Přejít na obsah

Jakub1

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

535 zobrazení profilu

Jakub1's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. GTM nepotřebuju (špatná fotka ) ale mně se Avenger právě líbí víc než nez SuperOcean II , ty už jsou na mě moc military a za mě málo sportovní. Ono uz i Avenger jsou na hraně. Ale musím říct, že nové SO jsou naprostá pecka!! Ale to už jsem mimo budget a mimo účel nákupu. Proto jsou ve finále tyto 2 modely. PS.: škoda, že R. Mille jsou tak drahé.
  2. Zdravím všechny, uplynulo pár let a zvažuji koupi druhých automatů k mým Omega PO, které jsou skvělé! Sháním levnější hodinky, které budu moct nosit všude (daily watch - práce, zahrada, ale třeba s dětma pod stan atd.) a nebude mi tolik líto, když s nimi občas někde bouchnu atd. PO na mě jednu dobu (co mám děti) byly moc mohutné, těžké a překážely mi a přestal jsem je úplně nosit. Nyní jsou z nich hodinky na slavnostní příležitosti Musím se přiznat, že před cca rokem jsem zazmatkoval a koupil si Apple Watch, hlavně kvůli tomu, že jsou lehké, tenké a nemusím se o ně bát, ale trochu se za ně stydím A nyní k výběru (hodinky jsem pár let vůbec nesledoval, tak jsem s Aquaracerama trochu "objevil Ameriku") Na začátku mi jako super volba přišla LHC (automaty za super cenu), ale to zpracování (omlouvám se) mě totálně odradilo (hrubé hrany jak od kladívka). Pak se mi líbily TH Formule 1 RedBull (Quartz) - jsou fajn, ale postě 53K za baterky je dost. Párkrát jsem se na ně byl podívat a teď mi připadají spíš jako barevné "studentské hodinky". Koukal jsem taky na MIDO, podle mě fajn hodinky za super cenu, hezké zpracování, ale prostě ten název a značka ... To už bych si asi vybral raději ty baterkový Tagy. A pak jsem kouknul na Chrono a našel jsem tyto 2 kandidáty, které se nechají sehnat za 55-65K a skoro zapadají do mých požadavků (první jsem chtěl hodinky za 30-40k) - modrá barva, vel. 42-43, ideálně na kaučuku (Breitlingy nejsou, ale pásek vypadá hezky a nechá se časem vyměnit). - TH Aquaracer Professional 300 - Breitling Avenger Automatic Oboje mají asi stejný strojek ETU, dobu chodu 38 hod. Co jsem se dočetl, tak TH by měly mít lepší zpracování a preciznost a prý mají i "mučírnu" hodinek, takže by měly vydržet víc. Co myslíte? Díky moc. J. (prosím nechci Oris, Ball, Hamilton a pod.)
  3. Vážení členové, je rozhodnuto!!! Dnes jsem byl na Arkádách, že se ještě podívám a nakonec jsem složil zálohu a zamluvil si své první HODINKY!!! Moc bych vám všem chtěl poděkovat za váš čas, vaše rady, příspěvky a tím i za zkušennosti, které jsem získal. Po těch 3 týdnech co jsem na foru skutečně téměr pořád, jsem pročet Chronomag křížem krážem a vím o hodinkách celkem dost DĚKUJU!!! A můj výběr. Nejprve jsem váhal mezi Bretlingama Seawolf , IWC Aquatimer a Chopard Mille Milia GT XL. Po chvili se do užšího výberu dostaly IWC a Chopard. Seawolfy neuspěly, přestaly se líbit. Po studování chronomagu mi byly doporučeny PO 600. Tudíž další kandidát. Kvůli průměru 42mm jsem musel vyřadit IWC. Nemohu mít malé hodinky -> 44mm je minimum! Tudíž jsem dnes šel k Dušákovi, abych si prohlédl MM a PO. Vzhledem k inhausu, chodu 60ti hodin, keramickou lunetou, 4letou zárukou a dlouhodobým designem, který je jednoduchý a "Omegácky silný" a hlavně hodinářskou firmou ZVÍTĚZILY Omega Platen Ocean 600 s vel. 45,5mm nad Chopardem špěrkem s aktuálně pro mě opravdu dokonalým designem (nevím jak by tomu bylo třeba za 3roky). Věřím, že tyto hodinky se mi neokoukají a budou mi sloužit řadu let! A hlavně myslí, že ke me jdou!
  4. Děkuji všem za nazor a radu. Dnes jsem byl zkusit Omegy PO 600m na gume. Musim rict ze supr! I 45,5 je supr! Ted vaham mezi MM a PO! Ale diky stroji u Omeg to vidim na omegy. A to jsem jeste nevidel Aquatimery...
  5. Hodinky bez "vlastního názoru"
  6. Musím říct, že mě Chopard zatím oslovil nejvíc (kvůli mému cenovému stropu a nutnosti koupě v kamenném obchodě). Asi to beru tak, že hodinky jsou prostě jediny pánský šperk a pořád je pro mě nejdůležitější, aby se mi líbily a neokoukaly se mi. Tudíž zapomínám na strojek. Taky se mi nechce moc do známých značek jako B, IWC, Rolád a Omeg. Dělám v obchodě a závist je špatná vlastnost
  7. Nic tam kupovat nebudu. Netrvam na GMT. Jen nechci průměr menší nez 42 a větší nez 45
  8. http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/omega/seamaster/panske/12158-omega-planet-ocean-gmt-good-planet-232-32-44-22-03-001.php Chopardy maj u Dušáka za 123k
  9. Jo máte pravdu , eta. Už jsem byl skoro rozhodlej pro Chopard. Líbí se mi, že to není tuctovka. Béčka vyřazuji. Promyslím ještě ty Omegy (http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/planet-ocean-600-m/co-axial-gmt-435/23232442201001)
  10. 41mm je málo. Zkoušel jsem i 42mm Béčka SO a na ruce malý. Potřebuju min. 43mm
  11. Takze Chopard :-) nemají aspon ETU
  12. http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/planet-ocean-600-m/co-axial-gmt-435/23232442201001 ty jsou fajn. Jen se nevejdu do ceny, teda aspon myslim
  13. UN Marine Diver jsou supr, ale bohužel cenově jsou jinde. Tužím ze začínají na 170K, u Omeg je to podobně a ty se mi zas až tak nelíbi. Hlavně si chci hodinky koupit v kamenném obchodě - ideálně Dušák Arkády. Nevím jestli pro Chopardy nepujdu přímo do Pařížské.
  14. Zdravím, už nějakou dobu zvažuji koupi hodinek. Pročítam názory, prohlížím modely hodinek... Ale přecejen je to celkem vysoká investice, která stojí za založení tématu a zeptání se na názor přímo vás, Chrono-mastrů. Má představa: Hodinky, které se hodí jak k tričku, tak ke košili. Ostatní požadavky poznáte sami podle 3 typů, mezi kterými váhám! 1. Chopard Mille Miglia Grand Turismo XL (44mm) 2. Breitling Avenger II Seawolf (44mm) 3. IWC Aquatimer Automatic (42mm) Pro jistotu ostatní požadavky upřesním: - cena +/- 100k - chci černé pozadí + kaučuk - zatím u mě vedou Mille Miglia (láska na první pohled) a to z důvodů jedinečného designu a ne až tak "profláklé" značky (jako B ). IWC by měly vyjít někdy na podzim. Ikdyž je to IWC, tak se bojím, že na živo nebudou tak hezké jako Chopardy a hlavně budou malé. Strojkama, kvalitou je to asi zrovnatelné. Díky moc za názory. J.
×
×
  • Vytvořit...