Přejít na obsah

fOE

Členové_50
  • Příspěvky

    80
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele fOE

  1. fOE

    Tudor BB58 nový model

    Mel jsem je dnes na ruce a barevne nazivo mnohem lepsi nez z fotek. Z fotek mi prisli takove mdle, obycejne... Nazivo je ale modra trefena velice pekne, odstin se k hodinkam, k jejich charakteru, velice hodi. Ty ktere zaujali, rozhodne jim dejte sanci nazivo. Predeslou zkusenost s BB58 jsem jinak nemel, takze neco i k velikosti na me 20cm tlape: za me to slo, vzhled rekneme klasicky. Prodavacka ale rekla ze na me vypadaji jako zenske hodinky, ma druha polovicka si myslela totez a od te doby je mela na ruce jedna nebo druha. A dorazilo me priznani, ze vsechny tri co meli na prodejne, a jeste doted maji vystavene i kdyz uz jsou do jednoho prodane, si koupili zeny(!). Cekal jsem kde co ale tohle vazne ne. Ps: do 4 tydnu maji prislibeno dodat vsem co jsou ve waitinglistu (nevim jak dlouhy je), takze snad zadne dlouhe cekani. Jo a cena 3340e, zadna prirazka, coz bylo fajn.
  2. fOE

    Původ kůže

    Narazil jsem na The International Reptile Leather Association (IRV) "...The reptile leather goods ID system with the endangered species protection tag, recognized since 1987 by the German federal authorities as proof of legality for goods complying fully with the endangered species protection law, has proven effective in practice as reliable alternative to the CITES proof regulation." http://www.irv-ra.de/EN/ a treba RIOS1931 je toho clenem https://www.rios1931.de/2,2,2,Protection-of-Species.html Co ale tak ctu tak to slouzi hlavne k identifikaci odkud ta kuze/zvire a co za zvire to vlastne bylo, a ze je originalni. Jestli maji nejake normy na zachazeni se zviraty, a jak jsou schopni je kontrolovat / vynucovat, to se asi bude chtit poptat.
  3. Fake? https://www.ebay.de/itm/Mass-angefertigt-18-mm-Edelstahl-Faltschliese-fur-Tudor-Uhrenarmband-NEW/263680933270?_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D43785%26meid%3Dc4e83ffcecb74aba956f1160a5d762e7%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D2%26sd%3D332616119105%26itm%3D263680933270&_trksid=p2047675.c100009.m1982 pokud ne tak rozumna cena.
  4. fOE

    Původ kůže

    @nAscA Ano, to jak se "pracuje" s kuraty byl u me asi prvni impuls k zamysleni se, a kdyz se clovek zamysli u jednoho, zacne premyslet i nad dalsima... coz me nakonec dovedlo az k zalozeni tohoto tematu. Jak se tu zminuje volny chov ovci/krav atd. a jejich zuzitkovani jak masa, tak kuze, tak to je za me asi ideal dosazitelneho. Selsky rozum rika, ze se to deje jen tak, bo ktery hloupy podnikatel by se prece pripravoval o kus zisku, ze ano. Jenze mam furt pochybnosti jestli to fakt tak je (nejmensi asi u krav, u krokodylu a dalsi exoticke haveti uz ale dost silne), kolik se toho vozi z rozvojoveho sveta atd.
  5. fOE

    Původ kůže

    Ten nalinkovany dokument je tam jako ilustrace aby bylo jasne o cem mluvim, nebyl to u me ani spoustec, ani duvod proc vzniklo tohle vlakno. Je to ilustrace. Od zacatku vim ze nespasim svet, nemam to v planu, to neni ucel tohoto vlakna. Je to o tech mensich krocich co treba udelat jdou, treba pro trochu vic snahy i bez zvyseni nakladu, anebo s min snahou, ale za vyssi cenu, ale jdou. Ruku na srdce muzu dat jen za sebe, a hned na uvod reknu, ze jsem nenasel zpusob jak se dostat k veprovemu nebo hovezimu nejakou rozumnou (mimo obchodakovou) cestou. Takze jatka, ktera se tu zminovala jdou i za mnou. Ale povedlo se mi najit lokalni produkci vajec, kureciho, krutiho a husiho masa a uz se mi rysuji i kachny. Vsechno malochov, "setrvacnosti sedlaci" co jim slepice doslova behaj po dvorku. Maj krom zamestnani i male hospodarstvi a cast toho co dochovaji prodaji (treba ten s husama chova max 15 kusu za rok). Vesmes kolegove nebo pratele ode me nebo od zeny. Ceny? Ano, jsou vyssi, ale krom nejakeho "vyssiho blaha" je jina i chut, takze jak to kvantifikovat? Vajicka treba kupuju 2E za 10ks, ani nevim jaka je cena proti tomu co je dnes v supermarketu, ale jako takova tragedie mi to neprijde (i tak ale pochopim ze to pro nekoho muze byt problem, vyssi cena, beru). Dal kolega je diabetik, obecne si musi hlidat co ji, zivotospravu atd. a jedna z veci k cemu me privedl je, ze clovek vazne nemusi zrat maso kazdej den, coz kdyz se nad tim tak zamyslim tak prave bylo to jak jsem fungoval. Dalsi cesta jak redukovat svou "stopu". Moc dobre vim ze kazdej vegan nebo i vegetarian by me za takovej pristup vzal po hlave holi, ale co nadelam, holt si nepochutnam vic nez na poradnem steaku nebo rizku. To ale neni ucel tohoto cviceni, tvarit se jak svetec. Snazim se jen najit balanc tam kde to treba chce jen trochu snahy. Na tom prikladu konzumace masa to je o tom poptat se kdo v okoli co chova (hotovo), a treba to pujde i u "konzumace" kuze (to zkousim ted zde). Proste se snazim premyslet a hledat rozumnejsi cesty, i kdyz nejsou "rozumne 100%" (vegan ze me nikdy nebude), ale treba jen z 20%, i to beru jako lepsi nez nic.
  6. fOE

    Původ kůže

    Ja Karlosovo nazor beru na vedomi, nesdilim, ale beru a tak jako vsem ostatnim i jemu za nej dekuji. Presvedcovat ho o cemkoli, jak jsem psal hned na uvod, neplanuju. Stejne jako ocekavam ze on nebude presvedcovat me. Dal to nema cenu pitvat bo se to nedrzi tematu (dotazu). Z tech ostatnich to lidi bud neresi/nezajima, anebo by to i resili, ale neni moc jak, takze se jen potvrzuje moje zkusenost. Takze dotaz cislo 2 zustava. Pokud by snad nekdo o necem vedel (at uz nejaka pozitivni nebo negativni reference), tak sem s tim.
  7. fOE

    Původ kůže

    Pristupujes k tomu stylem vsechno nebo nic. Ja se na to divam stylem ze chovne zvire muze A) prijit na svet v hruznych podminkach, zaB) byt na svete v hruznych podminkach, za C) odchazet ze sveta v hruznych podminkach a za D) jeste se z toho zvirete nemusi zuzitkovat vse => to vse co zazilo prijde z velke casti vnivec. Ja nejsem vegan co beha oveseny listim po lese, sbira boruvky a kdyz pritom omylem slapne na brouka tak spacha ritualni sebevrazdu. Ale jsem nekdo kdo uvazuje stylem, ze producent kuze, ktery splnuje vsechny 4 nahore vypsane body je proste ten nehorsi mozny. No a pak tu mame nekolik urovni, kde to muze byt lepsi. Producent, u ktereho budou zvirata trpet pri porazce, ale aspon zivot predtim vypadal rozumne (napr. ne broiler zavreny cely zivot v kleci) je u me ten lepsi, vedle producenta, kde to z pohledu zvirete stalo za nic od zacatku az do konce. Ten kdo ma jen 3 ze 4 > nez ten co ma 4 ze 4. Ten co ma jen 2 ze 4 > ten co ma 3 ze 4 atd. Na jednu stranu mas pravdu, smrt je utlimatni konec a tezko ji podat jako neco dobreho. A ja jsem vsezravec, nebudu to na sobe menit takze muj prospech vzdy bude spojen se smrti jinych zvirat. Tohle akceptuji. Jen hledam cesticky jak tu svou stopu tam kde to rozumne jde zmensovat a zmensovat. A nejvic me to napadlo se nad timto zamyslet prave u remenu na hodinky, coz je ciste modni doplnek (tedy narozdil od stravy neco absolutne postradatelne), kde kousek kuze se prodava za pomerne hodne penez a kde tedy je nebo by mel byt i prostor na to produkovat kuzi v etictejsich podminkach. Kazdopadne diky vsem zatim za odpovedi.
  8. Nepodarilo se mi zde dohledat podobne tema, tak mozna budu prvni co to sem vnese, ale jeste predtim nez zacnu maly prolog: nemam za cil tu kohokoli o cemkoli presvedcovat, jde o muj pohled na vec, + me zajima vas pohled na vec a treba tu ziskam nejake informace, ktere nebudu muset pracne dolovat (a treba neuspesne) jinde. Takze k tematu: Resite nekdo, at uz jako pouhy kupujici / uzivatel, nebo i mistni vyrobci kozenych doplnku, puvod dane kuze (boty, pasek, remen na hodinky...)? Narazim tim na to jak se kuze casto ziskavaji, z jakych zemi pochazi atd. a ze to ma hodne daleko od nejakeho etickeho pocinani. https://investigations.peta.org/crocodile-alligator-slaughter-hermes/ Nejsem vegetarian, zadny prehnany ekolog nebo tak neco. Nemam nejmensi problem s tim kdyz se zvirata chovaji a zabijeji pro maso a kuze, ale taky jsem si vedom, ze to jde delat jako sadistickej magor (vyrezavat zviratum srdce za ziva, nechavat je treba tydny trpet atd.) anebo aspon trochu rozumne. Pro tuto rozumnost jsem ochoten si priplatit, proto beru vejce a nektere druhy masa od lokalnich sedlaku, ktere znam a kde vim jak ta produkce vypada. A rad bych se stejne choval i ve vztahu ke kuzim. Uprednostnit farmu, ktera krom masa z kravy zpracuje i kuzi. Uprednostnit farmu, ktera krom kuze z aligatora, zpracuje i maso atd. a obe se k tomu "zpracovani" postavi aspon trochu rozumne. Clovek se pak podiva co o sobe pisou znacky jako rios1931, hirsch atd. ale o podobnych vecech taktne mlci, pritom verim, ze patrit mezi ty na toto myslici, pravdepodobne by to marketingove / v PR zuzitkovali. Takze trosku tapu... Dotaz c.1 spis ze zvedavosti: resite / myslite na to taky? Zajima vas vubec to odkud dana kuze pochazi nebo vam to je jedno (znovu, neptam se abych tu nekoho presvedcoval, jen me to zajima jak malo / moc nas je)? Dotaz c.2: Pokud to resit, jak to resite? Jsou nejake znacky doplnku a remenu na hodinky (treba zdejsi malo-producenti?) ktere dodrzuji nejaky eticky kodex (overuji odkud jejich kuze pochazi a jak se k nim producent "dopracoval")?
  9. Ne, zatim nepokrocil.1) nechavam to ulezet a za 2) chci si najit cas zajit k AD omrknout nazivo to co mi tu bylo doporuceno (alpina atd.).
  10. @Vít Nic ve me nikdy nevzbudilo takovy zajem o IWC jako tvoje fotky, perfektni.
  11. wau, hezky se to tu rozjelo, tak postupne: @diddi, ano, to ze prave Glashuette zanechalo dojem je jeden z duvodu proc se k Nomos furt znovu a znovu vracim, ikdyz nic idealni furt nenachazim. @vikinho, damska rada od alpin me zatim obchazela, diky za tip, mrknu. @cabajka, velmi dobry koment, vdaka. Ked to napises takto, potom musim asi skrtnut tangente, ktore su predsalen dost striedme. Zene je 30 rokov, a aj z toho tvojho popisu mi k nej najviac sadnu tie sinn, asi sa pokusim zamerat na troska mladistvejsi design ako tangente (preto sa mi prave pozdavaju campus, az na ten cirkus s cislami) @Lou, ano, i maxbil jsem zvazoval, ale trosku se bojim hardlexu, chtel bych safir (je to ciste prakticky pristup, zena, jako asi kazdy z nas, sem tam hodinkama o neco skrtne... @KatkaB, zena bily cifernik sice nevyzaduje, ale je na barvy dost konzervativni. Zrovna dnes jsem si pri ceste kolem vylohy neodpustil jednu "sondovaci otazku" na tema "tyhle rolexky s ruzovym cifrem jsou ale hezke, ze?" A odpoved "hruza" me vratila do reality. Takze mozna i ten champagne dial bude omyl a lepsi zustat u bile, resp. perlet jako "lepsi bila" by urcite taky sla (?). Sinn 556 I Perlmutt W znam, ale trosku se bojim uz toho rozmeru (38,5mm) a hlavne vysky 11mm. V tomhle je kouzlo nomos, ktere jsou krasne zensky jemne, nizounke. Sinn je proste Sinn, i u takoveho ciste zenskeho modelu dokaze predvest jejich typicky overenginering, coz mi prijde skoda a miji me to. Ad Stowa, zajimava alternativa k Nomos, diky, mrknu. @financ, hmm, taky dobry koment. Ty uz ses spalil, zjevne opakovane. Takze tvou radu beru na vedomi, ale asi to bude jedna z tech veci, kterou si kazdy musi projit sam a sam se spalit. Budu doufat ze budu mit stastnou ruku. @minimus80, hrany urcite ne, a 27mm je taky pomerne malo, takze tudy cesta nepovede Kazdopadne vsem velke dik, u dost mozna akademicke debaty jsem tolik rad (a do jedne validnich) necekal.
  12. Znovu zdravim panove a znovu diky za odpovedi. 1) Ne, zeny jsem se neptal a ani to neplanuju, protoze tusim odpoved: zadne. Ale jak uz jednou budou doma... 2) Nevim proč jsem si myslel, ze neomatik jsou az 38mm, takhle to vypada samo lip. Ale uz jsme trosicku jinde cenou (ano, strop jsem nedal, ale s kazdou tisicovkou E navic bude spokojenost zeny spis klesat, takze i to zvazuju), furt zustava mala vterinovka, a z dua pevne dynko vs. pruhled taky preferuju spis kov. Takze jsme bliz, ale furt ne "tam".
  13. Je to v rovine uvah a jen a jen uvah, takze ti z vazenych clenu fora, ktere by melo otravovat psat nazor nekomu kdo jej treba pak stejne odignoruje (coz hrozi), anebo proste jen nepouzije (coz hrozi taky), muzou prestat cist cca zde. Pro ty ostatni: Uz nejakou dobu se pohravam s myslenkou koupit prvni (a mozna navzdy posledni) lepsi hodinky manzelce. Do ted nosi sve letite 38mm Timex a je spokojena, ale mel jsem pocit ze navsteva muzea v Glashütte ji trosku nalomila. Nemam pevne dany strop (ikdyz nejake diamanty vykladane rolexky jsou uplne mimo), ale co mi tak nejvic padlo do oka jsou tyhle tri kousky, i se zduvodnenim proc jsem se zatim k nicemu nerozhoupal. Nomos Tangente 33 (bila / champagne) Plusem je vyssi horologie, minusem trosicku rozmer, zvlast ve spojeni s malou vterinovkou, kterou zena obcas pri praci potrebuje. Vic se mi pro lepsi polovicku hodi champagne provedeni, ten je ale prave jen v tech 33mm, 35mm delaji pokud se nepletu jen v bile. Jinak jeste kvituju minimalizmus a krasny remen. Nomos Club 36mm (Campus) Dalsi moznosti je od Nomosu Club nebo Campus. Barevne schema vim, ze se zene bude vic libit to na campusu, ale pres ten pseudo-california dial se nejak nemuzu prenest. Je to jako byt taaaakhle blizko k dokonalym hodinkam pro drahou polovicku a pak je takhle zmrsit. :-/ Takze se nabizi klasicky Club, po shlednuti par videii a fotek se ale obavam ze tak jako tak uz budou na zenske ruce kvuli delce nozek stejne trosicku moc (coz by platilo i pro Campus, ano) a celkove mi to barevne schema prijde spis muzske nez zenske. Sinn 434 St Perlmutt W Protoze ani jedna z predeslych moznosti neni ideal zabrouzdal jsem k sinnum. Tem po designove strance nemam co vytknout => maji myslim idealni velikost nekde mezi tangente a club, tak jako ty zbyvajici dva kousky nejsou nijak tezke, nijak vysoke, barevna skala idealni, jsou elegantni a zaujmou perletovym cifrem. Jenze jsou jen quartz, coz ciste z pohledu praktickeho zenu spis potesi, ale to pak tak nejak miji smysl tohoto cviceni "stahnout zenu k vyssi horologii". Clovek se muze utesovat, ze sinn se i s quartzem trosku vyhral, a ze i tak to bude z timexu skok "jako prase", ale nejak se nemuzu zbavit dojmu ze jsem sice skocil, ale nedoskocil... jestli mi rozumite. Ikdyz preferuji nemecke hodinky, dival jsem se po nejakych tissotkach, certinach atd. ale nic me nenadchlo na 100%. Takze dotaz pro mistni vice znale, co treba taky nekdy resili podobny problem: Napada vas nejaka alternativa, viz to co jsem popsal nahore? Nebo mate na ty tri kousky v necem jiny nazor, v necem se pletu? Asi ani necekam, ze to tu nejak jednoduse rozseknu, ale jakakoli uvaha, koment nebo idea bude vitana. Vsem predem dik.
  14. A jeste jeden dotaz, z fotek to neni poznat, ale maji antireflex nebo ne (jako zbytek black bay kolekce)?
  15. Modni / Cinske znacky asi nema cenu zminovat, tam je postoj nas vsech asi jasny, ale tak z toho serioznejsiho (a zacnu od toho nejjemnejsiho): Nemuzu si pomoct, ale mam problem prijit na chut treba IWC. Nenazvu to primo averzi, ale nejak nevidim nebo nenachazim jediny duvod k porizeni, k lasce. Dal pokud si osazenstvo myslelo, ze je s "rasistickou diskusi" konec tak chyba lavky ja ji sem zase trosku vtahnu a vtahnu ji k Breitlingu. Nemuzu si pomoct, ale tuhle znacku mam (klidne verim ze iracionalne) spojenou s papalasi (u nas ve vychodni evrope) a s arabama (v evrope zapadni), resp. aspon tema co nedosahnou na zlate pateky. Proste leskle blingbling hodinky co pritahuji jistou skupinu lidi. Ze clovek nechce byt davan do spojitosti s takovou skupinou lidi mi pak prijde jako prirozene. No a predevsim mi vadi kopirovaci. Sam mam jedny Steiny (ne potapky), ale ikdyz prinasi skvely pomer cena/vykon tak ta nulova "vlastni prichut" u nekterych modelu, cti sproste vytezeni neceho co vymyslel nekdo jiny, se mi je jednoduse protivi stale vic a vic. Nevadi mi seika padi zelvy, protoze "i kdyz pepsi", tak jasne vlastni invence v X vecech a s rolex pepsi si to nesplete asi nikdo, ale steiny a dalsi... uff. A pritom je to skoda protoze jak uz tu zaznelo, vlastni modely maji snad bezkonkurencni pomer cena/vykon a tem se neda vytknout snad nic. A pak mam par kandidatu: Prestavam treba chapat Tagy, Monaco byli moje grail watch (nesedli mi na ruku), ale co za sve jine kousky dnes chteji... navic mi prijdou ze cim dal vic sklouzavaji k cirkusu a tak trochu opousti to byt seriozni znackou. Trosku se mi zacina pricit i Omega, nekonecne "limitek", taky trochu cirkus v posledni dobe atd., ale moony opet jsou jedny z hodinek, ktere bych si jooo umel predstavit na sve ruce. Dokud je budou delat v manualu, stejne velikosti a haselitu tak se tu ode me Omega "na plnou hubu" asi neobjevi.
  16. Uff, tak za sebe musim napsat ze "buzna tah" k tomuhle stylu Sinn mi sedi dalece, dalece lip nez ten tah z fotek, tam mi zvlast to napojeni brouseneho tahu na lestene pouzdro prijde jako pest na oko. Kdyz uz tenhle typ sinnu na tahu, tak jasne na tom peticlankovym, aspon za me.
  17. fOE

    Tudor Baselworld 2018

    samozrejme BB GMT, ne GMS
  18. fOE

    Tudor Baselworld 2018

    To se ruzni podle modelu: BB 36 a 41 v modre => cervenec BB GMS => cerven BB 58 => cervenec BB S&G => cervenec ale treba BB 32 uz v dubnu...
  19. Taky gratuluju. Tyhle tudor se mi vzdy libili a kdyz pred par tydny na letosnim baseleorldu tudor uvedl I modrou verzi, tak muj zajem jen zesilil. Tak se chci trosku poptat: - Pises ze bracelet jde z 22 na 18mm, ja pritom cetl ze BB tah jde jen z 22 na 20. Je teda jiny, nebo jen sum v chapani co a jak... ? - Obecne jak jsi s tahem spokojenej? - mas je uz nejaky patek, je ten lestenej bezel magnet na skrabance, nebo se zatim statecne drzi?
  20. fOE

    Tudor Baselworld 2018

    A jeste jedna pri jinem svetle
  21. fOE

    Hamilton Intra-Matic 68

    Doporucuju prubnout nazivo. Sam mam vetsi zapesti (21cm) a vzal jsem je jen v 38mm. Na ruce pusobi tak o 2mm vetsi nez jsou, coz u oblekovek na me ruce 38=>40mm je uplne idealni. 42mm co pusobi jako 43-44mm? Jako oblekovky? Ikdyz mam rad vetsi hodinky tak tohle je za me uz trosku moc.
  22. fOE

    Tudor Baselworld 2018

    Tak nepridam se veru k tomu vseobecnemu nadseni z BB GMT, za me teda jasne 2. housle za pepsi rolex. Ta rucicka 2. casove zony mi pak vylozene vadi. Tady prihazuju pujcene fotky z www.watchonista.com Ta druha fotka je ukazuje v hezkem svetle, chce to videt na zivo ale z toho co Tudor na Baselwordlu 2018 predvedl me prave tyto, v 41mm, zaujali nejvic.
  23. Komentovat a prispet k offtopicu nebo nekomentovat? Tady se adminovi co to po case bude promazavat musim predem omluvit, ale tohle si pochvali proste zaslouzi, takze => diky lucid
  24. Uz tohle je rozumna, 20% sleva z MSRP, ale na Montredu je obcas zahlidnu i za 1400E, coz je jeste zajimavejsi https://www.chrono24.de/hamilton/american-classic-intra-matic-68-autochrono-42-le--id7329133.htm
×
×
  • Vytvořit...