniku přesouvají vedle baterie a výškou kopírují jen o málo maximální délku 18650 baterky (nekteré, na menší či vestavěnné články ještě podstatně snižují výšku) Díky výkonu bateriových článků (zatím stále poměrně nízkým, na to, co potřebujeme a chceme vzhledem k rozměrům) je dnes vždy limitací prostor pro umístění větších 18xxx článků, nebo lipol článků a když se nejdou i tak výkonné a malé "baterie", zase je většina dobrých atomizérů s optimálním množstvím pro liquid cca. 2.5-4ml stavěná svou velikostí a robusností na těla cca 21-23mm. Optimálním řešením, kdy jde použít články typu 18350, 18650 atd. (tedy baterie s velkým proudovým výkonem) a zároveň mít systém s velkým odpařovacím výkonem a malým rozměrem (délka propisky a tlouštka v nejširším místě do 20mm) jsou speciály/kompakty/hybridy třeba i od českých výrobců. Jen to už chce znát nějaké základy odpařování, ohmův zákon a nebýt líný a nepřístupný vlastním tvorbám a úpravám spirálek a dalšího lehkého "tunění" systému k obrazu svému. A v neposlední řadě je to i cena, která obvykle začíná někde kolem 3 a končí i za hranicí 6 tisíc (u špičkových českých a slovenských kompaktů z nerezu či titanu).To každej nevydejchá, že by měl za e-cigáro (i když ultimativní) "tolik" investovat (ačkoliv to před nedávnem klidně prokouřil za 2, 3 měsíce na cigárech
  4. iTaste i134 (ten velikej "rotačák") je sice neskutečná obluda s váhou přes 330 gramů s baterkou, ale po stránce funkce a elektroniky je to skutečně dobré - dělá to, to co má, jen se kroužkem nastavuje potřebný výkon. Úplně hladký průběh výkonu bez zřetelných pulzů přispívá k výborné chuti čehokoliv, co se na to našroubuje (je to prostě jako z mechanického gripu a dobré baterky). Druhá věc je, že je to skutečně jen na domácí/kancelářské kouření, neboť je to hodně "nepřenositelné" díky váze a velikosti.A ono upřímně - když s tím i doma budu sedět a každej večer z toho kouřit, budu mít bicepsy jak Arnold před 20 lety - fakt je ta váha a rozměr za nějakou dobu celovečerního kouření znát... Ten Hammer Mod nebrat ( a obvzlášť v fejku od Tobeca - to jsou největší kopírovači na čínském trhu, jejich kopie jsou ty nejlevnější a taky podle toho vypadá kvalita zpracování a funkce (na houby). Lepší kopie Hammer Modu (mimochodem originální předlohou je Hammer Mod by Kato s úplně jinou cenovkou a zpracováním) taky nestojí za nic, neboť mají hodně velký přechoďák a malý prostor na baterku - prakticky nic jiného, než AW 18350 se tam nevejde a stačí milimetr navíc a už se nedá pořádně došroubovat víčko. Měl jsem to v ruce a hodně zkušený vaper, co si každý ýden kupje něco jiného na "hraní" to zase po dvou dnech prodával, protože sám dobře poznal, že přechodový odpor hodně sráží výkon, oproti jiným, daleko funkčnějším gripům (sice ne ve tvaru kladiva nebo dýmky), Pokud klon mechaňáku za pár korun, tak Nemesis, Chi you, Caravely z posledních sérií, tam mám i já docela problém poznat originál od fejku i když je mám vedle sebe na stole. Číňani se některé věci už naučili kopírovat hodně dobře. Ale stále si myslím, že pro člověka, co se nechce ladit se spirálkami a v podstatě se učit, jak to vlastně funguje (což je pro vlastní pochopení "motání" nutné), ale chce jen občasně nalejt liquid a zahulit si, tak dnešní lepší čínská komerce je dostačující, v kombinacích jako iTaste VV V3 + například Davide Mini je to až překvapivé, jak kvalitní, funkční, výkonné a chuťově excelentní je to řešení za relativně pár stovek. Ač mám po ruce hodně kvalitního DIY hardware, sám třeba z iTaste + Davida Mini dost často kouřím a nosím to, neboť je to malé, lehké, skladné i nenápadné a přes to mimořádně funkční a chuťově excelentní.
  5. Z komerce malých rozměrů jednoznačně Innokin iTaste VV V3 hodně šikovná malá baterka se stabilizací, nastavením výkonu, passtrough nabíjením (nabíjím a při tom můžu hulit), reálným výkonem 6-11W nebo 3.3 -5.0V a lipolymerovým článkem, na kterou se dá nasadit každý atomizér/clearomizér/kartomizér vhodných rozměrů. Cenově se vejdeš 2x. Případně větší elektronický grip na 18350/18650 baterky, opět s jakýmkoliv atomizérem/clearomizérem. Nebo nějaký mechanický grip a opět našroubovat nějaký komerční atík. Z "nekomerce" jedině chytit něco "bazarového" (XL2, XL atd.) či něco "složit" z atomizéru a gripu, ale do 2000,- se bude problém vejít. Pak jsou rovněž "klony nekomercí", do ceny se opět vejdeš, ale ne všechny klony fungují stejně jako originály (asi jako u hodinek - jsou podařený "fejky" a nepodařený "fejky" a těch je daleko více, neboť ty podařené fejky jsou cenově už třeba na 1/3 až 1/2 originálu. Takže 2000 na systém pro občasné pohulování není zas až tak málo, jen je třeba specifikovat, zda chceš něco "instatního" - jen nalejt liquid, kouřit a když odejde třeba žhavící hlava, tak si jí za řádově 60 korun koupit, nebo zda chceš jednou za měsíc až dva motat na knoty, vatu nebo mesh kanthalový drát a nějak to "ladit" k obrazu svému. Každý má jiné priority a potřeby A ty "fejky" uvádím záměrně, neboť na hodinkovém fóru je pro 98% uživatelů fejk neakcepovatelný a nekoupili by si jej, ani kdyby to bylo 99% originálu ve všech směrech už jen kvůli pocitu, zatímco na e-cigaretových fórech je to čistě naopak - pro 98% uživatelů je e-cig "fejk" prudce akceptovatelný díky podstatně nižší ceně a když se povede výroba v podstatě opravdu oklonovat na 99% procent, tak má i fejk stejné užitné vlastnosti jako originál - kopírováno značky, patentu, designu, návrhu se neřeší. Nesoudím, ale je to prostě tak
  6. Jen poznámka k těm čínským šmejdům - sám provozuju Davide Mini, manželka Davide a to přes 2 měsíce. Ano, mám je oba přemotané silnějším knotem, ale jinak žádná úprava a neexistuje, že by mne byť jen prokápnul, pálil se nebo dělal jinou neplechu. Po stránce chuti i výkonu - lepší komerční systém jsem neměl a nezkoušel - díky mini BCC komoře a konstrukci ze železa a skla je to pro mne chuťově lepší, než všechny genesis/genisis co má a že jich mám dost Nemám problém uznat, že tohle se prostě podle mne Číňanům povedlo, stejně tak jako iTaste VV V3, na které to mám posazené. Stejně podobně to vidí dost zákazníků/kamarádů, kteří ke mne chodí a jako první vytahují z kapsy to samé (Davide Mini a iTaste VV) i když mají v kapsách a taškách rovněž hodně dobré a kvalitní kousky DIY věcí z celého světa i Čech.
  7. Za několik set jsou skutečně tak bazarové "klasiky" jako Vamo, Zmax (Sigelei nebo Smoke) či něco ještě staršího (moc nedoporučuji). Kolem 1000-1200 už začínají nové elektroniky (stejných typů) Pokud není úplná nutnost 18650 provedení a nebudou se na to šroubovat hodně velké a těžké atomizéry, pak klidně doporučím iTaste VV V3 - schopný minigripík s passtrough nabíjením, výkonem 6-11W či 3.3 až 5.0V, měřením odporu našroubovaného atíku, počtu potahů, napětí článku atd. Sám jej používám a i přes relativně malý článek 800 mAh LiPol na něj od plného nabití udělám cca 280 potahů při 8W (samozřejmě bez nabíjení, které je jen o tom, strčit do konektoru mikroUSB kablík z PC či síťového nabíječe. http://www.atty.cz/atty/0/0/3/1/9/0/?hledatjak=2&slovo=itaste%20VV
  8. V elektronice nebo mechanice? A slušnej peníz je několik set, nebo několik tisíc?
  9. Majk1, když se zastavíš, dá se něco vybrat, vyzkoušet, podebatovat, jaké máš potřeby (protože ty, má každý trochu jiné ) Jinak dobrá zpráva pro příznivce lékořice a vůbec chutí, podobných profláklým chuťovkám s "nebezpečnými" názvy jako Radiator Pluid, Agent Orange, G2 Shocker, Snake Oil atd. - do Prahy se chystá kompletní sortiment My Juice by Copsa (míchací systém 9.5 ml aroma do 40.5ml báze) a dle ochutnávky asi 8 z celkem nabízených 14 příchutí to rozhodně bude dobré.(LAL Copsa, Arctic Fuel, Green Copsa, Jugo Diablo, Pink Copsa, Summer Fuel atd... vše vyzkoušeno a jedno lepší, než druhé) Mám za sebou testovací kolečko a hned druhý den jsem se spojil s "Copsou", protože mne tyhle chutě nadchly a také jsem je objednal, Takže lékořice v kombinaci s mentolem, mátou, limetkou, citrónem, třešní, vanilkou, tropickým ovocem a i v dalších variantách bude doufejme od příštího týdne dostupná i v ČR. Jen varuji - je to bohužel silně návykové - kdo jednou vyzkouší a zachutná mu to, je těžké se těchto chutí vzdát
  10. Ono je to těžký sem dostat něco jiného, než "běžný sortiment" Liqua, Dekang, Joyetech a pár dalších (myslím v liquidech), Mám třeba nabídku na prodej Standard Vape (výrobce Frankenvape a dalších pár příchutí - hodně dobrých a zajímavých - ochutnával jsem od nich všechny), ale buď tomu brání cena (je podstatně vyšší, než "čínská" produkce - a to je prodejně "sebevražda" a i když by to i cenově šlo, tak zase chemické zákony, balení, šarže atd. - nesplňuje to vůbec nic, co by teoreticky mělo, pro prodej v CZ. A při objednávce několika desítek či stovek kusů se mi nikdo přebalovat či tvořit české popisky na liquidy nebude. Takže nezbývá, než si tyhle zajímavé kousky prostě kupovat z ciziny
  11. Je to blbá odpověď, ale musím jí použít - bude, až bude, ale doufejme, že to už nebude trvat více jak pár dní. Zpoždění bylo způsobeno výrobní továrnou (přišla jim daleko zajímavější a samozřejmě lukrativnější zakázka a tak se Steamboy pro ně odsunul o pár dní). Takhle to bohužel funguje u jakýchkoliv zakázek, které jsou v rámci set kusů - továrny řeší nejdříve ty tisíce a desetitisíce. Pokud by se se to dělalo jinak, byl by SSR nezaplatitelný. Výroba je plně v režii Staemaboye a nejsem ji nijak schopen ovlivnit. Kdybych SSR nebyl schopen doporučit, neměl bych ho na programu prodávat - proto třeba neprodávám ty čínské napodobeniny A-gát, Cober, Oddyseů apod - i když pro prodej jsou to zajímavé položky a většina prodejců to prodává, jak housky v Lidlu
  12. Jo, tohle už jsem viděl (fotky na WP fóru) a je to moc pěkný - já taky furt přemejšlím nad fajfkou, ale nějak nejsou lidi, matroš, troška vybavení k tomu a hlavně čas...
  13. Cody, jestli věřím někomu na "elektroniku", tak je to právě Gogin O jeho počinech vím a hodně jim fandím - právě proto, že je to puntičkář a nevypustí do světa nic, co by nefungovalo, tak jak by mělo (betatester Jelen je se svou spotřebou a nároky schopen odhalit i to, co by jiný za rok provozu nezaznamenal ) Problém zabudovat klasické tlačítko je v rozměrech - dotykový hmatník má minimální potřeby prostoru, kvalitní mikrospínač s tlačítkem (jako mám třeba na prototypu gripu s DNA20 na 10 milionů stisků) je bohužel větší, než celý prostor na umístění elektroniky na XTčku = nevejde se tam. Návrat k tlačítkům s 50 tisíci stisků je nežádoucí - dřív nebo později odejdou. Proto je kapacitní snímání taky trošku z nouze cnost - mechanická tlačítka s kvalitou, co by odpovídala použití jsou prostě moc velká.
  14. Jo, kapacity 18650tek jsou zatím jednoznačně největší vůči rozměru. Ale jde hodně o účinnost elektroniky u takovéhoto gripu - všechny vama, Zmaxy, Evíky a podobné elektroniky jsou s účinností někde na 60-70% - jsou tam obrovské ztráty pro provoz elektroniky. Testuji teď nějakou alfa/beta verzi gripu s DNA20 (elektronika 7-20W po desetinách, s 93% účinností) a z jedné 18350 se dá navapovat taky přes 2ml na 13W (co jsem zkoušel extrém), což je tak odhadem 5-6ml na 7-8W nastavení třeba na Vivi. Tohle už stačí 80% vaperů na celý den. Pokud ne, jedna malá a nabitá 18350 v kapse navíc to vyřeší a je na 10ml. U takovýchto čipů si malinký a šikovný gripík s 18350 baterkou dokážu představit. Elektronické gripy na 18650 jsou bohužel stále dost "klády", u 18350/18490 provedení je to přeci jen rozměrově příjemnější.
  15. Mini z něj jde udělat jednoduše - nasadit trubku z 18350 Joyetech MODu a je z toho mini. Kompletní nerez kit na něj je taky k sehnání, ale je poměrně drahý (asi 55 Euro) a je jen myslím pro 18650 baterky. Takže obojí najednou zatím není. Já taky rád nerez, ale ona ta lehkost hliníkové trubky má taky něco do sebe Ideální řešení je titan, ale to je trošku o jiné ceně
×
×
  • Vytvořit...