Přejít na obsah

eifell3

Členové_50
  • Příspěvky

    50
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Alpina, Bulova, Hamilton, Christopher Ward, Longines, Seiko, Tissot

Návštěvy profilu

1 527 zobrazení profilu

eifell3's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

0

Popularita

  1. To je dobrý základ, zkus to. Pokud budeš vážit mleté zrno, tak by to mělo stačit. Ten bordel při učení za to stojí.
  2. Jaký máš setup? Já jsem došel k tomu, že pro bottomless potřebuju stroj s časovačem, preinfuzí a barometrem. Samozřejmostí je dobrý mlýnek s ostrými kameny a váha s přesností 0.1g. pak jsou nějaké drobnosti jako distributory, tampery pro různé misky, dosing ring aj. Můj setup je ascaso dream pid a mlýnek macap m5d.
  3. V60 je sranda, ale espresso je královská disciplína. Nedávno jsem pořídil botttomless páku a do ní 7g la marzocco misku. Bylo sice utrpení všechno správně nastavit, ale teď je to pecka.
  4. Nefunguje ti ji dat mimo středně? Kraj na stred, aby zasahovala vic bokem? Na některé indukce to funguje.
  5. To je dobrý, mě čeká výměna parního ventilu na ascasu. Po 4 letech přestal těsnit a nové těsnění mu nepomáhá.
  6. Takže přetěsníš spařovací jednotku? Neblbne ti drenážní ventil? Je to pěkný hajzl a občas se zasekává, ale to znamená, že ti všechno teče do odpadní nádobky, pak máš prázdný hrnek a suchý odpad.
  7. Čau, Čistil sis spařovací jednotku? Jak to vypadá uvnitř? Zkus to rozebrat a urcite půjde vidět, kde to teče.
  8. Mám chestnut c3 a je to pecka pro moku nebo filtr,ale na espresso je to pořád malá přesnost nastavení hrubosti. Je to hlavně neskutečně rychlé oproti všem lodosům nebo hariím. S upgradem z aliku se tomu da ještě pomoct. https://a.aliexpress.com/_EJDWipl
  9. Není to spíš na výměnu celé setrvačky a kamenů? Odesláno z mého Pokédexu.
  10. Zkus Cimburka v Rozkvětu. Dělá převážně mechaniku. https://cimburek-karel-hodinar7.webnode.cz/moje-dalsi-sluzby/ Dával jsem mu na vyčištění jedny molnije a za pěknou cenu je vskřísil. Odesláno z mého Pokédexu.
  11. Poptej se v directu, umí hromadu věcí jinak za docela příznivou cenu. Pojistil jsem si třeba kolo za pár stovek oproti ostatním pojišťovnám je to úplně jiný přístup. Odesláno z mého Pokédexu.
  12. @Anela ja to vidím na jednodušší konstrukci. Ten velký kolotoč vypada efektně, ale je to nepraktické. Buzení určitě nějakým pořádným driverem od tmc, žádné hovadiny. https://cults3d.com/en/3d-model/fashion/watch-winder-remontoir-montre https://www.printables.com/cs/model/25958-quad-watch-winder Odesláno z mého Pokédexu.
  13. Dá se točit hodinky na vrtačce, ale tohle nejsou sexy konstrukce. Když se podivas na alternativní stavby, tak je hodne pekna konstrukce ve formě planetové převodovky. To se mi hodně líbí, ale je to takový rotační zásobník na hodinky. Odesláno z mého Pokédexu.
  14. Máš sice pravdu, že to mlátí i v tom mechanismu, ale ten motor je fakt hlučný. Tento design je víc cool než užitečný. Jeho tvůrce vytvoril i klasičtější konstrukci. https://cults3d.com/en/3d-model/fashion/watch-winder-remontoir-montre Odesláno z mého Pokédexu.
  15. Tohle je o mnoho složitější debata než to vypadá. @Josef01 ukazuješ základní řízení krokového motoru, abys ho byl schopný vůbec ovládat. Pri tomhle řízení motor se skokově posunuje o asi 1.6 stupně na krok, při tomto pohybu vzdycky motor poskočí a zasekne se, to způsobuje ten zvuk. Pokročilé řízení krokových motorů se používá u 3d tiskáren, zde se používá celá plejáda driverů převážně od tmc. Všechny používané drivery mají jedno společné a to microstepy, ty právě zamezují tomu poskakování, ale právě zjemňují chod motoru az po 256 mikrokroků v 1 kroku (asi 1.6 stupně). V nabídce driverů právě pro naše použití vystupuje tmc2209, ten zvládá fungovat na 5v. Driver chci používat v módu stealthChop, který nabízí velmi tichý chod. Co se týče řízení je jedno, zda si zvolím arduino s atmelem nebo esp32(8266), arduino ide má kompletně hotové Knihovny pro řízení driveru. Zapojení je poměrně jednoduché, ale odlišné od zapojeni od výše změněného základního driveru. Další dobrou funkcí je nastaveni proudu do motoru, což umožňuje používat 12v na menších motorech a omezuje to přehřívání motoru. Další pokročilé funkce jsou nastavení zrychlení/zpomalení a dává to další možnosti k tichému chodu. Stáhněte si datasheet a čtěte slovo Boží. https://www.google.com/url?q=https://www.trinamic.com/fileadmin/assets/Products/ICs_Documents/TMC2209_Datasheet_V103.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwiZs_uR3YH2AhVLh_0HHbj-AmMQFnoECAcQAg&usg=AOvVaw1_MGeMGXc7Q8B-HIg6_P74 Bastlu zdar Odesláno z mého Pokédexu.
×
×
  • Vytvořit...