Přejít na obsah

mikulíšek

Členové_50
  • Příspěvky

    145
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

O uživateli mikulíšek

  • Datum narození 18.4.1987

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Filmy, deskové a jiné hry, komiksy, pivo

Návštěvy profilu

2 766 zobrazení profilu

mikulíšek's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. mikulíšek

    Orient Aviator

    Hodinky jsou super, mám je už tuším přes dva roky... Ale čistokrevné pilotky to prostě nejsou. Orientů mám víc, takže mi to logo a "přeplácanost" nevadí, ale někomu může. Na cifru je toho opravdu víc, než je třeba. Zpracování s ohledem na cenu je perfektní. Pouzdro z broušené oceli je parádní, škoda korunky, která by mohla být méně obyčejná. Díky šroubovací korunce WR100, takže i vodu snesou bez problémů. Ciferník hezký, jen výřez datumovky by mohl být lepší, ale je to takové Orienťácké řešení, specificky přeplácané, prvoplánově nesofistikované. Luminiscence dostačující (i když kvalita je spíše doháněna kvantitou). Přesnost v pohodě. Originální řemen je imho nic moc, ale zase na pilotky se dnes řemeny dobře shánějí (sám je nosím na koženém natu). Za mě oba palce nahoru. Za tu cenu se nic moc lepšího sehnat nedá. Jen ta modrá varianta je dle mého názoru celosvětově nějaký pátek vyprodaná.
  2. mikulíšek

    Obchody v Praze

    No jedná se o 2 pobočky téže firmy (http://www.gammy.cz/). A obsluha ochotou příliš neoplývá. Obávám se, že shánět po Praze M-Force bude dost nadlidský úkol. Asi ti nezbude, než koupit, vyzkoušet a případně vrátit.
  3. Tahle limitka je parádní. 2x jsem je chtěl mít a nesehnal a když byly k sehnání, tak jsem je zas nepotřeboval. Prostě jsem se s touhle limitkou vždy míjel ;-) A pravdou je že manuální nátah není automat. Další parádní, bohužel už poměrně drahé a opět je manuální jsou více hezkých fotek zde Prostě Orient Star umí, a mezi elegnatními hodinkami za slušné peníze má jistě co nabídnout. Mrzí mě, že nové přírůstky do OS Classic řady, jsou v okolí datumovky docela odfláknuté (useklá III, dost nijak zpracovaný výsek na datum v embosovaném číselníku). Prostě super hodinky s pár klasických orienťáckých "ale.."
  4. a když má člověk Mako/Ray, tak má tah i k pilotkám. rychlomobilovka (+ nemám ideálně seřízené koncovky tahu, ale tvarově sedí)
  5. Díky. Je to Hirsch Camelgrain, který se s tím modřením opravdu hezky kombinuje. Jediná škoda je, že se mi nepodařila sehnat originální OS trnovka. Díky. Otázkou je, co jsou "běžné" Orienty. Takové M-force, Diver 300m řady jsou zpracované velmi dobře a tomu odpovídá cena. Pokud tyto OS budu srovnávat s tím co mám doma z novodobé produkce (Mako, Flight), tak ten rozdíl tam je patrný. Pěkné by bylo srovnání OS s Orientem na podobných modelech např. OS Classic vs. Bambino/Curator. Alespoň pro mě je však hlavní benefit OS v designu. Povedené a decentní logo OS, prostě lépe sedne k elegantním hodinkám a OS produkce je designově "vychytanější" (i když ne vždy bez chyb). O černých jsem taky přemýšlel, respektive o černých a stříbrných. Jen ty zlaté naživo působí, že mají daleko mohutější pouzdro. Z toho co mám, je nosím aktuálně asi nejradši.
  6. mikulíšek

    orient ray - sklo

    Vypadá to hrozně. Škoda. Blbý je, že celá ta operace je v poměru k ceně hodinek značně kontroverzní, obzvlášť když se to vlastně nepovedlo. Skoro se nabízí, jestli je nezkusit poslat dál a nekoupit Mako USA collection http://orientwatchusa.com/collections/mens-watches/diver/em6500gw) už se safírem z výroby. Docela by mě zajímalo jak jsou na tom safíry z orientuhren.de. Za 60 EUR je to drahej špás (při ceně hodinek 120 EUR), ale jestli se shoduje s originálem tak má člověk aspoň jistotu, že nebude zklamaný. Mimochodem od 10ks, dávají nějakou množstevní slevu.
  7. mikulíšek

    orient ray - sklo

    kolik si řekne za osazení toho skla (vč. tlakovky)?
  8. Ciferník je modrý. Ta modř je toková nevtíravá do šedočerna, pro pilotky tak akorát. Paradoxní je, že když jsem je kupoval, tak jsem byl smutný, protože v tu chvíli neměli variantu s černým cifrem, a tak jsem se spokojil s modrou :-) O meshi se psalo tady... dá se sehnat na ebayi za "pár peněz" (kolem 300,-) a udělá velkou parádu. V tom vlákně jsou i další příklady použití a z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to velmi universální obutí hodinek, které se dobře vyměňuje a pohodlně nosí.
  9. Za ty peníze nic lepšího neseženeš a všeobecně jsou s nimi velmi dobré zkušenosti. Obvykle jsou překvapivě přesné. Šroubovací korunky a WR200, takže do vody ideální. Sluší jim tah, kožený řemen i nato strap. Teď jde jen o to jakou barevno variantu a jestli Ray nebo Mako (ale to si musíš rozhodnout sám). P.S.: koukám, že šly s cenou nahoru (pravděpodobně i vlivem měnových kurzů). Ještě před rokem (dvěma) jsem kupoval Maka na tahu za cca 2.800,- teď co se tak rozhlížím, tak min 3.500,- (nehledal jsem důkladně)
  10. ..díky Jestli tomu správně rozumím, pak odpověď na mou otázku je, že... Orient King Divery (bez ohledu na označení "KD", nebo "SK", které po změně norem nahradilo plné označení) byly navrženy jako potápky. Luneta, ať už klasická nebo dekompresní není jen ozdoba, ale má oporu v reálném určení hodinek. Po úspěšném přetěsnění by tedy měli vodu zvládnout a to i přesto, že nemají šroubovací korunky (právě to, že nemají šroubovací korunky ve mě vyvolalo obavu, jestli "SK" a "KD" modely nejsou jen vzhledově inspirované diver hodinkami). Můj subjektivní odhad je, že by měli zvládnout ekvivalent dnešní WR100 (co se týče způsobu užívání) Přepočet na dnešní WR systém je s ohledem na rozdílnost tehdejších a dnešních norem víceméně nesmysl. Dnešní WR systém je oproti dřívějšímu značení spotřebitelsky méně přehledný.
  11. Taky jsem běžně plaval a šnorchloval s Casio WR50 naprosto bez problémů, ale zas mi bylo trochu jedno jestli je utopím nebo ne. (nakonec se tak stalo, když jsem omylem urazil kus pouzdra u tlačítka). Už jsem setkal s tím, že výrobce WR100 pod hladinu nedoporučuje. Pokud nebude korunka šroubovací, tak budu mít mírnou obavu asi vždycky už jen kvůli jejímu nechtěnému vytažení. A zas mi netvrďte, že byste se s WR30 (mnohé oblekovky) potápěli do reálných 30m hloubky. Pokud mají vintážní King Divery stupnici pro ponor do 40m, pak se domnívám (a zároveň se na to ptám), že jsou max do 5ATM, tzn. WR50, což podle dnešních měřítek stačí sotva na plavání a rozhodně nejsou určeny pod vodu na potápění. Neříkám, že do nich hned nateče, ale není to bez rizika.
  12. Jak reálně se s nimi lze (dalo) potápět (plavat) mám tyto : nemají na sobě žádnou informaci o voděodolnosti. Korunky nejsou šroubovací. Do vody bych se s nima celkem bál. Měl jsem za to, že je to jen designová inspirace potápkama, ale nikdy nebyly určeny k vodním hrátkám. I ta reedice má WR "jen" 100m, což už je dost na hraně, jestli je do vody nosit.
  13. To je trochu problém. To kombo (pánské+dámské) s bílým číselníkem se v Evropě nedostane (pánskou variantu lze sehnat s černým cifrem, ale to už není ono). Stejně tak to je s některými jinými kombinacemi a jsem zvědavý jestli k nám vůbec dorazí třeba ten nový věčný kalendář. A ještě jedna věc k modelům "Disk"... Podle mě super stylovky a spousta kombinací, možnost vytvořit partnerské kombo (btw. ty dámské jsou za ty peníze opravdu paráda), jen to logo. Nebyl by to orient, kdyby na hodinkách nebyla jedna drobnost, která všechno tak trochu kazí. Ten prolis do kterého je umístěno logo je přinejmenším hodně divný a troufám si tvrdit, že jakékoliv jiné řešení by bylo lepší.
  14. mikulíšek

    Pilotky od Orientu

    naprostý souhlas, jen dodávám, že korunku v orientu taky mohli (měli) pojmout nějak zajímavěji. Osobně mi to možná vadí víc, než ta datumovka.
×
×
  • Vytvořit...