Přejít na obsah

Sabbath

Členové_50
  • Příspěvky

    328
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Sabbath

  1. Sleva na 3000 Kč. Ještě doplním, že jsou vyrobené ve 24. týdnu roku 2016 a vzorek je mezi 6-8 mm (měřeno šuplérou na více místech).
  2. Ahoj, prodám 4x zimní penumatiky Continental WinterContact 185/60 R 15 88 T na plechových discích (5 šroubů). Najeto 22 000 Km, vzorek stále ve výborném stavu, ježděno na Škoda Fabia III Combi. Pouze osobní předání v Brně-Lesná. Cena 4000 Kč.
  3. Ahoj, díky za objasnění různých typů dozorů. Jde mi o kombinace studie domu v mezích místní regulace + kompletní projekt. Nebude to rozpočtem žádný nový Tugendhat, takže hledám něco ekonomického.
  4. Ahoj, má někdo prosím tip na dobrého (a cenově dostupného ) architekta/projektanta v Brně? Jednalo by se o novostavbu rodinného domu na Brněnsku. Ideálně aby zvládl i stavební dozor. Díky.
  5. Ahoj, já pořídil tady a spokojenost. https://www.postele-palandy.cz/palandy-sarka.php
  6. Ahoj, s koupí zbraně (Glock) mám dobrou zkušenost s Alfaproj a co se týká střelnic, tak nejraději mám CS Solutions (instruktoři jsou pohodáři se spoustou zkušeností). Nejlevnější je (asi) BH Magnum, ale objednání pouze přes telefon/mail. Jinak v Brně drahota.
  7. Používám (bez problémů) na akcie i ETF. Mají i český support.
  8. Kamarád takhle nedávno přišel o 100k Kč během pár dnů.....
  9. Díky za odpověď. Ano, první věta je mi jasná. Dotaz jsem myslel tak, že někteří brokeři (např. XTB) nabízí možnost účtu jak v USD tak CZK a na obou kupovat US akcie (na CZK účtu s jejich konverzí). Řeším zdali při pravidelném měsíčním investování dělat konverzi na USD sám nebo využít účet v CZK a nic neřešit.
  10. Rád bych se zeptal, jakým způsobem řešíte kurzové riziko při nákupu US akcií? Kupujete přímo v CZK nebo děláte konverzi na USD a pak nakupujete? Má to smysl z dlouhodobého pohledu řešit? Díky.
  11. Rád bych se místních kulinářů vlastnící KitchenAid zeptal, zdali někdo má i jejich přídavný strojek na výrobu nudlí (3 bazmeky, jeden na vyválení a dva na různou šířku nudlí). Jaké máte zkušenosti? Je to dobrý nápad nebo je to špatný nápad nebo jaký je to nápad? Díky.
  12. Mám výbornou zkušenost s Profi olejovou lazurou od Colorlak. Má vysoký obsah sušiny a většinou (podle druhu dřeva) stačí jeden nátěr.
  13. Ahoj, taky doporučuju Transferwise, několikanásobná zkušenost.
  14. Minulý měsíc se mi stalo to samé, ale peníze vrátili.
  15. Uvažuju podobně. Navíc u spousty integrovaných svítidel je jako stínidlo plast, který mnohdy působí dost fórově. Raději bych sklo, u kterého mám navíc jistotu, že po čase nezežloutne.
  16. Ahoj, oživuju tohle téma. Řeším osvětlení do bytu a chceme stropní přisazená svítidla (žádné bodovky v podhledu či závěsné prachodržáky). Rozhoduju se mezi LED integrovanými svítidly a klasickými svítidly na závitové žárovky (LED). U žárovek vidím výhodu snadné výměny. Nechci měnit celý panel, když prdne, hlavně ne pokud se již nebude vyrábět (v místnosti s více světly by pak jiné vypadalo blbě). U integrovaných LED světel jsem četl o lepším odvádění tepla, což prý vede k větší životnosti. Má někdo zkušenosti LED žárovka vs LED integrovaný panel? Díky moc.
  17. Má tedy někdo reálné zkušenosti s fóliemi? Co propustnost denního světla a výhled ven? Původně jsem je plánoval na nový byt, ale video s "otevřením" dveří mě nepotěšilo. Nevím zda průměrná fetka umí dveře/okno otevřít či vypáčit nebo jde spíš klasickou cestou pomocí cihly.
  18. Ahoj všem daňově gramotným chronomagorům. V případě zrušení životního pojištění u kterého se uplatňovaly odpočty ze základu daně, se musí uplatněné slevy za posledních 10 let zpětně dodanit v následujícím daňovém přiznání. Pokud však celkový součet odpočtů nepřesáhl 6000 Kč, přiznávat nemusím? Je tomu tak? Moc děkuju.
  19. Hmmmmm, taky jsem šel po půli spát........
  20. Neskutečné, ti co byli na stadionu mají zážitek do konce života.
  21. Já nedávno řešil nákup nových hrnců a skončil jsem u českého Kolimaxu, série Professional. Takže komplet nerez, ocel je stejná 18/10 jako u německých WMF či Wüsthof, ale za polovinu ceny. Sendvičové dno ma 8 mm a opravdu má velkou tepelnou setrvačnost - jsou i pocitově pořádné a správně těžké. Prý je to poslední firma, která dělá nerezové hrnce v tuzemsku. Zatím velká spokojenost.
×
×
  • Vytvořit...