Přejít na obsah

jorokw

Členové_50
  • Příspěvky

    52
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele jorokw

  1. Vždyť to píšu - něco je třeba předělat, ale základy je třeba nechat. Jsem proti přístupu - teď se máme dobře a zpochybníme předchozí vývoj. Začneme od vypínání "nebezpečných" nápadů, slov a idejí. Historie nám ukazuje, kolikrát jsme se hromadně mýlili a 3/4 společnosti skákalo ze skály jak Lemmings.
  2. Někteří vlastní "falešnou ohleduplnost" a nezájem o děti nazývají "rodičovstvím" (má nová známost a její extrémně rozmazlená dcera). Říká: je mladá a může si dělat co chce, chci pro ni život beze stresu. Výchovu není ale možné nahradit nezájmem! Výchova je určovaní hranic - pokud to neudělá v dětství rodič, pak to udělá později svět (šéf, partner, politik, policajt, soudce). Ve výsledku je na světě další pokroucený člověk s pocitem křivdy. Ještě horší je, když procitnutí nepřijde - někdo je v bavlnce do 40ti a má dojem, že všechno je jeho a na vše má právo. Nevidí, že dnešní civilizace je postavená na zádech našich předků. Neuznávají, že jsme stále částí přírody, kde každý člen "smečky" má svůj díl práv i odpovědnosti. Výsledkem přístupu "poroučíme přírodě" je i dnešní pandemie, která se snaží eliminovat slabé. Jsme uvědomělá společnost a nechceme to nechat tak a tak bojujeme o každý život - přitom balancujeme na hraně definované naší svobodou. Žít svobodně znamená žít s nebezpečím ve světě definovaném osobní odpovědnosti, eliminace nebezpečí znamená postupnou diktaturu klecového typu.
  3. Jak se tak na to dívám, tak obě strany: progresivističtí aktivisté (skupina: rozmontujeme starý svět) a konzervativní Laissezfairisté (skupina: nechte život běžet) do sebe pálí stejnými argumentačními fauly. Je mi to zejména líto u těch aktivistů - vládne tam silný pocit "já jsem lepší člověk". Pocit, který je o krůček k sociálnímu inženýrství - k zesměšňování, urážení, ostrakizaci, vyloučení, k zákazům a regulaci názorů, informací a osob - a to ve jménu nově definovaného dobra a progrese. Obě skupiny chtějí "lepší dům" jen na to jdou jinak. Progresivisté jsou naklonění rozebírání původní stavby, s tím, že na přechodnou dobu budou bydlet ve stanu, konzervativcům se starý světový barák líbí takový, jak jej předci postavili, fleky přelakuji a každý rok postaví novou místnost. Jelikož žijeme v blahobytu rozebírači - revizionisté, jak se zdá, pomalu převládají. Pokud ale bude zle, přesune se aktivita na hmotu tvořící konzervativce. Je to jako kostní tkáň - pokud je kost zatížená, pak mohutní - a to přispěním osteocytů - pokud zátěž pomine, kosti se zmenšují díky osteoklastům. Vtipem je, že zdravý jedinec má oba procesy v rovnováze a funkční. Rozebírat základy společnosti stůj co stůj je naivní a hloupé. Bez páteře totiž noc daleko nedojdeme...
  4. Já už jsem postarší pán a podle některých jsem konzervativní mysogynistické rasistické bílé hovado. Nejsem antivaxerem ani popíračem kovidu. Ke vládám (nejen naší) mám extrémně odtažitý vztah - vůbec jim nevěřím. Proto se často stavím na stranu zdánlivě nemoderních zapšklých idiotů. Jsem takový "advocatus diavoli" - obhajuji dnes nemoderní názory. Věřím, že práva by měly být vyvážené zodpovědností - chcete nová práva, tady máte ekvivalentní balík zodpovědnosti jinak nic. Jsem odpůrce rozebíraní starého světa nově se objevšími "napravovači světa". Míchat ke genderovým a rasovým otázkám kvóty je podle mého názoru nesmysl - vrchovatě stačí rovné příležitosti. Navíc si myslím, že žena a muž mají různé predispozice a úkoly. Příští týden jdu na očkování, ale chápu ty, kteří se očkovat nechtějí a mají k tomu různé námitky. Na jedné straně je doporučení vlády a mainstreamových medii, na druhé straně je nedůvěra a snaha o maximalizaci svobody jednotlivce. Někdo mi namítne, že je tady riziko - já jsem však názoru, že riziko by se nemělo za každou cenu eliminovat (stejně tak, jako ponechat přirozené nerovnosti pokud se objeví ve světě stejných příležitostí). Eliminace rizika je chiméra - riziko z lidí mačká to nejhorší, ale i to nejlepší. Neočkování riskuji a dle mého názoru na to mají plné právo. Snaha o řízení osudů lidí končívá diktaturou (všechny diktatury měly v programu lepší svět). Cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly...
  5. Neočkujte děti: pokud by u všech skupin probíhal Covid-19 jako u dětí, o žádné pandemii by se dnes nemluvilo, nejspíše by se neřešilo ani očkování (fatální průběhy jsou 100x až 1000x méně četné). Přirozenou otázkou je nakolik je morální očkovat neprověřenou látkou*** skupinu, která toto očkování de facto nepotřebuje? Je to správné? Je to morální? *** historie lidstva je plná nepovedených zdravotních experimentů. Podívejte se na tento dlouhý seznam škodlivých léků tj. prošly klinickými testy, byly schválené, předepisovaly se, a byly (někdy až po létech) stažené: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_withdrawn_drugs
  6. Škoda, že The Expanse (https://www.csfd.cz/film/407858-the-expanse/prehled/) už není na Netflixu. Kvalitní sci-fi vhodné i pro "běžné publikum" - řady 1-2-3 jsou solidní jízda se zajímavým příběhem i postavami.
  7. Mám blízko Beskydy i Jeseníky - tady se vyplatí mít něco lehkého a obratného: 3 dny po nákupu ...tehdy ještě chyběl centřímetřík k okraji.
  8. A sluší se uvést zdroj: American Academy of Pediatrics and the Children’s Hospital Association https://services.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/children-and-covid-19-state-level-data-report/
  9. Děti jsou citlivé téma - Covid se jich totiž primárně netýká (children were 0.00%-0.2% of all COVID-19 deaths, and 8 US states reported zero child deaths). Tlak na jejich očkování je kvůli přenosu na dospělé (ani zde děti nepatří, kvůli nízké virové náloži, mezi nebezpečné superpřenášeče). Na děti má vláda ale silné páky - tato skupina je ekonomicky neaktivní a tak restrikce zde jsou extenzivní a intenzívní (vzhledem k mírnému ohrožení této skupiny). Pokud by se Covid choval ke starším generacím stejně (tj. zemřelých by bylo 50-60 za celé období pandemie), pak tady nemáme vůbec lockdowny a dokonce ani očkování.
  10. Asi neobjevuji Ameriku, ale na YouTube kanálu Watchfinder & Co. jsem našel ta nejlepší "hodinková videa" - makro mají tak detailní, že i na VC jsou vidět drobné tu a tam drobné nedokonalosti. Pánové z Watchfinder jsou zásobárnou opravdového hodinářského P!
  11. Mám jednu H11 v objednávce a mezitím je doma 365 - tak kdyby někdo chtěl toho hellcata. Jo a 365 je výborná zbraň. Střílím s ní překvapivě přesně. Na tu krátkou hlaveň... to lítá hezky.
  12. Seriál Silicon Valley na HBO je překvapivě fresh. A moc to není ani o programátorech - takže koukatelné...
  13. V PL se CeO2 dá koupit relativně snadno. Jezdím tam jednou měsíčně. https://allegro.pl/kategoria/mleczka-i-pasty-polerskie-polerowanie-lamp-253306?string=Tlenek Ceru Množství od 100g do 1kg.
  14. Zdravím pacienti! Nejedná se ani tak moc o identifikaci (strojek je Omega 503, rolled gold, 55-60?), jako spiše o posouzení stavu a co dál s tím... Hodinky běhají a nosím je 6x ročně na plesy, svatby, pohřby... Vozit je s jinými v rotamatu? Nerad bych něco zanedbal. Jirka
  15. Mám starší pozlacené Omegy ve stavu, který vidíte níže na obrázcích. Co s takovými hodinkami dále? Hodinky chodí, vozí se v rotamatu, občas je i svátečně nosím... Co s hodinkami dále? Vyčistit strojek (u koho)? Renovovat? Nechat tak?
  16. Krátky doplněk. Hodinky mám již několik měsíců a mohu říci, že dělají neskutečnou parádu. Tento typ je takový hybrid - nejsou zlaté, nejsou ale ani pozlacené elektrolitycky. Vysvětlím. V této době používala Omega technologii Gold Filled. Zatímco elektrolitycky pozlacené hodinky mají relativně tenkou vrstvu zlata u Gold Filled je vrstva zlata 1/20 tloušťky pouzdra, což může být 0.1 až 0.2mm vrstva! Takto pozlacené hodinky vydrží při šetrném zacházení celou dobu životnosti bez známek opotřebení zlaté vrstvy. Navíc Omega používala indexy z čistého zlata, což má i svou nevýhodu, neboť mají tendenci po nárazu odpadnout - jsou relativně velké a těžké. Gold filled. (GF). Same as rolled gold except it meets a higher standard, in that it has to be 1/20 gold as against the weight of the article. You may see 18K GF or 1/20 18K GF. They both mean the same. This the BEST form of Gold plating. It should last at least one lifetime. Hodinky nosím k obleku (jsou vintage, a tudíž žádné obry, které mám obvykle rád) a mohu říci, že se moje jiné oblekovky mohou schovat. Nečekal jsem to, ale opravdu přitahují pohled. Prostě hooodně muziky za relativně málo peněz. A cena? Musím kouknout do historie aukce ale žádná cenová tragedie to nebyla... Jirka
  17. K těm Rado... dost věcí mi tady nepasuje: 1. ciferník: je evidentně nový, dělaný sítotiskem (hrany písmen se rozpíjí) 2. ciferník: nápis RADO není plastický ale natištěný, Swiss made je zcela mimo osu 3. sklíčko: je evidentně nové 4. pouzdro: je evidentně nové (popsáno po zkoumání - možná je jen precizně přeleštěné) 5. strojek: vypadá skutečně důvěryhodně, dokonce jsem našel v archívu eB prodej tranše 300 těchto strojků... Je však možné, že se jedná o povedenou a částečně nepříliš povedenou omlazovací opravu - ten potisk ciferníku "světlá na tmavém" je obtížný. OK - poučil jsem se, a zdržím se příště předčasných soudů.
  18. Zde je o tomto modelu. http://omegaforums.net/threads/seamaster-soccer-timer-145-016-review.1768/ Reference 145.020: Cushion case with fixed inner bezel marked either with pulsations, tachymetre, decimetre or telemetre indications, available in white dial and grey dial variants. Takže to je opravdu subvarianta Soccer Timer Congrats!
×
×
  • Vytvořit...