Přejít na obsah

Powerboss

Členové
  • Příspěvky

    26
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Powerboss

  1. Díky. Tikaj, tikaj, tikaj. :-) A tohle je důvod, proč ty šutry.
  2. Díky ta dobrý tip! Nakonec jsem si knížku půčil v městské knihovně na Vackáči.
  3. Mám je cca 2 měsíce. Pro denní nošení do práce, do města, na doma. Za měsíc se "sekly" o 14 vteřin. Neuvěřitelný. Křest vodu taky proběhl. Absolutně bez problému. Koupil jsem je na ebay jako nové. A taky byly. Krabička, papíry, všechno. Šly sice ke mně přes měsíc z Rijádu a to díky francouzkým nemakačenkům, ale nakonec se podařilo. Jsem z nich stále vedle. Mohu si odškrtnout, že další hodinkové přání splněno.
  4. Kdyby taky někdo potřeboval návod na Primky ročník 1964, tak tady je od guru pana Hovorky: "... hodinky Prim které sháníte mají na číselníku napsáno buď 15 JEWELS, nebo 16 JEWELS. V žádném případě 17 nebo 21 JEWELS. Je jedno jestli mají datumové okénko či nikoliv. Na víku hodinek by mělo být vyražené číslo od 940000 do 1240000. Vzhledem k tomu, že víčka se mohla během servisu měnit, tak nejjistější je koupit si hodinky včetně prodejních dokumentů ( ZL a paragon) na kterých bude uvedeno datum prodeje s rokem 1964 a výrobní číslo uvedené na hodinkách se bude shodovat s číslem na ZL." Děkuji všem za rady a já jdu pátrat, shánět, ... Do důchodu práce jak na kostele. :-)
  5. Kniha pana Hovorky už není nikde dostupná. Bože, asi byla hodně dobrá. Našel jsem ji u nás v městský knihovně - paráda!
  6. Ta neděle dává smysl. Že mě to nenapadlo. :-) V sobotu se v ty roky chodilo normálně do práce. V neděli šli pouze "Stachanovci a sabotéři".
  7. Před chvílí jsem dostal další informace z Eltonu: ----- .... V roce 1964 bylo vyrobeno celkem 307 400 kusů hodinek. Takže Vám bohužel přesně nemůžu říct, které hodinky se v tom roce vyráběly. Některé hodinky měly sériové čísla buď na můstku soukolí nebo na zadním víčku, ale některé neměly číslo vůbec. .... ----- A závěrem, že mám kontaktovat pana Hovorku, který toho asi ví nejvíc. Kontakt mám a tak jdu na to.
  8. Ad 1.) A to jsou konkrétně které? Je jich víc než řekněme 10 modelů? Pokud ano - no nazdar hodiny. :-) Ad 2.) a píšou na tom dokladu, kdy byly hodinky vyrobený nebo je tam jen datum prodeje? Jinak v hodinkách Prim se orientuju jako totální začátečník, proto každá odpověď je pro mě cenná. Deset modelů koupím, ale jestliže jich bude víc, tak to množství budu muset nějak zredukovat. Například, že byly vyrobeny jen v lednu. No uvidím, nechám se překvapit. :-)
  9. Ještě doplním. Tyto dotazy jsem před chvílí zaslal do Eltonu. Myslíte, že jsou to srozumitelně napsaný otázky? ----- předem děkuji za odpověď.Mám z toho zamotanou hlavu. 1.) Toto jsou modely, které se začaly vyrábět v roce 1964?2.) A co modely, které začaly s výrobou před rokem 1964 a ukončily výrobu po roce 1964?3.) Je nějaký model, který se vyráběl jen v roce 1964?4.) Měly všechny hodinky vyrobené v roce 1964 sériové číslo?5.) Pokud měly, jak se dá ze sériového čísla poznat, že jsou to hodinky vyrobené v roce 1964?6.) Pokud neměly sériové číslo, dá se nějakým způsobem poznat, že byly vyrobeny v roce 1964?7.) Je možné, aby jste mi zjistili, které hodinky se vyrobily 12.1.1964? A ještě jeden dotaz k poslaným obrázkům. Hodinky 66 091 1 jsem viděl i v černý verzi. Vyráběla se černá verze jindy než v roce 1964?-----
  10. Zdravím a děkuji za odpověď. Jsem na jednu stranu rád, že na to není zrovna jednoznačná odpověď, tudíž si nepřipadám jako úplnej blbec. Na druhou stranu mám z toho "okousaný" všechny nehty. Psal jsem do Eltonu, ale nejsem si jist, zda-li moje otázky správně pochopili. Na mou otázku číslo jedna mi bylo sděleno, že se jedná o hodinky s kalibrem 50, 66, 68. A přiložili fotky viz níže. Jenže, co ty hodinky, které se začali vyrábět dříve a jejich výroba skončila po roce 1964? Na mou otázku číslo dvě mi nebylo zodpovězeno. Zkusím znovu odpověď zaurgovat. Tady je mi divný u těchto hodinek ??, že není i černá verze, kterou jsem viděl. Že by se vyráběla jindy? UložitUložit UložitUložit UložitUložit UložitUložit UložitUložit
  11. Zdravím, z PRIMek mám zamotanou hlavu a rád bych si je pořídil. Ale jen ročník 1964 (rok mého narození). Koukal jsem se do katalogů, které jsou volně dostupné, pročítal jsem zde vlákna, ale nejsem z toho moudrej anebo jsem blbej. ;-) Prostě bych nerad udělal chybu a pak nosil PRIMky nepatřící výrobou do tohoto roku. Můžete mi pomoci vyřešit tyto dvě otázky? Které konkrétní modely Prim patří do roku 1964? Podle čeho poznám, že se vyrobily v roce 1964, když se např. vyráběli 1959-69?Předem děkuji za vaše info a čas.
  12. Powerboss

    Šest

    Nádhera.
  13. To máš pravdu. Zvykl jsem si na ně a i vypadají více než dobře. Zatím to nechám otevřený až uvidím skutečné výsledky u Casio PRX-7000T. Pak se rozhodnu.
  14. Ta změna není z rozmaru, ale proto, že když jsem je kupoval, tak jsem věděl, že pár drobností, k úplné mojí radosti, chybí. Nemohu tedy říct, že jsem jsem si vybral špatně, protože to byly v danou dobu, dle mého názoru, nejlepší hodinky pro moji potřebu. Věděl jsem však, že nebudou u mě natrvalo jako např. Junghans či Longines, protože vývoj jde dál. Takže po 3 letech dělám rekapitulaci, protože se objevili nové "stroje". :-) Na safíru trvám proto, protože je to to nejlepší, co může na hodinkých být a proto, že nemám rád poškrábané sklíčka. Jak jsem psal, jsou to hodinky nejen do přírody (50 %), ale i musí vydržet i při manuální práci na chalupě (50 %). Děkuji ti za tvůj čas a následný typ. Jsou více než zajímavý. Už jen tím, že změna není jen "kosmetická", ale je zde vidět, že udělali všechno nový (design, elektronika). Koukal jsem se na ně na youtube, jak to japončíci ovládaj a myslím si, že nebude na to třeba "vyšší dívčí", aby člověk jednoduše zjistil potřebnou hodnotu. Desing je klasicky Casiovský, ale není tak výrazně "kosmický" nejen díky tomu, že postranní tlačítka jsou příjemně zapuštěná. Přitom si myslím, že nebude problém je ovládat i v rukavicích. Pokud jde o předběžnou cenu, myslím si, že japonci nejsou hloupí a vědí, co za tyhle hodinky chtít. Tím, že tam dali novou elektroniku, jsem přesvědčen, že hodně naměřených ukazatelů bude mít výrazně nižší odchylky, než mělo Casio doposud a zařadí se mezi špičku.
  15. V počátku jsem měl měl Suunta, taky v hledáčku, ale oni nedělají ručičkové hodinky a to já prostě nemusím.
  16. S tím materiálm mě to docela překvapue, protože už jsem na netu viděl, že mají jak pouzdro zak i řemínek z titanu. No jak jsi říkal, jestli je to faik, tak pěkný. :-) S tím osvětlením máš naprostou pravdu, to je hrůza, co ukazovali. Noční osvětlení se mi líbil resp. líbí "Indiglo". Mají ho Timex. Takhle si představuji například povedené osvětlení hodinek. Na koupi nespěchám, musím si zjistit informace o tý limitovaný titanový černý verzi 5100. Děkuji.
  17. Do hodinek nelezu, i když je to "jen" výměna baterie. Od toho jsou hodináři, aby mně při výměně baterky zároveň všechno překontrolovali. Prostě to beru jako autoservis. Chraň je však bůh, když to neudělají dobře. ;-) Suunta jsem vyloučil, protože nemají ručičky a ručičky jsou u mě základ v 99 %. Do jednoho procenta se schová pár hezkých digitálek. ;-) Tissoty mám na ruce tak 2x do týdne a stále, když vyjedu z bytu pryč, takže jsem na ně zvyklej. Jsou dobrý, více než dobrý, ale vždycky mi nějaká kravinka na nich vadí. Jednou je to chybějící vteřinovka, jednou hlásej v rádiu 12:00:00 a já mám na hodinkách 12:00:04, v noci není osvícen celý ciferník, ale jen digitální display, atd. prostě kraviny. Ty který jsi tam díval Casio PRW 5100 - 1ER jsou plasťáky s minerálním sklíčkem. A to ne, to nejde. Díky.
  18. No jestli je to faik nebo-li kec nebo-li kachna, tak mě .. víte co. :-) To je fakt , že Casia ve většině případech mají pouťová design, to mi taky vadí, ale tyhle tase nejsou až taková hrůza. Je pravda, že ty Tissoty svojí jednoduchostí jsou tak zvláštně elegantní. Je pravda, že Tissoty mi to hlásily dopředu s velkou rezervou, že mám vyměnit baterku. Seika mám taky rád, jsou to hodně dobrý hodinky. Kvalita i design mně vyhovují ve většině případech a cena je zanedbatelná za služby který odvádí. Mrknu se ještě k Tissotům jestli nemají něco nového, ale vím, že Tissot Expert je hodně vysoká laťka pro ostatní. Díky.
  19. Tak už jsem našel svá hodinky do přírody. Splňují to co jsem chtěl. Jsou v titanu a mají i safírové sklo! Casio Protrek Black 5100 - limitovaný edice. Všem děkuji za názory a nápady!
  20. To srovnání je velmi zajímavý zvlášť pokud jde o přesnosti. Tím že hodně používám svoje experty, tak mohu říci následující: ? přesnost času +/- max. minuta za rok. ? výška, tak tam je opravdu důležitá kalibrace pro daný prostředí a počasí. Pokud je zkalibruji ukazují mi odchylku +/- 5 metrů. Pokud se na nějaký parametr vykašlu (počasí, prostředí) je rozptyl šílenej. Jinak systém Touch není až zas tak hroznej na ovládání. Jeho jediná nevýhoda je, že musíte použít druhou ruku, což v případě lezení, či jízdě na kole/motorce apod. není pravý ořechový. Na druhou stranu si stačí říct: podívám se na údaj až na támhletý "římse" či si zastavím. A je to v bezpečí a v pohodě. Pokud mám zapnutý Altimetr či kompas, průběžně to ukazuje a nemusím nic mačkat. Casia PRW 5100 vypadají dobře, ale pro mě mají jednu zásadní chybu - jsou z plastu. To nemluvím o minerálním skle. Jinak funkce a vybavení excelentní! Navíc ukazují den v týdnu, což je pro mě super, protože když jsem déle venku, ztrácím o tomto údaji orientaci. Seiko Landmaster jsou hodně dobrý hodinky, ale s funkčností do přírody jsou hodně za Tissotem a Casiem. Recenze na ně jsou k funkcím, které umí, více než dobré. A jaké by tedy měli mít moje hodinky do přírody? ? ručičkové (když bude i vteřinovka, tím lépe) ? titanové ? safírové sklo ? vodotěsnost 100 m ? solární (nechci řešit výměnu baterie uprostřed přírody, mechanické jsou bohužel mimo) ? co nejpřesnější (ideální radiem řízené) ? kompas, teplota, tlak, výškoměr ? budík ? čitelnost i v naprostý tmě ? stopky jsou podružná záležitost ---pod čarou--- teďˇjsem na netu objevil asi "kolo", ale PRW 5100 se dělají i v v limitované verzi. A to je hodně slibná věc.
  21. To je taky řešení, ale to už pak nepotřebuju vůbec hodinky, protože mám v iPhonu vše co potřebuju. Jsem, možná blbě, zastáncem toho, že do přírody, aby si ji člověk užil má tahat co nejmíň kravin. Navíc kryvin, které jsou závislé na zdrojích (mobily, navigace apod.). Dřív jsem měl klasický hodinky za pár šupů, mapu a buzolu. Ale postupem doby se vše mění, i já. Mapu už neberu, protože před útěkem do přírody si pořádně prostuduju, kde co je, navíc bez mapy to zvyšuje trochu adrenalin. ;-) Buzolu už taky neřeším, i když je to stále podle mého jedinečná mašinka. A klasický hodinky nejsou špatný i dnes, pokud v nich umíte v přírodě odečíat. Ale v momentě, kdy jste ve tmě či je pod mrakem, tak poznáte prd, kde je jaká světová strana (pokud se neorientujete ve hvězdách, podle lyšejníků atd.) Dnešní outdoorové hodinky toho poměrně dost zvládnou, nejsou tak přesný, jako klasika (mapa, buzola, ..), ale rámcově stačí. Navíc, když to řeknu blbě, si je beru i na chalupě na práci na zahradě, štípání dříví, apod. Takže musí něco vydržet. A co je pro mě důležitý, musí být ručičkový. Na digitál jsem si nezvykl.
  22. "Oceany" jsou jedny z mála Casií, které mají safírové sklo, ale nejsou vůbec outdoorové (kompas, výškoměr, teplota, počasí, ...)
×
×
  • Vytvořit...