Jump to content

prizak

Member_50
  • Posts

    496
  • Joined

  • Last visited

About prizak

  • Birthday 06/29/1966

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    CITIZEN - COLD STEEL

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

prizak's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Tomu se říká kombinace, i vnouček začíná chápat dědu
  2. Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR.
  3. Chlapi, je mi až úplně trapně Já jsem si tohoto příspěvku všiml až dnes úplně náhodou, já jsem zde delší čas nebyl, jenom jsem vždy nakouknul prosím Vás, je možné ještě třeba nějaký peníz poslat, je ten účet pořád platný? Jinak chlape ať ti to pomůže.
  4. prizak

    Návod AS4020-52E

    nv-citizen-as4020-52e-1.pdf nv-citizen-as4020-52e-2.pdf nv-citizen-as4020-52e-3.pdf
  5. Ahoj tak podávám hlášení je doma to už jsem dával na příspěvku A sakra mě opravdu mile ten stroj překvapil. Zatím se pilně učím na asi šesti nožích které jsou dost jakoby poničený držet úhel srovnat s fazetu a správný vedení při brusu. Zkouším na nůž který je na maso dát ten úhel 20 stupňů podle přípravku pod TORMEKU a mám jeden hodně levný nůž který je napodobenina santoku a tam Zkouším 17 stupňů. To vše ještě na původním kameni bez úpravy zrnitosti na 1000. Lapovací kolo s kůží jsem zvláčnil tím originál olejíčkem asi tři čtvrtiny na to padly i když jsi mi to nezdá moc mastný ale pouziju jej stejně až po úpravě zrnitosti na 1000 a opatrné dotáhnutí fazety a potom finálně na tomto lapovacím kole. Zjistil jsem že opravdu hodně záleží na vedení nože na tom brusném kameni ale už se mi to jakž takž daří. Taky by mě zajímalo zda lidi opravdu používají na tu kůži originál olej a nebo i nějaký jiný typ oleje strojního. Existuje přeci i to lapovací kolo který je napuštěný samo o sobě ale myslím si že pasta je pasta. Pěkný den přeju.
  6. Úplně jsem si vzpomněl. Ty jsem měl, jen na perforovaném dýnku se dostávala vlhkost do hodinek a na té destičce se dělala měděnka.
  7. (investiční rolády )
  8. Takto jsem naměřil úhel na zavíráku po nanesení fixy na fazetu 22°. Je to možný? A tedy na maso starší kuchyňák bych dal uvedených 20° tímto způsobem? Snad se nemýlím. Opravdu budu občas rád za menší řadu, moc by mi to pomohlo. Pokud by to neotravovalo. Snad se učím rychle. Moc dík.
  9. Ahoj, tak dnes mi přišel TORMEK T-8 PROFI a jsem z něj teda nadšený. Učím se na třech menších kuchyňských nožích a jednom starším zavíráku (odhadnout úhel za pomocí fixy a měrky...). Pak si musím osvojit zjemnění kotouče. Mám malinko zatím problém s tím, jak namazat tu suchou kůži na lapování, použil jsem skoro celou jednu trubičku a je to už jakž takž. Teď už asi jenom, když bude vysychat přikápnu. Na tom starším zavíráku mi vyšlo za pomocí fixy a pak následného pootáčení kotoučem, že je úhel 22°. To mi ukazuje měrka. To by ale znamenalo vrcholový úhel 44°. Ty menší kuchyňské nože zkouším na 20°. Ale vrcholový úhel je tím pádem 40°. Jsem z toho ,,volaaký zmetený".
  10. Moc moc děkuju, a ano, už kamarád mi říkal, že měkké nože jsou zlo. Jak jsem už někde psal, moje oblíbené materiály jsou D2 a S35VN. Mám s těmito čepelemi moc dobré zkušenosti, až na D, která je dost silně korozivní, ale u nože ,,pracovního" mi nějaká ta mapka nevadí, bo maká. Samozřejmě i běžné oceli 440 má také, ale to už jde. Moc rád udělám obrázek a pochlubím se :-). Asi za měsíc mi dorazí. Zatím prostě budu pracovat s tím základním kotoučem a kůží. Ještě jednou dík a asi za měsíc ahoj
  11. Ahoj, tak objednáno se základním kotoučem. Jak si psal, ačkoli se nepovažuji za úplné kopyto, Budu se snažit zjišťovat přesný úhel podle fasety a značení, odhadnout jak hodně jen nůž poničený a závěrečné lapování budu dělat teda přes kůži s pastou. Na tom se dá taky udělat docela solidní výsledek ve finále. Jako první pojedu na mém oblíbeném kuchyňském noži, který používám pouze na maso. Je starý asi 80 let (já jej mám asi 30 roků), ale fakt my na něj dodnes stačila na vytažení ostří keramická trubka odhadem úhel 17 až 20 stupňů Časem dám vědět, co se mi podařilo zkurvit. Ještě jednou děkuji.
  12. Jako na funkci rostlináře, jo?
  13. Moc a moc děkuju za tyto rady.
×
×
  • Create New...