Přejít na obsah

PepeS

Členové_50
  • Příspěvky

    30
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele PepeS

  1. Rychlá domluva, super přístup, krásně opečované hodinky a navíc príjemný hovor u kávy. Doporučuji
  2. Modré jsou opravdu dobré, škoda toho quartzu.
  3. V platině nevypadají zle, ale to zlato jim moc nesvědčí.
  4. Drahé a ošklivé, ale těch 100 lidí co si je koupí se stejně najde
  5. Tak za mě jsou strašně přeplácané, tu zebru na ciferníku si mohli nechat a ty indexy rozdělující čísla na lunetě taky nejsou zrovna povedené.
  6. Předpokládám, že v příští kolekci bude pro změnu verze s pantherem
  7. Tak jsem je měl včera v ruce a bohužel musím říct, že na fotkách vypadají mnohem lépe než ve skutečnosti, velikost je příjemná, ale tu gumu bych musel sundat, je to strašně uřvané.
  8. Ty JL mají náhodou jiný font a jinak popsané čítače Hůř
  9. No, než jsem si všiml té datumovky a pochopil, že to nejsou čínské znaky, tak to chvilku trvalo
  10. Pokud vím tak hacking nemá. Rychlý popis co znamená číslo kalibru: http://forums.watchuseek.com/f27/why-el-primero-cal-3019-phc-phf-197651.html the nomenclature was taken over from Martel. Their system was: first two digits denote the calibre diameter (in mm), the third denotes the nth calibre of that size in the company and the last denotes the type. Hence the Cal. 25xx series - all are 25mm (11.5''') across, follow each other (hence the numbering from 2 through to 7) and have a small second version (last digit=1) or a central second version (last digit=2). The P stands for Power (i.e. automatic winding), the C for Calender (i.e. date function). Hence, the El Primero became the Cal. 3019. 30 for 30mm across, 1 for the first calibre of that size developed inside the company (earlier, the chronograph movements taken over from Martel of that size had their size given in french lignes, i.e. 13''' for Cal. 136 series; also, I presume that they weren't really developed inside Zenith so that the El Primero got the Number 1 even in this respect) and 9 for a chronograph movement. The P stands for Power, the H for Hour totalizer and the C for date. The F presumably stands for Full calender (with moonphase).
  11. Vím, že je to pravděpodobně už jen práce navíc, ale přesto by asi nejen mě hodně zajímalo, kdo vlastně udělal chybu, takhle je v tom namočený Hanák, Nest i Fortis a je dost pravděpodobné, že někdo z nich vcelku nevinně. Pokud by se zjistilo, že hodinky neopustili ČR, což osobně považuji za pravděpodobné, šlo by s toho udělat nějaký konkrétní závěr, takhle to nejvíc poškozuje Fortis.
  12. Dobrý článek, pokud jde o tu povrchovou úpravu křemíku diamantem, tak to pro mě byla taky novinka. Nejsem si jist jestli Co-Axial opravdu patří mezi 10 nejdůležitějších, ale Omega tam do té doby byla vždy druhá, tak asi bylo potřeba něco najít
  13. Barevně zajímavé a nositelné. Oceňuji, že nám ty Emirates moc necpou a jsou jen na dýnku, ale doporučená cena 5200SFr mi už zase tak skvělá nepřijde. Přece jen jsou to jen základní Seamastery na gumě a cenově se dostáváme někam k PO.
  14. Hezké GMT Ten čudl nad korunkou mi vadí o dost míň, než ten ukazatel rezervy nátahu u těch GS
  15. Před pár lety jsem koupil ženě Tag Heuer Golf (WAE1117.FT6008), má je na denní nošení a nijak extra je neopečovává. První baterie v nich vydržela přes 2 roky. Druhá, kterou jí tam dali v Koscomu cca 5 měsíců. Kde může být problém? Případně kam jít pro novou baterii?
  16. PepeS

    OMEGA at BASELWORLD 2013

    Pokud se nepletu, tak to zatím jen demonstrovali na prototypu a zatím není vůbec jasné, kdy a v čem se to objeví.
  17. ETA začala vyrábět čistě kondenzátorové řešení Autoquartz už někdy v roce 1998. To že se dnes častěji používá lithiový nabíjecí akumulátor, který je levnější a má větší kapacitu, je věc jiná.
  18. To si myslím není pravda, jakékoliv digitálky s kondenzátorem a solárním článkem tuto definici splňují také.
  19. Díky za recenzi, hezké hodinky a ještě úžasnější technika uvnitř. Ale ta cena je dost šílená s ohledem na to, že jsou to quartzky Vím, že to je krásný, skoro čistě mechanický strojek, ale bez těch 2 procent elektrických součástek prostě fungovat nebude...
  20. Já bych ten prodej ještě zvážil, potápky za tebe dekompresní přestávky neohlídají
  21. A mohu se zeptat proč? Pro potápění je naopak velký problém, když je nevýrazný.
  22. PepeS

    citizen DLC úprava

    DLC se při testech tvrdosti může jevit dokonce tvrdší, než přírodní diamant. Jelikož tato úprava poměrně zásadně snižuje tření, používá se i u součástek do závodních motorů a rozhodně jen tak neopadává Detailněji zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond-like_carbon
  23. PepeS

    ORIS přesnost chodu

    Má, koukni třeba sem: http://www.boucher.cc/Oris_calibers.html
  24. PepeS

    ORIS přesnost chodu

    Myslím, že aktuálně používá ETA a Sellita. Červený rotor asi nebude stačit na označení in-house
  25. PepeS

    ROLEX V AKCI

    Skoro všichni to měli stejné. Nejdřív bondovky, pak suby a teprve potom si najdou něco méně profláklého. Občas dokonce i hodinky, které neseká stroj Ale je fakt, že jak bondovky, tak suby pod vodou přežijí víc, než majitel.
×
×
  • Vytvořit...