Přejít na obsah

Laika

Členové_50
  • Příspěvky

    329
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Laika

  1. Ale to je krásně napsaný! Přesně tak to je i s voňavkama, ja ja, akorát že já už jsem za ty roky kus cesty ušla, mám skříň plnou Primek, seiko i homážů... a už nosím jen ty Béčka v chronu. A Občas ty Omegy, ale nerada, jen ze společenských důvodů... U těch voňavek je dobrý (nebo dobrý...), že ta cena umožňuje to točit rychleji. Ale stejně pořád zkouším to nový, že objevím něco dechberoucího... a ono je tam čím dál víc balastu. To asi i v hodinkách, že? Ad Parfumo - přímo na stránce máš přepínáček jazyků u každé voňavky, můžeš si to přečíst anglicky a když přehodíš na němčinu, přehodí ti to celou stránku na německou verzi (ne jen překlad, jak je zvykem) a objeví se ti tam ty DE komenty. Oni mají i lepší DTB, komplexnější, a taky mají u více parfémů uvedené parfuméry, což mi vyhovuje. A taky víc dbají na uvedení správného složení - Fragrantica má spoustu chyb u složek. Prostě tady německý Ordnung už vyhrál nad Rusákama!
  2. Poradím ti přepnout si Parfumo na německou verzi (Parfumo.de a zapnout němčinu) - je to německý web, je tam daleko víc recenzí, než v AJ. A navíc jsou tam ti lidi, na rozdíl od Fragrantiky, zkušení fanoušci, takže jsou tam ty recenze takové zajímavější, popisnější a objektivnější (rozhodně tam nejsou vždycky nové mainstreamy vynášené do nebe - to by mě zajímalo, kdo to na té Fragrantice vždycky nakliká a píše ty "WOW" výkřiky den před začátkem prodeje...)
  3. Hoši, zkuste ten nový Hermés 24 Herbes Cosi... no prostě ten zelený, pro mě zase jednou něco povedeného v mainstreamu. Krásná "crispy" jemně kořeněná vůně, moderní zelené tóny, na pozadí takový nasládle svěží ovocný podklad, žádné dřevo... dobrá výdrž, originální a přitom klasické (kdo znáte slavný Vent Vert od Balmaina, tak určitě inspirace), fakt pěkné. A ani nezkoušejte ten nový Hermés z řady Hermessence Oud Alezan, je to obvykle nudná arabská růže s oudem, nakolik tohle kombo nepřipouští, aby se ke slovu dostaly jiné složky, tak tam nejsou cítit. Jediné pozitivum je, že je to celkem slabé, takže lidi, kterým vadí intenzita klasických Arabek by to mohli ocenit. Ale za ty prachy... Těžko říct, proč s tím přišli až teď, 15 let po začátku téhle vlny, kdy už to nikdo nedělá, asi potřebují Rusy nahradit zákazníky z Orientu, nevím.. Skoro se nechce věřit, že jsou obě od stejné parfumérky.
  4. To neměla. V době, kdy jsi to psal, měl už Tikal ode mně odpověď na první zprávu (on psal před 7 hodinami, já jsem odpověděla před 6) a pak jsem napsala svůj post - před 4 hodinami a 1 minutou. A když jsem sem přišla podruhé, odpověděla jsem Tikalovi na druhou zprávu (on psal před 4 hodinami bez 1 minuty, já jsem mu odpověděla před 1 hodinou), smazala jsem si podpis jak chtěl, a pak jsem odpověděla tobě na zprávu, kterou jsi ty psal před 4 hodinami a já jsem ti odpověděla před 1 hodinou. Upřednostnila jsem tedy odpověď Tikalovi na zprávu před odpovědí tobě v diskusi, tak jak po mně požaduješ. Je to tak OK?
  5. Dostal odpověď, takže nerozumím "zafunguj"... ?
  6. Hoši, chcete a můžu vám sem občas hodit affiliate link na nějaké výprodeje niche? Nevím, jestli to není proti pravidlům A jestli vůbec chcete...
  7. Dám vám to sem a jestli je to pro vás zajímavé, tak vy už si to umístěte, kam to patří - sorry. V Paříži je Muzeum fejků a měli tam výstavu falešných hodinek - tady je katalog k výstavě (bohužel ve FR, v žádném lidském jazyce ho tam nemají), třeba vás o něco obohatí: https://musee-contrefacon.com/wp-content/uploads/2013/09/livret-expo_bassedef.pdf
  8. Hoši, ten očekávaný Teriaq / Lattafa od Quentina Bische je v ČR v prodeji: https://www.kqzyfj.com/click-100808485-14404689?url=https%3A%2F%2Fwww.brasty.cz%2Flattafa-teriaq-parfemovana-voda-unisex-100-ml (aff) Jestli si ho někdo koupíte, tak prosím poreferujte, jestli se hodí pro chlapy, já mám samé parfémové holky jinak okolo sebe a přestože to má být unisex, tak já bych řekla, že to bude podle složení holčičí vánoční pečení...
  9. Hoši! Událost. V Ingredients mají novou značku, velmi nenápadnou, jmenuje se Thomas de Monaco. Má teď asi 4 vůně, dělá jen omezené množství flakonů, myslím, že 1400 ks od jedné vůně a šmytec. Flakony dost oldschool, vůně taky, ale jaký!! Mě úplně uhranul GOLD, voní to přibližně jako pár dní chcíplý počuraný tchoř v botě ruského kozáka. S medem a kalafunou. Vůbec nedokážu vyhodnotit, jestli je to krásné nebo hnusné, ale měla jsem to na ruce a celou noc jsem si k ní čuchala a ještě i ráno. Je neuvěřitelné, že tohle dokáže někdo vyrobit ze syntetiky, má to tak intenzívně živočišný odér, přitom ale nic řezavého nebo vyloženě špinavého v ní není... Určitě to zkuste! Jsem zvědavá, co na to řeknete... Já se s Thomasem uvidím za 14 dní, chci prozkoušet ještě ty jeho ostatní vůně a naposlouchat si ty jeho řečičky okolo, pak to spolu můžeme probrat. Třeba se do té doby proberete z šoku.
  10. No však jen až vám všem dorazí ty Špeky a nebudou fungovat, tak mě tady admin asi zablokuje...
  11. Já mám vyzkoušené všechny 3 verze (vosk, kulička, tekutý), lepkavý se mi teda nezdá ani jeden, ale nejlepší a nejúčinnější výdrž má vosk. Ten tekutý má takovou divnou složku ve vůni navíc a někdy, když se potím hodně, se zvrhne do nějakého pachu. Ten alkohol - já nevím, mě by to asi nevadilo. Toho alkoholu je tam tak maličko, kůže se obratem domastí... to bych byla ochotná tolerovat. Ale obecně bývají lepší ty tuhé (ty vosky), protože líp (dýl) drží ty účinné látky a pouští je postupně, tak jak se vosk teplem rozpouští.
  12. Original https://www.speick.de/en/products/productdetails/original-deo-roll-on.html
  13. řada Speick Original https://www.speick.de/en/products/productdetails/original-deo-roll-on.html
  14. Pokud nejsi alergik nebo tě to nedráždí na kůži, nebo nemáš pocit že chceš zachránit přírodu, tak to složení vyloženě neřeš - ale doporučuju se striktně vyhnout hliníku. A to v jakékoliv podobě, i když tam píšou že to obsahuje ty "velké molekuly, které neproniknou pokožkou". To se týká i toho "bio-hliníku", jak píšu výš, to je kosmetický podvod století. I ty "hodné" molekuly solí hliníku se totiž ve vlhku snadno rozpouští, hliník pak pronikne pokožkou, sloučí se s jinými prvky v krevním oběhu, vzniknou nové látky a vydají se do těla... zatím nejsou dokončené studie, ale podle prvních výsledků má hliník vliv na mozek (předčasný vznik demencí a mozkových deformací - Alzheimer atd.) a rakovinu v místech blízkých místu aplikace (lymfatické uzliny, prsa). Ostatně hliník už je zakázaný v určitých potravinářských aplikacích (ve styku s kyselým prostředím), nádobí už se z něj vyrábět nesmí a plechovky se zevnitř lakují zlatolakem (letěl epoxid, ale ten už je mslím taky zakázaný). Paradoxně zažívací trakt si s hliníkem dokáže poradit daleko líp, než krevní oběh, protože je na ochranu před jedy vyrobený. Myslím, že ten hliník (jeho soli) v kosmetice časem úplně zakážou.
  15. Speick má i řadu bez vůně - ta PURE https://www.speick.de/en/products/care-category/deo.html
  16. Tyjo, můj obor, antiperspiranty bez hliníku a fujtajblů, co fungují! Dlouho jsem se tím zabývala a nejlepší, co se týká výdrže i složení, se mi nakonec ukázal Speick https://www.speick.de/en/products/care-category/deo.html Navíc má i nádhernou vůni (ten červeno.zelený), takovou cedrovo-bylinnou, jak klasické pánské vody (mají i dámskou verzi, ale já kvůli té krásné vůni používám pánský). Můžete si vybrat vosk (ten je IMHO nejúčinnější), spray, roll on a když se vám ta vůně bude líbit, tak k tomu mají i mycí kosmetiku.... a koukám, že nově udělali i toaletní a holící vody s tou vůní - no nedivim se, ta vůně je fakt pěkná. Je to hypoalergenní, německý certifikát BDIH (jeden z mála, kterému se dá věřit) Kdysi jsem dělala soutěž na blogu a výherci si to taky pochvalovali, že funguje, i ta vůně se líbila. Borotalco nádherně voní, ale mají jen jeden ten bezhliníkový a není tak účinný, jako Speick. Hlavně nevěřte těm "bio krystalům", je to podfuk, jako kdyby někdo prodával "bio-ropi" nebo "bio-fosfor".
  17. Hoši, náhodou: nezkoušel někdo z vás něco od značky Thomas de Monaco?
  18. U Mancery to tak je - doslova. Montalky jsou dojná kráva všech parfumerií, to se prodává jak teplé housky - a Manceru si založil Pierre Montale, když přišel o značku na některých trzích, v podstatě aby sám sobě konkuroval. Stejný koncept, stejný základ, stejná laborka, vůně udělané pro prvních pět minut - a pak honem nákup a čau. O PdM nic nevím, netuším, kde se to tady vynořilo, ale působí na mě stejně. Hlavně ten furt dokola opakovaný nápad se syntetickou slaďárnou v dámské řadě... a strašlivé flakony.
  19. Čau hoši, nudíte se? https://store.santiburgas.com/category/discovery-sets
  20. Počkej, jako my si myslíme, že to pronesl na adresu parfému, ale... co když ta věta celá zněla "Kurva, ten smrad si mi sedl na poslední volné místo!" a byla určená páníčkovi, ne voňavce... Jinak chválím, mě se taky moc líbí.
  21. Hoši, viděli jste ty refily Louis Vuitton na českých e-shopech? https://www.anrdoezrs.net/click-100808485-12299129?url=https%3A%2F%2Fwww.vivantis.cz%2Flouis-vuitton%2F Jako nemyslím si, že je to fake - podle mě jsou to ty refily, kterýma vám naplní donesenou prázdnou lahvičku. Ale jsem v šoku, kde to proboha mohli vzít??? To se veze z fabriky rovnou do LV, žádný distributor, překupník... a prošlé to taky nebude, protože LV všechno staré zboží likviduje (a velmi kontrolovaně). To prostě musel někdo uloupit, jinak to není možné, aby se to dostalo ze zlaté klece LV...
  22. No tak to je asi fakt Nikolajka - ale to je taková lásenka krotká... https://www.parfumo.de/Parfums/Parfums_de_Nicolai/Fig_Tea
  23. A to vypadá zajímavě! Znám jediný parfém Fig-Tea, od Parfums de Nicolai, ale to je taková celkem něžná jasmínová čajovka. Ale podle toho tvého popisu bych spíš řekla, že je FiR-Tea, že je v tom fir, březový dehet, voní jako uzené maso, mokré uhlí, počuraný táborák... Kdes to vzal, to ti přišlo z Ingredients?
  24. Tyjo, asi ztraceno v překladu - mluvíme o TDC, nebo o Hermésu? Hermés ne, tam Céline nedělala, to převzala Christine Nagel od Elleny (a moc jí to nejde ). TDC ano, ta značka patří Claudovi a de Bachmakovovi a Céline tam dělá parfumérku, ale většinu vůní pro TDC dělají jiní parfuméři. A dokonce se tam teď Jean-claude vrací.
  25. Jinak hoši, když je tady řeč o starých britských značkách, tak doporučuju obrátit pozornost na Atkinsons, stará značka, která nedávno rozjela moderní produkci - ale furt zůstávají v takovém módu "střízlivý anglický tweed". Jako úplně "něco na způsob Lattafe gurmánek" tam nenajdete, ale kdo má rád kolínské vody, dřevo, jehličí, koňak, kůži, flanel... tak si přijde na své. Mají teď na Notinu hezké sady za dobré peníze, kabelkový flakon (nevím, jak se řekne u chlapů, kde to nosíte - kapesní flakon? nebo kastlíkový flakon?) 10 ml vyjde na pětikilo a je moc pěkný. Pro mě je nejlepší tady ta: dvě sveženky+ jemná cedrová + koňak s kůží: https://www.anrdoezrs.net/click-100808485-12708885?url=https%3A%2F%2Fwww.notino.cz%2Fatkinsons%2Fmint-tonic-cestovni-sada-unisex%2F - já nosím Neroli a Piráta (ale upozorňuji, že jsem hodně unisex, kdybyste o nich uvažovali o daru pro manželky) Tohle je oudovka kolekce: https://www.kqzyfj.com/click-100808485-12708885?url=https%3A%2F%2Fwww.notino.cz%2Fatkinsons%2Ficonic-james-cestovni-sada-unisex-6920919%2F A tohle je jejich klasika - flanely: https://www.jdoqocy.com/click-100808485-12708885?url=https%3A%2F%2Fwww.notino.cz%2Fatkinsons%2Ficonic-james-cestovni-sada-unisex%2F (všechny odkazy jsou affiliate, omlouvám se, mám tak nastavený prohlížeč, nebudu to odmazávat, kdybych někdy zapomněla upozornit, tak se předem omlouvám).
×
×
  • Vytvořit...