Přejít na obsah

969

Členové_50
  • Příspěvky

    602
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele 969

  1. Up, zlatá želva nová 15k za cca 50% ceny než na chronu.
  2. Tak jeste naposledy - omlouvam se. Tam je prece vic hysterie nez prava. A i kdyby, tak vsichni vc. vsech celostatnich a verejnopravnich medii ted aktivne tydny oznacujou jednoho zesnuleho cloveka jako pana “knizete” a co..? Pujde na ne nekdo, ze porusili zakon z roku 1919? A jaka by asi byla sankce? (Existuje dobova judikatura, ktera popisuje jakesi symbolicke pokuty, rozhodne nic zavratneho.)
  3. Obě právní otázky byly úplně jednoduché a je to vlastně v posledku pouhé nepochopení textu. Jenom právní praxe, nic jiného. Jisté jakoby "hejtování" víry, když tu nikomu nikdo nic nenutil, jakkoliv by bylo v civilizovaném světě vlastně trapné a urážlivé, to je asi realita České republiky... Určitě si z toho člověk musí něco vzít a poučit se a nežít v přesvědčení, že nás je hodně a všichni jsme za jedno. A třeba to celé otevírá diskusi o určitých otázkách smyslu, o historii atp. Naprosto respektuji jiné názory a jiná vyznání. Můj příspěvek byl původně myšlený kontextuálně úplně jinak a veskrze opravdu jenom hodinkově, měl jsem z nich radost. Pozn.: Limitace vychází z počtu pěti členů, laických účastníků-mužů. Tímto se odmlčím a všem přeji vše dobré.
  4. Zkusme to. Já se obávám, že postrádám to hodinkové básnictví některých členů a vlastně jsem se nim trochu dostal až dnes, plánuji je nosit spíš svátečně jako konzervativní oblekovky. Musím říct, že mě fascinuje plasticita a dílenské zpracování indexů, což je zřejmě dáno i neviditelným safírem. Ručky zvláště minutovka mi připomínají meče. V té jejich jednoduchosti je obecně krása, ale to už bych se trochu opakoval. Taky jsem dnes v Helveti udělal poznatek, že tovární verze s modrou vteřinovkou jsou na první pohled úplně jiné hodinky.
  5. Já taky ne, pouze a jen jsem popsal důvody toho, proč ty hodinky vznikly. Těm výlevům a hrubosti na křesťanství o kterém nebyla původně vůbec řeč, nerozumím. Nedovolil bych si komukoliv se posmívat, že je ateista nebo žid nebo cokoliv jiného.
  6. Já myslím že opakovaně tak nějak bez jakýchkoliv emočních výlevů popisuji realitu. Když tu máš aktivitu je logické, že jsi zde z praktických důvodů českou právnickou osobou a v tomto případě současně i subjektem mezinárodního práva. Jinak řečeno místní provincie má své ičo. Co je na tom tak "šokujícího", nevím..
  7. Tak já to zkusím ještě vylepšit. Suverénní a Svrchovaný myslím, že je z hlediska mezinárodního práva synonymum. Tady podle mě jen došlo k jinému překladu při zápisu. Nejsem odborník na právní subjektivitu řádů, ale opět jsme vlastně v podobné diskusi jako byla ta na téma nobilitace. Jinými slovy - českou právnickou osobou vykonávající činnost, zaměstnávající lidi, mající daňovou povinnost, evidující své členy atd. a stejně tak jsou současně suverenním řádem mající v mnoha ohledech charakter státu, subjektem mezinárodního práva. Proto ty diplomatické pasy (týkající se zřejmě jen a pouze personálního diplomatického zastoupení v ČR).
  8. Samozřejmě že je, je dokonce církevní právnickou osobou registrovanou MK ČR... IČO: 00569623 Podstatná je jeho mezinárodní suverenita. Ale to už je opravdu úplně jiná diskuse než o hodinkách. Díky všem za zájem i za diskusi, kdyby kdokoliv chtěl cokoliv dále upřesnit, nechť mi napíše sz.
  9. I tohle je vlastně teologie. Klíčové události vtělení a vzkříšení popsané schválně tak naturalisticky, že působí komicky. Proč ne. Vždyť takhle by to většina našich lidí dohromady asi nedala.
  10. Řád se s ní vypořádává tím způsobem, že se nejedná o titul a nobilitaci tak, jak by ji měl řešit a uznávat stát Česká republika. O nobilitaci se nejednalo ani historicky za Rakouska-Uherska. Není to nobilitní titul! Neplynou z něj žádné výhody, neužívá se v úřední komunikaci a obecně nikdo jej není povinen používat. Nobilitní tituly v našem státě neexistují, stejně jako formálně pro stát neexistuje titul "monsignore" atd. ale běžně se používá a stejně tak by svůj titul rytíře velkého kříže mohl užívat TGM v Československu, kdyby chtěl. Deklaratorně a z hlediska cti jako člověk k rytířským hodnotám se hlásící - nikoliv formálně právně jako svou výsadu! Vše je dále detailně popsáno v odborné literatuře vč. zaštítění hlavou státu (papežem) a oficiálním uznáním vatikánského státního sekretariátu. Takhle diskuse má opravdu podobný smysl, jako se ptát staršího pána z vesnice na schizma... Pokud kdokoliv spatřuje v čemkoliv porušení zákona, nechť na to upozorní státní orgány. Pokud je v mém příspěvku, který se snažil v několika větách osvětlit smysl činnosti, náboženský off topic, nechť je dodatečně redakčně zkrácen. Díky.
  11. Jakákoliv forma nobilitace, jak o ní píšeš a jak o ní hovoří zákon, byla, je a bude samozřejmě bezpředmětná. Myslím si, že k tomu existuje dostatek literatury a pramenů včetně judikatury. Podobné zmatky se ale vyskytovaly i v dobovém tisku, když se rytířem OESSH stal T.G. Masaryk.
  12. Díky moc. Pres safari v mobilu jsou fotky o dost kvalitnejsi…
  13. Přátelé, dovolte mi se pochlubit svým cca půl roku trvajícím projektem. Od roku 2015 je v České republice obnovená přítomnost Rytířského řádu Božího hrobu jeruzalémského. Hlavní činností rytířů, jejichž aktivity u nás přerušila druhá světová válka a komunistický režim, je především charita a péče o křesťany ve Svaté zemi prostřednictvím podpory sociálních služeb, škol a nemocnic, které jsou zřizovány Latinským patriarchátem jeruzalémským. Nutno dodat, že příslušnost k jiné než katolické resp. křesťanské víře, není pro tamní příjemce pomoci překážkou. U příležitosti prvního výročí řádové pouti do Jeruzaléma v říjnu roku 2022 jsme 25.10. 2023 o slavnosti Panny Marie, Královny Svaté země, ve spolupráci se společností Helveti, představili hodinky FC Classics Index Automatic v nizoučkém limitu x/5, které jsou určené investovaným členům řádu, kteří se této pouti účastnili. Hodinky mají oproti tovární verzi metodou airbrush na cifru vyvedený řádový znak - jeruzalémský kříž v rubínové barvě (RAL 3003), stejně tak je vteřinová ručka stejnou cestou přestříkána z původní tovární modré na rubínovou. Na dýnku je umístěna řádová gravura a limitace. Tvar kříže byl nakonec těsně před výrobou ještě dodatečně heraldicky zpřesněn oproti původnímu návrhu. K hodinkám jsme ke každému jednotlivému kusu vyrobili certifikát na ručním papíře a následně byly požehnány arcibiskupem pražským. Osobně jsem fotograf velmi podprůměrný, ale na živo je to opravdu krása.
  14. Vše jendnorázově pryč k dlouholetému členovi fora až na želvy. Želvy: 15.000.-
  15. Ač opravdu nerad, musím udělat místo v trezoru. Takže: 1)Nový SKX z české distribuce, s českými papíry, 2) Zimbe 12 (na chrono od 3.300 USD)+ podtácky co k nim v Thaisku dávali, 3) Zlatý želvy (nový v tomto stavu na chronu jediný za 1.300 USD) a na vrch nový sporty, ty nechám gratis. Všechny hodinky jsou úplně nové (s foliemi), nikdy nenošené, box, papíry. Cena 65.000.-
  16. UP 11k. V reálu mnohem hezčí než na fotkách.
  17. Ahoj prodám dvoje Humberta na originál gumě, funkční. Jsou v mimořádně super "mint" stavu téměř nenošených hodinek. Cena za oba kusy je 12.000.- Osobka Praha nebo zásilkovna, ale preferuji osobní předání.
  18. já ten optik mám taky v plánu, Rhodia je ale myslím o něco jemnější
  19. Rychlocvak z kanclu... ten Rhodia papír je jak samet... díky.
  20. Jo jo, ty jsem od Tebe bral já a poslal je pak dál klukovi z Vinohradské nemocnice. Napadlo mě to tak, že jsem je viděl na zápěstí italského turisty v metru. Jsem rád, že jsi je nakonec sehnal.
  21. Kluci, moc děkuju za tipy, projdu to a rozhodnu se.
  22. https://notem-studio.com/collections/notebooks něco takhle třeba...
×
×
  • Vytvořit...