Přejít na obsah

palko423

Členové_50
  • Příspěvky

    120
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele palko423

  1. Na Aukru jsou Prim Orlík v.č. 126 za 550.000 Kč!?
  2. TVL...to je dobré a pěkné makro :-)
  3. ...prodejní propadák...a přitom jsou v porovnání s plastovými, co měl každý doma, nádherné. Toliko můj názor.
  4. Díky ještě jednou, jak jsme psal, hodinky mám u oprváře, ND shání i on, ale půjdu tomu naproti. Každopádně ještě jeden dotaz - jaký kalibr je v těchto PSII Automatic? Někde je u těchto hodinek napsáno 96 a někde 69...v čem se liší? Je na nich předmětný díl (držák rotoru s čepem) stejný? Ještě jednou díky!!!
  5. Diky za ujasneni, nazorne vysvetleni situace. Jak uvedeno, budu hledat dil / strojek / hodinky...
  6. Dobrý den, Zeptat zde, nebo v inzerci? Každopádně mám na opravu "u svého hodináře" jdoucí PSII automat, ale automaticky nenatahují. Bylo mi řečeno, že mají ulomený, a teď nevím zda se vyjádřím přesně, držák rotoru automatického nátahu. Kdyby jste něco někdo takového měli, budu vděčný a rád koupím :-) Díky předem za jakékoliv info / inspiraci.
  7. Ještě k Prim - loupáky (čti Prim - dělnice) ...mám doma jedny takové, ciferník je úplně bílý, vypadá jak z papíru/kartónu s potiskem, pouzdro po obvodu je jako by bylo pískované což ještě beru, ale co mě mátlo a ještě sále mate, že sekundovka je zlatá, špičatá, ale minutová a hodinová ručka jsou hranaté, jako na obrázku výše, ale nejsou již zlaté, ale stříbrné a teď si nejsem jistý (nemám je u sebe), zda konce jsou šmrncle černou. Je to origo, nebo bastl?
  8. Zdravím ve spolek! Jelikož jsem "kaštan", ale pomalu směřuji k tomu, že si nové Orlíky D38 koupím (ještě nevím zda 95 nebo 105) jakožto vrchol toho co v hodinařině chci (a bez ohledu na diskuze zda má PRIM takovou cenu nebo ne, protože v případě zahraničních hodinek stejně většina v této cenové relaci má stejně běžnou ETU a tak asi z patriotizmu a po zhlednutí jejích výroby jsme se ještě v tomto ujistil) chci se blíže zeptat co se myslí výše uvedenými slovy: každej novej remake orlíků naprosto , ale naprosto strčí do kapsy všechny předchozí ? Co konkrétně, proč a jak atd. :-) Díky předem!
  9. Díky! :-) Pokud vše vyjde, a budu mít i nový ciferník (originál NOS původní PRIM) pak pošlu foto :-)
  10. Děkuji! ...nicméně hledal jsem návod, ale asi špatně, nenašel jsem :-(
  11. Dotaz...jakým způsobem se vyměňuje vložka lunety na PSI / IGEN? Vyloupnout a novou nalepit??? ...abych nepoškodil jednak původní lunetu a pak novou vložku lunety, která má popis zespodu... Děkuji, Pavel
  12. Dobré ranko, Navazuji na komunikaci výše, respektive identifikaci, zda ručky a korunka jsou origo nebo "fejk/parexo". Vím, poudro je hrozné, ale do Eltonu zatím nechci...nedává mi smysl starý strojek a nové pouzdro... Foto nic moc, ale snad pomůžou. Díky!
  13. Díky. OK, dnes večer nebo zítra ráno foto vložím. Každopádně originální cifr již mam domluven a vložku lunety koupím v Eltonu...a přiberu i lunety na PSII :-)
  14. Dobrý den, Po upozornění přesouvám dotaz z vlákna IGEN zde: Onehdy, rok-dva zpět jsem ?výhodně? koupil IGEN, protože se mi na fotce inzerátu líbily. Nyní vím, že cifr není originál (není protažené ?M?, lumi není vystředěná v obryse indexu, nesedí okýnko na datum?zde jsem si myslel, že je pootočen datový prstenec, ale asi je chyba v cifru), každopádně si nejsem jist u korunky (podle toho, že chrom je jako nová, tipuji na fejk?nebo že by nový originál ?! :-) a u ručiček. Každopádně nechci se za hodinky stydět ať již budou výjimečně na ruce, nebo v krabičce (a teď nemyslím ošoupaný chrom na obvyklých místech) a tak bych je chtěl dát trošku do kupy ? respektive do původního stavu. Q: jak poznám u IGEN originál ručky a korunku oproti fejkům/parexum? Díky, Pavel
  15. Díky, omlouvám se a přesouvám se na FAQ... :-)
  16. Dobré ranko, Určitě to zde již někde ve vlákně je, ale zeptám se...jak poznám rozdíl mezi originálními ručkami a korunkou a pak kopii, např. Parexo? U cifru to již asi poznám, korunka bude na 100pro taky fejk, ale u ruček jsem úplně jalový :-( . Kdysi jsme "výhodně" koupil PSI a zjistil jsem, že cifr není originál (nedotažené "M", lumi není vystředěné v obrysech indexů a nesedí okýnko datumu - zde jsem si původně myslel, že je posun v datovém prstenci, ale ne). Rád bych je dal do stavu, že bych se za ně nestyděl (teď se nebavím o vyžraném chromu až na mosaz na obvyklých místech), druhý originál cifr již mám a tak chci vědět, zda se má poohlédnout i po ručkách a korunce. Díky, Pavel
  17. Pánové díky...jak jsme psal, nejsme tak zběhlý a co vím je, že PSII starší mají bílý kroužek a PSII novější Humberta mají černý (a potápky nemají žádný?), ale nevěděl jsme, zda se dají kombinovat...
  18. Dovolím si taky přispět...vím, barva řemínku je šílená, ale hodinky mají nádherné zelené indexy, tak proč to nevyužít k barvě řemínku...navíc změna oproti černé/hnědé :-)
  19. Jak tady sleduji pěkné fotky, teď myslím se PSII, jsou opravdu nádherné. Nejsem si jist a rád se poučím...Humberta mají originál bílý okroužek ciferníku? Každopádně opakuji, s bílým okroužkem vypadají SUPER :-) Skoda "jediné" slabiny - lunety...chytá "patinu" opravdu rychle...
  20. Nádhera, snad se k ním v podobném stavu taky někdy dostanu :-)
  21. palko423

    SEIKO 5

    Diky! Bral jsem je jako prestupni stanici na stedni tridu SARB035, ale kdyz prisly, prijemne prekvapily. Jeste si k nim chci poridit brousene remeny ve svetle/stredne barve a v sede :-) Jinak foceno mobilem BB.
  22. palko423

    SEIKO 5

    Seiko 5 s klasicky uloženou korunkou a roztečí 18mm...
  23. Neskutečné co jde vyrobit/sehnat za cca 2000 Kč :-) Více rychlocvaků ve vlákně SEIKO 5
  24. Již delší dobu jsem se s něčím zde nepochlubil...sice trošku běžnější než IGEN či TV automat :-) každopádně mi dělají radost :-)
  25. Na Orlíky pomalu střádám, nicméně kdyby měl kal. 105 automat a "inverzní" datum někde mezi 4 a 5, byly by to ideály...tedy pro mě :-)
×
×
  • Vytvořit...