Přejít na obsah

prizak

Členové_50
  • Příspěvky

    496
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele prizak

  1. Tomu se říká kombinace, i vnouček začíná chápat dědu
  2. Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR.
  3. Chlapi, je mi až úplně trapně Já jsem si tohoto příspěvku všiml až dnes úplně náhodou, já jsem zde delší čas nebyl, jenom jsem vždy nakouknul prosím Vás, je možné ještě třeba nějaký peníz poslat, je ten účet pořád platný? Jinak chlape ať ti to pomůže.
  4. prizak

    Návod AS4020-52E

    nv-citizen-as4020-52e-1.pdf nv-citizen-as4020-52e-2.pdf nv-citizen-as4020-52e-3.pdf
  5. Ahoj tak podávám hlášení je doma to už jsem dával na příspěvku A sakra mě opravdu mile ten stroj překvapil. Zatím se pilně učím na asi šesti nožích které jsou dost jakoby poničený držet úhel srovnat s fazetu a správný vedení při brusu. Zkouším na nůž který je na maso dát ten úhel 20 stupňů podle přípravku pod TORMEKU a mám jeden hodně levný nůž který je napodobenina santoku a tam Zkouším 17 stupňů. To vše ještě na původním kameni bez úpravy zrnitosti na 1000. Lapovací kolo s kůží jsem zvláčnil tím originál olejíčkem asi tři čtvrtiny na to padly i když jsi mi to nezdá moc mastný ale pouziju jej stejně až po úpravě zrnitosti na 1000 a opatrné dotáhnutí fazety a potom finálně na tomto lapovacím kole. Zjistil jsem že opravdu hodně záleží na vedení nože na tom brusném kameni ale už se mi to jakž takž daří. Taky by mě zajímalo zda lidi opravdu používají na tu kůži originál olej a nebo i nějaký jiný typ oleje strojního. Existuje přeci i to lapovací kolo který je napuštěný samo o sobě ale myslím si že pasta je pasta. Pěkný den přeju.
  6. Úplně jsem si vzpomněl. Ty jsem měl, jen na perforovaném dýnku se dostávala vlhkost do hodinek a na té destičce se dělala měděnka.
  7. (investiční rolády )
  8. Takto jsem naměřil úhel na zavíráku po nanesení fixy na fazetu 22°. Je to možný? A tedy na maso starší kuchyňák bych dal uvedených 20° tímto způsobem? Snad se nemýlím. Opravdu budu občas rád za menší řadu, moc by mi to pomohlo. Pokud by to neotravovalo. Snad se učím rychle. Moc dík.
  9. Ahoj, tak dnes mi přišel TORMEK T-8 PROFI a jsem z něj teda nadšený. Učím se na třech menších kuchyňských nožích a jednom starším zavíráku (odhadnout úhel za pomocí fixy a měrky...). Pak si musím osvojit zjemnění kotouče. Mám malinko zatím problém s tím, jak namazat tu suchou kůži na lapování, použil jsem skoro celou jednu trubičku a je to už jakž takž. Teď už asi jenom, když bude vysychat přikápnu. Na tom starším zavíráku mi vyšlo za pomocí fixy a pak následného pootáčení kotoučem, že je úhel 22°. To mi ukazuje měrka. To by ale znamenalo vrcholový úhel 44°. Ty menší kuchyňské nože zkouším na 20°. Ale vrcholový úhel je tím pádem 40°. Jsem z toho ,,volaaký zmetený".
  10. Moc moc děkuju, a ano, už kamarád mi říkal, že měkké nože jsou zlo. Jak jsem už někde psal, moje oblíbené materiály jsou D2 a S35VN. Mám s těmito čepelemi moc dobré zkušenosti, až na D, která je dost silně korozivní, ale u nože ,,pracovního" mi nějaká ta mapka nevadí, bo maká. Samozřejmě i běžné oceli 440 má také, ale to už jde. Moc rád udělám obrázek a pochlubím se :-). Asi za měsíc mi dorazí. Zatím prostě budu pracovat s tím základním kotoučem a kůží. Ještě jednou dík a asi za měsíc ahoj
  11. Ahoj, tak objednáno se základním kotoučem. Jak si psal, ačkoli se nepovažuji za úplné kopyto, Budu se snažit zjišťovat přesný úhel podle fasety a značení, odhadnout jak hodně jen nůž poničený a závěrečné lapování budu dělat teda přes kůži s pastou. Na tom se dá taky udělat docela solidní výsledek ve finále. Jako první pojedu na mém oblíbeném kuchyňském noži, který používám pouze na maso. Je starý asi 80 let (já jej mám asi 30 roků), ale fakt my na něj dodnes stačila na vytažení ostří keramická trubka odhadem úhel 17 až 20 stupňů Časem dám vědět, co se mi podařilo zkurvit. Ještě jednou děkuji.
  12. Jako na funkci rostlináře, jo?
  13. Moc a moc děkuju za tyto rady.
  14. Ještě jedna věc, ten kotouč SJ-250 je poměrně měkký, na ten se musí brát ohled jiný, nez na diamant, který má třeba hrubost 1500, ale je daleko tvrdší? Jasně, že s vyšší zrnitostí je výsledek o něčem jiném. Ahoj.
  15. Taky moc děkuju, takže, když se rozhodnu pro T-8, kotouč SJ-250 bude daleko lepší, ale má zrnitost 4000. Takže u decentně ,,tupé" čepele bude broušení trvat o něco déle, ale dokonale, je to tak? Jsem v tom TORMEKU ucho.
  16. Ahoj, tak jsem se kamaráde pevně rozhodl pro TORMEK, ještě nevím, zda půjdu do T-8, nebo T-4, ale používat to budu převážně na středně velké nože, z 80% ocel D2, S35VN a pak klasika jako 440. Jsem jen malinko rozladěn z výběru kotouče. Na videích jsem viděl i několik lidí, kteří pracovali na jednom noži s kotoučem DE-250 a stačilo. Ale někdo pak kotouč vyměnil za tebou uvedený SJ-250 a ,,dokončil". Ale, asi není nutné mít oba kotouče. V tom ještě trochu tápu, protože DFE-250 má výdrž opravdu dlouhou. Pěkný den přeji.
  17. Pan Šándor? Malinko tápu, asi nejsem tak velký profík, klepni mě Někdo zde?
  18. Ahoj, prosím tě, pořád hledám, hledám a mám vyhlídnuto toto zatím. Pokud bych tě mohl poprosit, mrkni co to obsahuje popřípadě jestli bys mi poradil co dokoupit. Vesměs to bude na zavírací nože ale občas i na větší kuchyňský, no uvidíme, nějak bych se s tím popral. Ty kuchyňáky jedou většinou na 15 až 20 stupňů. Díky díky https://brusky.heureka.cz/tormek-t-4-original/#recenze/
  19. Moc děkuju, kdyby mě v budoucnu ještě něco napadlo, zeptám se. Ať ti to řeže. Čusík
  20. Ahoj, moc cti děkuji za odpověď, už se mi rýsují výmluvy doma. Moc prosím, mohl bys mi napsat, jaký kotouč používat ty sám osobně, popřípadě kotouče, (zda jsi doobjednaval) nechci tě otravovat, jen bych chtěl mít malinko jasno díky tvé zkušenosti. A ještě by mě moc zajímalo, zda u některých nožů si dělal např. tečku na fazetě, abys ověřil, kde ti to bere popř . kde upravit úhel. Už dlouho otravovat nebudu, fakt Děkuju.
  21. Moc ti děkuju za odpověď, já mám většinu nožů od COLD STEEL a ocel S35VN. Ta je moje oblíbená a uvažuji právě o koupi nějaké soupravy na broušení. Uvažoval jsem od firmy KMFS, lidi si to chválím ale TORMEK mě láká, i když nevím, jak to mému ,,zástupci pro věci finanční" vysvětlím :-). Ta zrnitost, co píšou prodejci - brusný kotouč SG-250 (zrnitost 220) ale není echt zrovna, že? Ty jsi dokupoval nějaký kotouč? Nezlob se, ale docela by mi to pomohlo. Díky zatím, pěkný den.
  22. Ahoj, kdo brousil? Pokud ty sám, co používáš? Pěkný den přeju.
  23. Opravdu povedená pistole. kamarád jí má mnoho let (ještě byla za dva až tři peníze) a nikdy by jí neprodal.
×
×
  • Vytvořit...