Přejít na obsah

Dzos

Členové_50
  • Příspěvky

    2 603
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Dzos

  1. Tak tyto Omegy mi ještě unikají. Už mám ale počíháno. Minulý týden jsme mělo v OL. sraz, tak postnu jednu ze setkání black/white.
  2. Dzos

    Sraz Chronomagu - Olomouc

    Taky díky za setkání s příjemný pokec. Ten prostor byl fakt na tolik lidí malý. Tak jsem nestihl si nejen pokecat, ale s některými se ani seznámit. Nebylo jednoduché se probojovat na opačný konec stolu. Moc jsem nefotil, tak jenom přidám toto
  3. Dzos

    Sraz Chronomagu - Olomouc

    Já taky dorazím, ale tak kolem 7.
  4. Nový trend gastronomie: "kuře á la losos"
  5. Tak nevím, jestli to patří do humoru nebo žumpy. Jenomže na humor je to bohužel moc reálný. Ten člověk je už úplně mimo. Btw., by mě zajímalo, jak asi taková kontrola probíhá. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-ano-agrofert-kompro-vodnanske-kure-rizek-v-kalhotkach.A240320_161255_domaci_sdlk
  6. Jo, astronauti, to byli borci. Čest jeho památce. Na té fotce vidím správně full goldy?
  7. Prodám vintážní Zenith automaty, 70. léta, zlacené pouzdro. Velikost pouzdra cca 38 mm, díky hranatému tvaru působí větší. Krásný, takřka intaktní ciferník. Sklíčko plochý minerál, má jeden drobný škrábanec kolem 3. hodiny. Korunka neznačená, nejspíše nepůvodní. Pouzdro zlacené, krásně zachovalé s minimem škrábanců, zlacení nikde nechybí. Samozřejmě je neleštěné. Na dýnku ještě zbytky ochranného vosku z výroby. Hodinky asi nebyly téměř nošené. Ručky mají slabou patinu. Strojek je kalibru 2562PC, pěkně zachovalý, nedoškrábaný. Servisní historii neznám. Funguje, datum překlápí. Nestihl jsem změřit přesnost a rezervu, doplním v případném upu inzerátu. Ale co si pamatuju, tak přesnost byla odpovídající stáří hodinek. Fotky jsou jako obvykle v makro režimu. Pouze prodej prosím o výměny nemám zájem. Cena 13 500 Kč. Doprava po ČR v ceně.
  8. Jsem myslel, že pro práci v novinách je nutné znát základní pravidla českého pravopisu. To si tam toho nikdo nevšiml?
  9. A nejhorší je, že se nikdo z jeho sekty ani na moment nepozastavil nad formou - příkazem, ani nad obsahem. O vyjadřování páně předsedy nemá smysl se už vůbec vyjadřovat. Sám je zm.d, tak mu to asi ani nepřijde nepřípustné.
  10. Prodám vintážní Zenith Sporto s manuálním nátahem a krásným červeným/bordó ciferníkem. Datovány do 70. let. Velikost 36 mm bez korunky x 41 mm. Krásný červený ciferník je vzhledem k rozměru pouzdra obří - má 31 mm. To je velmi neobvyklé, protože obvykle mají ciferníky u podobných modelů z té doby 27-28 mm. Ciferník je původní, žádný reprint. Sklíčko je plastové, má drobné škrábance, není problém rozleštit. Korunka neznačená, asi nepůvodní. Pouzdro zlacené, krásně zachovalé s minimem škrábanců, zlacení nikde nechybí. Samozřejmě je neleštěné. Ručky mají patinu a minutovka částečně vypadenou lumi. Nechal jsem to tak schválně. Strojek je kalibru 2572C, pěkně zachovalý, nedoškrábaný. Servisován před cca rokem a půl místním členem. Funguje také rychlé nastavování data pomocí druhé polohy korunky. To je fíčura v řadě Zenith 25xx pouze u strojků 2572. Řešena je pomocí dodatečného ozubeného kolečka na natahovací hřídeli a dost často u hodinek se strojkem 2572 chybí. Nestihl jsem změřit přesnost a rezervu, doplním v případném upu inzerátu. Ale co si pamatuju, tak přesnost byla slušná. K hodinkám je pěkný barevně ladící nenošený dobový kožený řemínek. Fotky jsou jako obvykle v makro režimu. Pouze prodej prosím o výměny nemám zájem. Cena 12 000 Kč. Doprava po ČR v ceně.
  11. trochu jsem na ně zapomněl. Tak zkusím naposledy up a změna ceny na 15 900.
  12. Po dlouhé době jsem byl v bance v bezp. schránce. A zjistil, že tam mám hodinky, na které jsem úplně zapomněl, že je vubec mám. To už je na pováženou. Asi mám začínající demenci. Takže je to vlastně nový přírůstek:).
  13. Rodinná sešlost. Někteří příbuzní se nedostavili.
  14. Super !! Doufám že ti vydrží alespoň do srazu :). A pokud ne, stavím se do fronty !
  15. Díky za obchod, vše proběhlo rychle a bez problému, jak se na fóru gentlemanů očekává (ale ne vždy je samozřejmostí).
  16. Po delší době jsme opět něco upekli a ...... naprosto v pořádku jako vždy Díky.
  17. Ono je to asi složitější. Např. nejstarší tahy 1162 s koncovkou 172 čislo endlinku na sponě nemají. To až pozdější verze. A ještě pozdější mají značení 1162/1/172. A úplně nejnovější mají značení vypalované laserem místo původní ražby a opět značeno jen 1162/172. Zajímavé info k těmto tahům zde. https://omegaforums.net/threads/from-7077-to-1171-18-vintage-seamaster-and-speedmaster-bracelets.45883/ A tady celý seznam odpovídajících tahů k referencím. https://omegaforums.net/threads/case-bracelet-endpiece-list.81618/#post-1045310
  18. Gombo, pěkný chameleon. Ať nejsem mimo téma. Quartz pátek.
  19. Jsem je taky dnes dopoledne u Envelopy potkal. Žluto zelenej dlouhej štrůdl. Samej nablýskanej John Deere. Jen asi dvě žlutý JCB jim kazily sestavu. Tak odkud asi páni zemědělci ty svý stroje financovali ...
  20. Dzos

    HUMOR

    Tak ty si by měl vydražit Zeman.
×
×
  • Vytvořit...