Přejít na obsah

svobod3

Členové_50
  • Příspěvky

    86
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Rolex

Návštěvy profilu

2 475 zobrazení profilu

svobod3's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Ahoj, tak zde je pokračování Včera jsem se potkal s manažerkou prodejny (mimochodem moc pěknou manažerkou ). Paní již znala celou historii, podívala se na hodinky a zeptala se mě, zda chci nechat dýnko vyměnit. Naprosto super přístup. Manažerka nic nerozporovala, nenamítala, naopak se mi omluvila s tím, že bohužel mají nového mladého hodináře, u kterého si mysleli, že už může pracovat samostatně BTW Prý se v ČR ročně vyučí jen cca 7 hodinářů, takže o kvalitní pracovníky je opravdu nouze. Takže až na pochybení jednoho člověka, který nenahlásil škrábanec a s volným dýnkem provedl bez problémů tlakovku, mám s obchodem ve Štěpánské pozitivní zkušenost.
  2. No spíš naopak, musel jsem volit vhodný úhel, aby to vůbec bylo aspoň trochu vidět. Viz. např. tato fotka
  3. Tak příběh bude mít asi víc dílů Přišla mi odpověď. Nejvíc mě dostala ta část, že číslo je přece viditelné a čitelné, tak co že to vlastně chci:) Požádal jsem o schůzku s manažerkou, tak uvidíme:)
  4. Smutný příběh. Ironií je, že jsem do Koscomu nešel právě proto, aby se mi tam toto náhodou nestalo, protože jsem měl Bechyněho vždycky posazeného o level výš. Uvidíme, jak se k tomu postaví.
  5. Tak to má pokračování Doma jsem porovnáním s jinými Longineskami zjistil, že se nejednalo jen o drobné přeleštění, ale o přeleštění poměrně výrazné, protože je nyní skoro nečitelné výrobní číslo. V přílože posílám pro info fotku jiných Hydroconquestů, kde je výr. číslo bez problémů čitelné, a pak fotku Conquestů, u kterých se měnila baterka a kde je číslo téměř neviditelné. U hodinek, které jsem měl za celou dobu od koupě na ruce cca 10x a které jsou jinak ve stavu v podstatě nových (což ostatně zmínil i prodavač), to je podle mě celkem problém, protože to pak snižuje jejich hodnotu (navíc už to podrhé přeleštit nepůjde, to by to číslo pak zmizelo úplně). Tak jsem jim napsal, že bych to chtěl řešit výměnou dýnka ... tak uvidíme.
  6. Tak dýnko přeleštěno a poznat nic není. Jen výrobní číslo je poměrně slabě k přečtení, ale nevím, jestli je to leštěním nebo to tak už bylo. BTW Teď jsem chytřejší, ale původně jsem si fakt myslel, že Bechyně bude řádově výš než Koscom. Holt poučení pro příště.
  7. Sice se nejedná o recenzi přímo obchodu, ale servisu ve Štěpánské .... ale firma je to stejná U svých oblekových Longinesek mi došla baterka. Kupoval jsem je sice v Koscomu, takže bych měl výměnu baterky zdarma, ale protože Koscom beru jako masovku a u Bechyněho dělají i servis Rolexek, tak jsem se rozhodl pro Bechyněho. Výměna proběhla na počkání (cca 15 min) za 390 Kč včetně tlakovky. Když jsem se usadil v tramvaji, tak jsem si začal hodinky prohlížet a zjistil jsem, že je dýnko škráblé. To mě celkem naštvalo, protože hodinky jsem měl do té doby na sobě cca 10x, takže stav v podstatě nových. Tak jsem si začal dýnko prohlížet detailněji a zjistil jsem, že s ním můžu rukou volně točit. To už mě vytočilo a vrátil jsem se zpět. Prodavač si vzal hodinky vedle a po cca 5 min se vrátil s tím, že tam dotyčný hodinář aktuálně není a ze si hodinky vezmou a zavolají mi co dál. Takže aktuální zkušenost rozporuplná - hodinář musel vidět, že to škrábnul, navíc jak mohl zapomenout dýnko utáhnout a pak dělat tlakovku s pozitivním výsledkem, to je mi záhadou. Nicméně prodavač naprosto nic nenamítal (měl jsem si teoreticky vše prohlédnout a zjistit při předání) a řekl, že buď to půjde rozleštit nebo objednají nové dýnko ....
  8. NZ. Mně by měla sedačka od Phase dorazit příští týden, tak pak případně můžu poreferovat, nicméně zatím jsem s jejich servisem velmi spokojený (několik desítek různých potahů, po podepsání objednávky dostaneš přístup k nim na web, kde vidíš aktuální stav výroby sedačky apod.).
  9. no mně phase nepřijdou jako lowcost, tam já osobně řadím spíš Ikeu apod.
  10. třeba phase sedačky, u některých typů je výška nohy 13 cm
  11. ok, chápu, zkusil bych ten Marantz NR1607, ten má 10,5 cm, to by už snad mělo být ok teď už jen vymyslet nějaké vhodné reproduktory, aby plně využily možnosti receiveru, ale aby zase nebyly zbytečně naddimenzované ...
  12. Díky za postřehy. Ad chlazení - police má reálnou vnitřní výšku cca 18,5 cm, nicméně je tam zepředu ozdobná hrana, která snižuje průchod do police na těch cca 16 cm. Kolik místa nad receiverem by mělo stačit na dostatečné chlazení? 3,5 cm je už málo? Trochu problém je, že ta police je otevřená jen zepředu, boky jsou plné a vzadu je jen cca 5 cm díra na kabely. Ad Marantz NR1607 - toho jsem si dřív nevšiml, byl mi nabízen 1506 a ten nemá Dolby Atmos (je ale otázka, jak moc je potřeba:)) Pokud bych šel do toho NR1607, který z výše uvedených repro by bylo vhodné?
  13. Ahoj, konečně jsem se dokopal k upgradu audio vybavení ve svém obýváku a potřeboval bych poradit od někoho zkušeného:) Požadavky mám následující: AV receiver do výšky 16 cm (vyšší se mi bohužel do police nevejde), repro 5+1 (resp. 5+0, pokud bedny zvládnou zastoupit i subwoofer). Celková cena do cca 30 tis Kč. Zatím jsem našel tyto kandidáty: AV receiver - DENON AVR-X1300W, YAMAHA RX-V581 (obecně u receiverů je asi největší problém s tou výškou, nízkých moc není) Repro: JAMO S 626 HCS, JAMO S 628 HCS, Magnat Monitor Supreme 1002 set (5.0 nebo 5.1) Jsem vděčný za každý postřeh nebo radu:)
  14. Minulý týden na kapitánkách v Chorvatsku jeden SK kolega pěkný brajtle na kůži.
×
×
  • Vytvořit...